Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Smoesjes Aan Het Begin Van Je Zwangerschap Deel Jouw Beste

 • Auteur
  Berichten

 • Annelief
  Bijdrager
  #10393580

  Afgelopen week heb ik ontdekt dat ik zwanger ben. Na twee eerdere miskramen zijn mijn vriend en ik uiteraard voorzichtig met risico’s. Morgen zou ik een vriendin helpen met schilderen in haar nieuwe huis. Maar ik las net dat verven niet ideaal is. Ik wil haar wel helpen, maar met een ander klusje. Zonder natuurlijk al te vertellen dat ik zwanger ben. Wat voor smoesjes gebruiken jullie voor dat soort momenten? Of bij collega’s als je onder werktijd een eerste echo hebt?


  Veerveer
  Bijdrager
  #10393583 Quote

  Je kan nu natuurlijk heel goed de smoes gebruiken dat je verkouden bent en dus niet kan komen ivm Corona. 
  Ik probeer echo’s etc buiten werktijd te plannen, als dat niet lukt vraag ik gewoon om medewerking ivm een medische afspraak.


  Annelief
  Bijdrager
  #10393590 Quote

  Zeggen dat ik migraine heb of verkouden ben, was inderdaad één van de opties die ik overwoog. Maar het voelt ook zo lullig om een vriendin te laten zitten. Ik kan namelijk misschien niet verven, maar haar wel op een andere manier helpen. Dingetjes in elkaar zetten bijvoorbeeld.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10393592 Quote

  Ik ben geen expert, maar ik geloof dat verven tegenwoordig niet meer als risico wordt gezien. Dat was met verf van vroeger zo, maar nu niet meer. Pin me er niet op vast hoor, maar misschien handig je daar even in te verdiepen want misschien heb je dan geen smoesjes meer nodig. Anders zeggen dat je niet goed kan verven (niemand wil een lelijk geverfde muur toch?) en liever wat anders voor haar doet? Gefeliciteerd overigens, spannende weken nog kan ik me voorstellen!


  CvdLB
  Bijdrager
  #10393593 Quote

  Ik dacht ook dat het geen kwaad meer kan. Wat je zou kunnen doen, om de risico’s te verminderen is aangeven dat je graag een mondkapje draagt omdat je toch langer in 1 ruimte bent. 


  Annelief
  Bijdrager
  #10393595 Quote

  Dankjewel! Inderdaad heel spannend. We hopen dat drie keer scheepsrecht is. Ik voel mij deze keer anders dus ik heb aan de ene kant vertrouwen. En tegelijkertijd ben ik bij elk krampje bang dat ik bloed in mijn ondergoed zal vinden. Verf op waterbasis is inderdaad geen probleem als de ruimte goed geventileerd wordt. Verf op terpentinebasis wordt je geadviseerd om te vermijden. Maar haar daarover vooraf uithoren is ook zo wat 😉

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Annelief
  Bijdrager
  #10393596 Quote

  Dat mondkapje is echt een super slimme!


  Essther
  Bijdrager
  #10393618 Quote

  Heel herkenbaar! Ook net zwanger na een miskraam en elk krampje denk je, oneee

  #10393630 Quote

  Hii
  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Ik snap uiteraard dat je voorzichtig bent. Er werden al een paar goeie tips gegeven. Je kunt ook nog handschoenen aandoen om je huid te beschermen.
  Ik weet dat verf die je binnengebruikt op waterbasis is. De terpentinebasis is voor buiten. Vaak met een verhuizen word latex (muurverf) gebruikt en die is ook op water basis. Je kunt ook met je vriendin samen schilderen, zij doet de randen met een kwast en een dunne roller en jij gaat er de grote vakken vullen met de groter roller op een stok. Zo sta je zelf wat meer van de verf af. Ik heb wel wat schilder ervaring en heb makkelijk praten, zo’n stok kan namelijk ook lastig zijn als je de tactiek niet helemaal kent. Je kunt inderdaad met mondkapje opwerken en de ramen openzetten. Meestal doe je niet in de winter buiten verven dus ik denk dat je goed zit. Vergeet niet hoeveel vrouwen de babykamer verven en dat is ook veilig 😝.
  Of je geeft aan dat je echt liever iets anders doet of dat je nog belangrijke afspraak tussen door hebt zodat je niet de hele dag in de verf hoeft te staan. Doen waar jij je goed bij voelt. Je bent een lieve vriendin dat je zo graag wilt helpen maar momenteel gaat jou en je babys gezondheid voor en ooit hoort ze wel dat je zwanger ben en zal ze begrijpen waarom je wat anders wou doen. 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen