Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Snacks Eten Tijdens Bevalling Musthaves

 • Auteur
  Berichten

 • LizaLies
  Bijdrager
  #10560525

  Wat zijn echte musthaves voor zowel mijn vriend als voor mij om mee te nemen naar het ziekenhuis als het gaat om snacks/eten tijdens de bevalling?Nu ruim 30 weken zwanger van onze eerste en erg benieuwd wat jullie mee hebben genomen.


  Happynewmum
  Bijdrager
  #10560528 Quote

  Dextro! Makkelijk weg te krijgen en snel wat energie…


  Momofababygirl
  Bijdrager
  #10560531 Quote

  Wij hadden dextro en sultanas mee. Toen bleek dat we een nachtje moesten blijven smaakte koekjes en chipjes ook wel goed! Die werden meegenomen door mijn moeder


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10560539 Quote

  Niks.
  Bij de eerste mocht ik niks eten Ivm de kans op zieker worden en dus een spoedkeizersnede. Ondanks mijn honger kreeg ik niks.
  Bij de tweede kreeg ik gewoon lunch en drinken van het ziekenhuis. Tussen de weeen door heb ik 2 boterhammen achter de kiezen gepropt en een half uur later is ze geboren.
  Bij de derde had ik geen tijd voor honger. Thuis had ik avondeten gehad, om 22:30 uur waren we in het ziekenhuis en om 23:32 uur is hij geboren. 2:30 uur zat ik in de auto naar huis😂

  Maar als ik wat mee zou moeten nemen was het ontbijtkoek en bananen.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10560552 Quote

  Het ligt er helemaal aan hoe je bevalling gaat. Tijdens de eerste bevalling had ik een weeënstorm. Ik wilde niets eten en niets drinken. Ik werd ingeleid dus ze hebben het vocht via het infuus omhoog gezet. Want ik wilde echt niets.

  De andere 2 bevallingen gingen beter. Maar snacken of dextro tijdens de bevalling? Ik had er echt geen behoefte aan. Van dextro kreeg ik het zuur. En er bestaat ook nog een kans dat je misselijk bent tijdens de bevalling


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10560554 Quote

  Ik dacht ik zorg dat er voor manlief een redbull in de tas zit 😉 en misschien iets van zakje cup a soup voor mezelf. Mocht het een latertje worden en je niks meer kunnen krijgen in het ziekenhuis.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Froemeltje
  Bijdrager
  #10560556 Quote

  Aa-drink of een andere sportdrank! Heel fijn om op die manier extra suikers binnen te krijgen zonder dst je echt moet eten!


  UserSan
  Bijdrager
  #10560569 Quote

  Ik ben 7 uur lang misselijk geweest 😅 toen hij eruit was kon ik weer eten en drinken. Ik had voor m’n vriend fruitrepen en rijstwafels meegenomen en we kregen na de bevalling beschut met muisjes en stukjes appel.


  Pippy
  Bijdrager
  #10560570 Quote

  Ik wilde wel eten maar dat leek de vk niks. Ze waren bang dat ik zou gaan kotsen, had continu weeen. Heb eig vooral heel veel water gedronken maar dat kreeg k gewoon van het zh. Na de bevalling vroeg me vent waar k zin in had en heeftie wat te snacken gebracht. (Moest nachtje blijven)
  Mn man dronk vooral water en we hadden flesje Sinas meegenonen en wat zoutigs voor hem. Maar aangezien mn bevalling best heftig was, was eten voor me man ook geen 1e prioriteit.. hij heeft niet veel op.
  Bij de 1e was ik thuis dus dat was makkelijk.. maar bij de 1e heb ik zelf volgens mij zelfs niks gedronken…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct