Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sociaal

 • Auteur
  Berichten

 • Azzz
  Bijdrager
  #10420634

  Hoi ik heb en dochter van 2 jaar en wij weten als papa en mama dat ze niet met andere kinderen speelt ze is ook nog de enigste kind thuis nu horen we van de Peutergroep haar mentor het zelfde verhaal ze doet alles wel goed alleen ze speelt niet met kinderen echt in haar zelf en dat vonden ze eigenlijk wel en probleem waar aan gewekt moet worden is er meer ouders die dit heeft?


  StephW
  Bijdrager
  #10420664 Quote

  Ach als ze het verder wel goed doet, is het dan heel erg? Ze is nog zo jong.. samen spelen kunnen ze toch pas als ze wat ouder zijn. Afdwingen lijkt me sowieso erg lastig.. zou me er niet te druk om maken!

  #10420686 Quote

  Misschien kan ze “gekoppeld” worden aan een kindje op de peutergroep die samen spelen makkelijker vindt? Hebben we eens gedaan met een kindje wat heel verlegen was (ik zeg niet dat dit bij jullie zo is want dat weet ik natuurlijk niet 😉) dat pakte heel goed uit


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10420695 Quote

  Naast elkaar spelen is nog vrij normaal hoor op deze leeftijd. Prima als ze haar op een leuke manier willen stimuleren, maar ik zou me er niet te druk om maken. Onze peuter van 2 zit bij kdv ook vaak genoeg in z’n eentje in de zandbak te spelen.


  Azzz
  Bijdrager
  #10420705 Quote

  Ja idd vader zij ook aan de mentor dit is toch geen probleem ze is nog zo jong wat is hier zo groot probleem dat komt later wel elk kind is wel anders maar blijkbaar bij hun niet


  Azzz
  Bijdrager
  #10420710 Quote

  Ja zij is ook wel best verlegen maar denk niet dat het daar aan ligt, met oudere mensen maakt ze wel contact en wilt ze aandacht maar kinderen heeft ze gewoon denk nog geen interessen alleen spelen vind ze gewoon leuk

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  StephW
  Bijdrager
  #10420711 Quote

  Niet teveel van aantrekken wat ze op t kdv zeggen dan hoor


  RomyVM
  Bijdrager
  #10420720 Quote

  Samen spelen komt pas vanaf 3 a 3.5 jaar hoor. Eerder hoeft echt nog niet.

  Mijn oudste dochter is nu bijna 3.5 jaar, gaat ook al vanaf 2 jaar naar de peuterspeelzaal. Ze heeft het super goed naar haar zin, nooit gehuild bij afscheid ofzo. Maar pas de laatste 2 maanden hoor ik haar steeds meer over andere kinderen en hoor ik namen voorbij komen. Ze gaat nu zeggen wie haar ‘beste vriend’ is en welk kindje ze niet zo lief vindt.

  Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en het is echt heel normaal dat ze pas rond 3.5 jaar samen gaan spelen. Een enkeling heeft met 2 jaar al een ‘soulmate’ maar de meesten maken echt pas vriendjes rond 3.5 jaar, en dan nog is zo’n vriendschap echt nog niet veel waard hoor 😉 Dus totaal geen zorgen!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10420722 Quote

  En mijn dochter was/is ook best verlegen. Da t werd ook beter met 3 jaar. Ik stimuleer haar daarin door te zeggen in de speeltuin: ga maar vragen aan dat kindje hoe hij heet en hoe oud hij is. Dat doet ze nu zonder problemen en zo maakt ze nu ook vriendjes in de speeltuin. Door haar dit zelf te laten doen, is ze daardoor erg gegroeid in haar zelfvertrouwen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct