Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Solliciteren tijdens poging tot zwanger worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10212620

  We zijn nu 8 maanden bezig om zwanger te worden. Op mijn werk heb ik het al lange tijd niet naar mijn zin, maar heb de afgelopen maanden geroepen dat het nu niet het juiste moment is om van baan te wisselen gezien onze situatie. Stel je voor, heb je net een nieuwe baan, moet je je baas vertellen dat je zwanger bent. Totdat ineens mijn droomvacature voorbij komt, ik gesolliciteerd heb en uitgenodigd ben voor gesprek! 

  Ze mogen er eigenlijk niet in het gesprek naar vragen, maar gezien mijn leeftijd zouden ze dit misschien wel doen. Bedacht om eerlijk aan te geven dat de wens er is, verder geen uitspraak te doen. Hebben jullie weleens in deze situatie gezeten? Hoe zou je het aanpakken?

  Het is natuurlijk niet zeker of het lukt om zwanger te worden en hoe lang dit nog duurt..


  SanneStar
  Bijdrager
  #10212624 Quote

  Ik heb het bij mijn vorige sollicitatie ook gehad dat de vraag kwam: heb je een kinderwens? ik heb geantwoord dat ik dat zeker heb en ben er verder niet op in gegaan.. je hoeft deze vraag ook helemaal niet te beantwoorden. 

  Maak je er niet te druk om, als ze jou niet aannemen omdat je een kinderwens hebt moet je, jezelf meteen afvragen of je dr überhaupt wel wilt werken? Het is logisch dat vrouwen op een bepaalde leeftijd toch echt rommelende eierstokken krijgen en dat ze daar ook wat mee gaan doen. 

  Probeer positief te denken en niet alleen maar de vraag naar jezelf wat als? Komt allemaal goed, en als de een je niet aan neemt dan zal een ander dat wel doen! 

  Succes


  Seerte
  Bijdrager
  #10212625 Quote

  Als werkgever mogen ze je niet vragen over je kinderwens. En als je zwanger raakt hoef je het pas 3 maanden voor de uitgerekende datum te vertellen dacht ik.

  Dus maak je daar lekker niet druk over. Misschien lukt het zwanger worden wel sneller als je een baan hebt waar je gelukkig mee bent 😉

  #10212626 Quote

  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar aangeven dat er een kinderwens is als men ernaar vraagt, zou ik gewoon doen en er verder niet op ingaan. Zij gaan er verder ook niet op in waarschijnlijk, want dat mag niet. 

  Succes met de sollicitatie! En misschien leuk om in je achterhoofd te houden, op mijn werk is vorig jaar iemand aangenomen die 6 maanden zwanger was 🙂 

  #10212647 Quote

  Thanks dames! Jullie hebben helemaal gelijk! We gaan zien of deze baan voor mij is weggelegd 😉

  #10212649 Quote

  Ik heb ook een nieuwe baan gekregen tijdens het proberen. Weliswaar werkte ik al wel bij dit bedrijf, maar voor een nieuwe functie. Niemand daar wist ook dat de wens er was en er is bij mij niet naar gevraagd tijdens het gesprek. Mocht dit wel zo zijn zou ik waarschijnlijk geantwoord hebben dat me dat ooit inderdaad leuk zou lijken. Zoals je zelf al zegt, je weet nooit hoe lang het zal duren en het is inderdaad iets dat ze eigenlijk niet mogen vragen (of in ieder geval niet mogen laten meewegen). Ik zou er dus, mochten ze het toch vragen, redelijk luchtig over doen.

  Bij ons is het uiteindelijk sneller gegaan dan we hadden verwacht qua zwangerschap, maar heb hier vanuit mijn werk totaal geen negatieve reacties op gekregen. 

  Succes met solliciteren!! 💪🏽

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  -KS
  Bijdrager
  #10212918 Quote

  Hoi! Ik heb onlangs ook een topic geopend met dezelfde kwestie. Zie hier https://www.oudersvannu.nl/forums/onderwerp/kinderwens-en-solliciteren-op-andere-baan/

  misschien Kun je daar ook nog wat uithalen.

  Succes🍀


  Nonne
  Bijdrager
  #10214626 Quote

  Ik zit in een soort gelijke situatie. Mijn vriend en ik hebben een kinderwens en zouden graag willen ‘beginnen’. We zijn al lang samen, hebben een fijn koophuis, hij een vast contract en ik heb een leuke baan. Alles klopt.

  Echter is mijn baan een pilot-functie, wat inhoudt dat mijn contract eind dit jaar afloopt als de pilot toch niet het gewenste resultaat geeft. Tot nu is iedereen razend enthousiast en bevalt het heel goed, maar helaas beslist hogerhand of het verlengd mag worden (financiele kwestie). Dit zal hoogst waarschijnlijk wel gebeuren, maar die zekerheid heb ik pas eind dit jaar. 

  Wij zitten in dubio of wij moeten wachten met ‘beginnen’ tot ik meer zekerheid heb, want wat als ik mijn baan verlies en ik net zwanger blijk te zijn. Maar aan de andere kant, misschien (ik denk het meest waarschijnlijke) duurt het nog wat maanden voor ik zwanger raak en zouden we nu voor niets wachten terwijl wij er zo aan toe zijn.

  Mijn zwangerschap zal overigens geen invloed hebben op het verlengen van de pilot of niet, mijn werkgever is echt heel schappelijk. 

  Iemand advies of tips?

  Bedankt voor het lezen van mijn verhaal!  

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct