Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Soms heb je van die gelukzalige momentjes! ❤️😍

 • Auteur
  Berichten

 • KL-E
  Bijdrager
  #10184472

  Pfffff, waar blijft de tijd vraag ik mij heel geregeld af! Mijn zoontje is alweer 8 maandjes oud…. 

  Ondertussen tijgert hij al door de hele kamer op en heb ik een nieuwe sport erbij: achter mijn kleine ontdekkingsreiziger aanrennen en alles uit zijn handen grissen wat niet voor hem bedoeld is. Heftige sport kan ik je zeggen! Soooooow! 😅 Vooral als je man en 2 stiefkinderen behoorlijke sloddervosjes zijn. Ook heel erg bijzonder vind ik, dan heb ik het idee dat ik echt supergoed gepoetst en opgeruimd heb, dat er werkelijk niks, maar dan ook niks meer op de grond, of binnen handbereik van mijn kleine ontdekkingsreiziger ligt (jaja, zijn eigen speelgoed natuurlijk wel, don’t worry!), mijn kleine ontdekkingsreiziger het toch elke keer weer presteert om een verboden voorwerp in zijn handen te krijgen….HOE DAN?!?!

  Dus wb lichaamsbeweging heb ik geen klagen! Ook spelletjes spelen doet mijn kleine ontdekkingsreiziger graag. Vooral verstoppertje. Ik mag dan tot 10 tellen (dat is ongeveer de tijd dat ik even snel in de keuken ben om drinken te pakken), als ik dan weer in de kamer terug kom, heeft mijn kleine ontdekkingsreiziger zich verstopt. Ofwel tussen de box en de schouw, ofwel tussen het tvkastje en de muur, achter de gordijn, enz enz. Hij verraadt zichzelf alleen nog n beetje snel, doordat hij zich dan mooi klem heeft gezet en niet meer weet hoe hij er achteruit moet, of verstrikt raakt tussen de gordijnen en zo dus gefrustreerd raakt en begint te mekkeren. Haa! Ik heb je gevonden! Jij bent m! Echt waar, zo leuk om samen spelletjes te spelen!

  En muziek maken, dat doen we ook geregeld samen. Wat is er nu leuker dan kneiterhard met je speelgoed op de grond te slaan?! Niks toch? Gewoon ongegeneerd, keihard met alles op de grond timmeren. En het liefst met veel verschillende dingen, zodat er verschillende geluiden komen. Wisten jullie dat een tafel ook mooi geluid geeft? Of pannen? Wauw, fascinerend!! Of met spulletjes tussen de spijlen van de box rammen, wauw, zo vet!!! En dan erbij gaan schreeuwen, gillen en brabbelen op je hardst! Heerlijk!! De buren zullen wel denken: wat een mafkezen wonen hier nu naast ons?  Ach ja, onze buren vergeten nogal eens hun hoorapparaat in te doen en hebben de tv dan op geluidsniveau 50 staan, klagen wij ook niet over, dus mogen wij toch af en toe ook wel een keertje lekker jammen?

  Oh en dansen, jaja, mijn zoontje danst, of naja, hij doet bouncen… Ik zet hem op schoot, pak zijn handjes vast en hij bounced lekker op en neer, op en neer en op en neer… muziekje er bij en gaan met die banaan!!

  Nu denken jullie misschien dat ik een onvermoeibaar kind heb, maar nee, dat is niet zo, want van al dat ontdekken, spelen, jammen, dansen enz, wordt je ook heel erg moe. Dus mijn zoontje slaapt normaal gesproken nog best veel overdag en savonds ligt hij er om 19.00 uur in! Normaal gesproken….Hij zit nu al n weekje of 2/3 in zijn 6e sprong en zo ging het tot nu toe met ups en downs redelijk. Heeft er wel nog n flinke griep bij te pakken gehad, maar over het algemeen redelijk te doen. Tot vorige week… Hij heeft ineens besloten dat hij overdag nog alleen maar slaapjes van max 45 minuten hoeft te doen..!! Op zich geen ramp als hij dan vrolijke zin heeft de hele dag. En laat hij dat nu bij beide opa’s en oma’s en bij papa ook hebben…. Jullie voelen m al aankomen… alleen, bij mij meent meneertje dan ook nog eens megaslechte chagerijnige zin te moeten hebben!!! Joepie….

  Deze sprong zou 4 weken duren, dus met n week moet t dan gedaan zijn… ben benieuwd… 

  Zo had ik eergisteren weer zo’n leuke dag met hem. Meneer wordt wakker, na een helse nacht( want die zijn ook opeens niet meer om over naar huis te schrijven,pfff). Ik ga naar beneden en leg hem in de box, zodat ik zijn ontbijt kan klaarmaken. Tevens maak ik ook mijn ontbijt, zodat we samen gezellig (ja gezellig!) kunnen gaan ontbijten, hij een kom granenpap, ik een kom havermoutpap. Eej, ik leg hem neer, loop naar de keuken en hij gaat me toch ff van boord! Jezus! Uuuh lieve kleine man…:ONE MOMENT PLEASE!!  Ga me niet jagen aub, want ik kan helemaal niks met werken onder druk. Oke, dat interesseert je dus blijkbaar helemaal niks… oh, je gaat harder schreeuwen? Oke oke, ik schiet al op!! En voor ik t weet gooi ik de granen van zoonlief tussen mijn havermoutpap, aaaaaah!!! Snel snel, alles eruit vissen… dat geschreeuw op de achtergrond werkt ook niet echt mee, maar uiteindelijk na iets langer werk dan gebruikelijk en met de nodige druppels zweet, krijg ik het toch voor elkaar om 2 ontbijtjes op tafel te toveren. We gaan gezellig ontbijten samen (gezellig ja!), oooh, het gaat meneer niet snel genoeg? Jaja, oke oke, sorry, je krijgt alweer n hap! Ooh je bedoelde dat je t zelf wilde doen en de lepel graag wilt hebben? Nou… dat lijkt me nog niet zo’n goed idee… oooh oke oke, rustig maar, niet schreeuwen aub!! En na n half uur, hebben we dan toch gezellig samen ontbeten ( gezellig ja!). Dit wordt nu al n topdag….jeuj! Afijn, ik zal niet teveel in details gaan treden, maar deze ochtend was dus idd een voorbode van de rest van de dag… in de ochtend nog 35 minuten geslapen en in de middag weer maar 45 minuten. Hij werd alleen zo moe wakker, dat ik na 3 kwartier weer besloot hem in bed te leggen. Alleen dacht hij er anders over…. schreeuwen, krijsen, gillen… oh my god, wat n hel! Uiteindelijk heb ik hem opgepakt en ben ik met hem (tegen al mijn principes in…heel slecht, I know..)in ons bed gaan liggen. Dit zou vast wel werken…. nou… nee. Omdraaien en weg willen kruipen (met slaapzak aan) l. Ik m weer op de rug leggen en wederom omdraaien en weg willen kruipen… pfff, wederom tot huilen en schreeuwen toe. En net op het moment dat ik op wilde geven, gebeurde er iets wonderbaarlijks… Iets geweldig moois, wat ik al zeker 6 maanden niet meer heb meegemaakt met hem… Hij was aan het huilen en ik wilde hem oppakken om uit bed te halen, maar hij wreef in zijn ogen en hield zijn oogjes dicht tijdens het huilen. Ik ging n beetje rechter op zitten en legde hem op mijn blote borst. Hij bleef nog n 5 minuutjes huilen en toen ineens was het stil… heel erg stil…. en daar ineens was het, een heel zacht gesnurk, met af en toe nog een zachte nasnik, zo’n diepe resetzucht… mijn kleine lieve mannetje lag gewoon heerlijk bij mij ip de borst te slapen! Dit doet hij al sinds hij n maand of 2 is niet meer!!! Dit heb ik altijd zo gemist en nu is het er gewoon weer!    

  Na n kwartier, begon mijn arm te slapen, voelde ik mijn rug, maar geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om ook maar één verkeerde beweging te maken! Dit zou ik misschien wel nooit meer meemaken met hem! 

  Na 45 minuten heerlijk genieten, een pijnlijke rug, mijn arm waarvan ik niet wist of ik m nog had, zo gevoelloos, werd mijn kleine lieve man wakker en…. met een megagrote glimlach op zijn snoet!

  Het was ondertussen tijd voor warm eten, dus lekker naar beneden. Ik heb zijn eten warm gemaakt, het eten voor ons klaargemaakt, mijn man kwam ondertussen thuis. En mijn lieve kleine man? Geen last meer van gehad!! 

  Vandaag weer een beetje kribbig de hele dag, maar ach, even weer denken aan eergisteren dat heerlijke slaapje en mijn gedachten staan weer op: wie doet mij nou wat! Dat gelukzalige momentje kan ik zeer zeker de rest van deze sprong wel op teren en misschien alle andere sprongen ook wel! 

  LOVE MY LIFE, LOVE MY SON,LOVE MY HUSBAND, LOVE HIS CHILDREN, LOVE MY FAMILY, LOVE MY FRIENDS!!!

   

  ❤️❤️❤️

   


  B V
  Bijdrager
  #10184501 Quote

  Geweldig!! Mijn zoontje is bijna 8 maanden en ik kan alleen zeggen: HERKENBAAR! 😄


  StephW
  Bijdrager
  #10184532 Quote

  Haha mijn dochter is nog te jong maar wat een vermakelijk verhaal! Danku 🙂


  Famkeh
  Bijdrager
  #10184545 Quote

  Hahahaha heerlijk he! zo herkenbaar!! Geniet er met volle teugen van, voor je het weet is hij 18 en no way dat hij dan nog lekker in je armen ligt te snurken 😀


  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10184649 Quote

  Fantastisch geschreven  mijn kleine mannetje is gecorrigeerd 19 weken dus nog even geduld voor ik achter hem aan kan gaan topsporten😊


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10184744 Quote

  Wat een heerlijk verhaal.

  Mijn zoontje is 6 maanden nu.

  Rolt nog geen eens om. Dus tijgeren zie ikhem voorlopig  nog niet doen.

  Maar ieder kind op zn eigen manier. 😊  

  Vind het ook leuk om te zien hoe die elke dag nieuwe dingen doet en ontdekt.  En daar kan ik ook van genieten. 

  Mijn haren zijn bijvoorbeeld  niet veilig bij elk contact  met hem grijpt die gelijk mn haren vast. 

  Heerlijk mannetje ook

  Geniet van je gezinnetje😊

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10185391 Quote

  Wat een heerlijk verhaal. Mijn zoontje is 6 maanden nu. Rolt nog geen eens om. Dus tijgeren zie ikhem voorlopig nog niet doen. Maar ieder kind op zn eigen manier.

  Vind het ook leuk om te zien hoe die elke dag nieuwe dingen doet en ontdekt. En daar kan ik ook van genieten. Mijn haren zijn bijvoorbeeld niet veilig bij elk contact met hem grijpt die gelijk mn haren vast. Heerlijk mannetje ook Geniet van je gezinnetje

  Oooh maar het is ook zeker noet mijn bedoeing om andere de ogen uit te steken met kijk eens wat mijn zoontje al allemaal kan?! Zoals je zegt ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en eigen tempo!

  En genieten van alle nieuwe dingen die hij doet en ontdekt moet je zeker blijven doen!

  Mijn zoontje is snel met rollen en tijgeren ed. Maar zijn eigen flesje vast houden om te drinken, tenen in de mond stoppen en andere dingen (vooral fijne mototriwk) snapt hij geen drol van en interesseert hem ook voor geen meter! Daar zijn andere kindjes bijvoorbeeld weer heel snel mee!


  KL-E
  Bijdrager
  #10185392 Quote

  Ik vind het vooral leuk en fijn om mijn ervaringen te delen en vaak gaat dit gepaard met een beetje zelfspot erin ☺️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct