Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speelgoed Voor Babys

 • Auteur
  Berichten
 • #10492970

  Heeft iemand tips/sites van speelgoed voor baby’s vanaf 8 maanden? Speelgoed wat ook goed is voor de ontwikkeling


  Lewis
  Bijdrager
  #10492979 Quote

  Websites niet. Ik lette eigenlijk vooral op de interesse van mijn dochter en zocht daar iets bij uit. Zo kon ze dat verder oefenen. 

  Mijn dochter was erg vermaakt met een stapeltoren van bakjes. Van Mushie. Daar kon ze natuurlijk nog niet mee stapelen. Maar je kan er veel mee. Eerst vooral omgooien en in haar mond stoppen en de gaatjes aan de onderkant voelen en kijken. Maar later ook ander speelgoed in stoppen. Of in bad of in de zandbak alles door de gaatjes laten stromen. Bakjes in elkaar passen. En nu met 1,5 ook stapelen. 

  Ook was ze gek op een activityboard van de hema. Vanaf 18+ staat erop. Nou zij pielde daar als een gek aan toen ze een maand of 6 was en ze vond m lang leuk. 

  Een ton met blokjes. Ze heeft veel plezier gehad aan de blokjes tegen elkaar tikken en tegen andere objecten tikken, kijken wat voor geluid het maakt. Alles voelen en op sabbelen natuurlijk.

  Ze had ook een soort platte auto die je open kon maken als een koffertje. De wielen en van binnen waren 5 tandwielen van kunststof. Beetje lastig uit leggen. Maar je kan ze stapelen, op verschillende manieren draaien, erin en eruit halen, koffer open en dicht, auto rijden. Ik kreeg het cadeau en dacht, nou dat is saai. Maar ik stond versteld van hoeveel ontwikkelingsstapjes ze met dat ding kon doorstaan. 

  En geluidenboekjes van clavis. Helemaal gebiologeerd.  


  Galileo
  Bijdrager
  #10492991 Quote

  Toen ik je berichtje las, dacht jk meteen; stapel toren van bakjes! Haha lees dat dit gedeeld wordt. Hier waren het de ronde bakjes van Fisher Price (vaak afgeprijsd bij kruidvat). Die van mushi zijn wel schattiger. Met 8 maanden was het pakken, omgooien, water gieten. Met een jaar in en uit elkaar doen, met 1,5 water van een in de ander gieten en toevallig vond ik ze pas en is ze er nu (2 en paar maanden) weer gek op; stapelen, thee uit drinken, torens bouwen..


  KimL
  Bijdrager
  #10496416 Quote

  Wat ik erg handig vind is de website van Blabloom. Daar krijg je de mogelijkheid om te zoeken op speelgoed per leeftijdscategorie, dus bijvoorbeeld 0 tot 1 jaar. 

  Én wat ik het meest fijne vind, is dat zij alleen speelgoed aanbieden dat ecologisch, ergonomisch en pedagogisch verantwoord is. 

  Ik hoop dat je er wat aan hebt! 🍀❤️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct