Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speen

 • Auteur
  Berichten

 • Babybabybaby
  Bijdrager
  #10200928

  Dochter van een maand vindt een speentje erg fijn. Bij krampjes, na de fles, tijdens het wachten op de fles. Snachts niet. Ik vraag me alleen af of ik hier niet te veel aan toegeef. Of kan dat op deze leeftijd nog niet. Ze laat zelf wel goed merken als ze hem niet wil. Ik heb het idee dat het haar echt kalmeert, maar ben bang dat ze straks niet meer zonder wil.


  StephW
  Bijdrager
  #10200948 Quote

  Tsja zo jong.. ik vond het zelf niet zon punt, omdat de zuigbehoefte vaak zo groot is..


  CvB
  Bijdrager
  #10200967 Quote

  Wat is er mis met een speen? Prima toch als ze die wilt. Als ze nog ouder wordt, geeft ze vanzelf wel aan of ze altijd een speen nodig heeft met slapen of niet. En ja, dat moet je dan op den duur weer afleren maar dat duurt nog wel een paar jaartjes. Als je kindje graag een speen heeft, prima toch! 


  CvB
  Bijdrager
  #10200969 Quote

  Mijn dochter is nu 1.5 en slaapt nog steeds met een speen. Dat is echt niet gek. De rest van de dag krijgt ze m niet, alleen in bed. Als ze tussen 2-3 jaar is, wil ik dat wel gaan afleren, maar nu is het nog prima.

  Andere kinderen gaan duimen of steken hun vingers in hun mond, dat is ook niet ideaal. Of ze hebben een bed vol knuffels nodig om in slaap te vallen. Maar je doet er weinig aan, elk kind heeft zo zijn eigen behoeftes!

  #10200990 Quote

  Hoi

  Zolang je er oplet dat je de speen geeft alleen als ze zuigbehoefte heeft en niet omdat het makkelijk is als ze even stil word het speen gebruik na 3/4 maanden van zelf minder dan neemt de zuigbehoefte af nu met bijna 6 maand bij mijn dochter liggen ze alleen nog maar in bed en luiertas want zonder speen kan ze niet inslaap komen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct