Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speen 8

 • Auteur
  Berichten

 • arw
  Bijdrager
  #10501932

  Kan een baby van een maandje al wennen aan een speen of kan je dat ook alweer afleren?

  #10501944 Quote

  Ik zou zeggen gewoon geven. De eerste maand(en) heeft de baby namelijk een grote zuigbehoefte en maakt het je baby rustig.


  Lewis
  Bijdrager
  #10501949 Quote

  Nee tot een maand of 4-6 hebben ze die capaciteit gewoon niet. Als je in die periode tussen 4-6 maanden af wil leren kost het even 2 a 3 nachtjes doorzetten, maar daarna zijn ze het hele concept speen vergeten. 

  Het voordeel is wel dat een speen veel troost kan bieden. En na 6-8 maanden kunnen de meeste kindjes die zelf weer in stoppen. Dus de periode met gedoe voor jou is vrij kort, en de geborgenheid voor je kindje is best lang. Mijn dochter is nu 1,5 en krijgt m enkel nog bij het inslapen en bij lange autoritten, of als ze erg ziek is. Heb ik geen paar nachten huilen voor aan hoeven doen. 

  #10502002 Quote

  Met 3 weken hier vanaf


  Moradora
  Bijdrager
  #10502079 Quote

  Mij. Kleine is ook 4 weken en heeft een speentje sinds ze een paar dagen oud is. Niet altijd alleen als ze niet zelf in slaap kan komen, troost nodig heeft of even tijd moet stillen tot de fles is afgekoeld. Meestal valt ze zonder in slaap. Mijn oudsten hebben tot 3 jaar met speen gelopen en dat afwennen was na 2 nachten ook klaar.

  Ik denk maar zo, beter een speen dan vingers of duim


  Lizzy Green
  Bijdrager
  #10502089 Quote

  Hier ook vrij snel een speentje erin.

  De grootste reden dat ze het bij hele kleintjes afraden is volgens mij speen/tepelverwarring, maar dat is hier nooit een probleem geweest.

  Hier met 1 jaar en een paar maanden afgewend, koste 1 a 2 dagen, geen moeite, ik had zo’n natuurrubber speen, die worden na een tijdje plakkerig, toen kwam ze zelf ‘speen bah’ toen zei ik ja, speen bah, speen op, weggegooid en dat was het.

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct