Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speen uitgooien tips gevraagd

 • Auteur
  Berichten

 • Babyboymama
  Bijdrager
  #10479453

  Hoi hoi!

  Mijn zoontje heeft nu best wel een lekker ritme met slapen. Alleen wanneer hij zijn speen uitgooit of uit slaat is hij wakker en heeff hij ons echt nodig om verder te slapen. Ik zit dan vaak naast zijn bed en stop de speen snel terug, dan zakt hij weer gelijk af. Hij ‘slaapt’ dus nog gewoon. Dit is overigens alleen in zijn bed. In de wagen slaapt hij door.
  Hij is nu 14 weken.

  Iemand dit ook gehad en nu een gouden tip?


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10479468 Quote

  Geen gouden tip, maar als je een hond speen hebt , helpt het soms om een spuug doekje door de ring te stoppen. Hij blijft dan iets makkelijker zitten


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10479510 Quote

  Geen tips. 

  Het hoort er nu eenmaal bij . Tot dat ze zelf hun speentje kunne pakken 😊


  Babyboymama
  Bijdrager
  #10479561 Quote

  Haha helaas! Dan zijn de middagdutjes dus nog even onder supervisie dus. Dan kan t speentje snel terug haha. Bedankt!


  Babyboymama
  Bijdrager
  #10479562 Quote

  Hij heeft de Bibs spenen. Die blijven ook al wel iets beter zitten. Maar ik zal zijn knuffeldoekje eens proberen idd! Dankjewel!

  #10479573 Quote

  Ik doe vaak een knuffeltje tegen zijn gezicht, die houdt de speen dan tegen als hij eruit valt. Alleen als hij met zijn handen gaat slaan wordt het lastig idd

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Carolina H
  Bijdrager
  #10479598 Quote

  De enige tip die ik heb, gooi die speen weg en probeer hem te laten slapen zonder. Als je dit voor 4 maanden doet, dan is hij het binnen een dag (of 2) vergeten. Je hebt misschien 1 rot nacht maar daarna nooit meet last van.


  Lewis
  Bijdrager
  #10479609 Quote

  Ohh rotperiode ja. Hier hielp geen enkele tip. Pas rond 6 maanden, toen ze zelf de speen kon terugstoppen, werd het heen en weer lopen wat minder. We zijn toen ook een stuk of 5 spenen om haar hoofdje gaan leggen zodat ze ze makkelijk vond. Maar voor die tijd is het gewoon heel veel heen en weer lopen. Je kan overwegen met de speen te stoppen. Ik vond het geen fijn idee. En achteraf was het een korte periode voor het soepeler ging. 


  Kievietje
  Bijdrager
  #10479835 Quote

  Ik stond soms ook wel 20x aan haar bed ’s nachts. Hier met 4 maanden de speen cold turkey weggenomen. Ik vreesde voor 2 a 3 slechte nachten maar niets was minder waar. Ze sliep zóveel beter daarna!! Ze leren dan zelf weer in slaap te komen ipv door de speen (=slaap associatie)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct