Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speentje

 • Auteur
  Berichten
 • #10426887

  Wanneer gingen jullie dit afleren? En hoe?


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10426890 Quote

  Met 4 maanden in een keer weggehaald, kan met 7 maand ook of je wacht tot je kindje de speen zelf in kan doen. Wij waren het ook zat om 10x per nacht uit bed te moeten, het was even een avondje doorzetten maar daarna sliep onze zoon veel vaster. We hebben een knuffeldoekje in de plaats gegeven. 


  Meisie
  Bijdrager
  #10426906 Quote

  Ik zou hetzelfde doen als AnoniemJP. Het is even een nacht doorzetten, maar nu kom je kindje er nog redelijk makkelijk vanaf. En inderdaad een knuffel ervoor in de plaats. 
  Of je kindje gaan leren zelf het speentje in te doen door overdag te oefenen. 

  #10426914 Quote

  Inderdaad. Een paar nachten troosten maar dan is het klaar. Hier wordt nu ook een knuffeldoekje gebruikt. Ik denk dat je beter nu die speen kan weg nemen dan over een paar jaar. Dan is het echt lastiger. 

  #10426924 Quote

  Poeh vind dat zo zielig 🙈 Ons kereltje heeft het speentje echt nog nodig om in slaap te vallen. Maar besef ook dat het gewenning is, vraag me alleen af of ik niet beter door kan zetten tot hij het speentje zelf terug kan vinden en dan pas over een paar jaar afbouwen? Niemand het anders aangepakt? Duimpje ipv speen geven ofzo? Geen idee hoe je dat doet trouwens 

  #10426927 Quote

  Heel herkenbaar, wij hebben toen 2 fiepjes aan 2 knuffeltjes gemaakt en zo kon ons zoontje ze perfect zelf vinden en weer verder tutten ( en slapen) ☺️

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10426930 Quote

  Hier een maandje in de nacht lopen en daarna pakte hij hem zelf, met een speen doekje eraan kunnen ze hem vrij snel zelf pakken. Met 1,5 jr hebben we het gestopt en dat ging probleemloos. Gewoon doen wat je gevoel je ingeeft wat je kindje nodig heeft. Er is geen goed of fout.

  #10426941 Quote

  Bij 7-8 maanden gaan ze hem zelf terugvinden dus je moet echt nog heeeel eventjes doorzetten. Ik heb ook eerder geprobeerd te stoppen maar dat was bij ons niet te doen, week ellende en daarna ging ze duimen, dus verschilt echt heel erg per kind hoe makkelijk dit gaat. 

  Ze heeft hem nu met anderhalf nog in bed maar niet altijd meer nodig dus we gaan hem binnenkort ook weghalen.

  #10426945 Quote

  Ik haalde hem op een gegeven moment wel uit haar mondje als ze eenmaal sliep. Met 8,5 maand heb ik het afgeleerd. Ging redelijk probleemloos eigenlijk. Vriendin van mij deed het met 9 maanden, haar kindje deed hem al lang zelf in. Zij stelde zich in op een week ellende, maar het kindje huilde bij het eerste slaapje en daarna was het klaar. Ik denk dat je inderdaad zelf kunt aanvoelen wat wel of niet kan, er is geen goed of fout. Het lijkt me wel makkelijker te doen dan wanneer ze ouder zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct