Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Speentjes Steriliseren En Vervangen

 • Auteur
  Berichten

 • Mimi
  Bijdrager
  #10195828

  Hoi! Ik vroeg me af hoe jullie in het onderwerp speentjes schoonmaken en schoonhouden zijn. Hoe vaak steriliseren jullie ze? En verwisselen jullie echt elke 6 weken de speentjes (zoals aangegeven wordt op de verpakking) ? 


  Cait
  Bijdrager
  #10195853 Quote

  Hoi, ik steriliseer elke dag de flessen en speentjes. Heb een sterilisator dus dat is wel lekker makkelijk. Mijn zoontje is 12 weken oud en koop zo nu en dan een nieuw speentje maar niet perse om de 6 weken. 


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10195854 Quote

  Schoonmaken met heet water en 1x per week uitkoken. Ik vervang ze, als ze kapot zijn. Niet persé elke 6 weken. Wist ook eigenlijk niet dat dat erop stond haha


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10195856 Quote

  Ze is nu overigens 4 maanden. De eerste 2 maanden deed ik het bijna  elke dag


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10195875 Quote

  De eerste paar weken deed ik om de dag alles steriliseren in de magnetron sterilisator. Maar mijn zoontje is nu 11 maanden en ik doe het nu nog 1 of 2x per week. Je wordt daar makkelijker in. Speentjes deed ik ook om de 6 weken trouw vervangen totdat ze op het kdv zeiden dat dat echt niet hoeft. De spenen hoef je pas te vervangen als ze ook echt aan vervanging toe zijn.


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10195884 Quote

  In het begin elke dag. Nu 2 of 3x per week steriliseren. Mij werd is verteld dat ze om de drie maanden vervangen moeten worden dus ik doe t om de +- 3maanden

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Babetje
  Bijdrager
  #10195978 Quote

  Nooit….

  Ik gaf de eerste vijf maanden borstvoeding, daarna heb ik alleen bij het openen van een verpakking speentjes of flessen gesteriliseerd. Ik vervang de spenen pas als ze aan vervanging toe zijn. Onze zoon is nu 11 maanden en begint aan de spenen te knagen. 

  #10195990 Quote

  De eerste drie maanden heb ik de flessen elke dag uitgekookt en de spenen om de 6 weken vervangen. Toen afgebouwd naar om de dag uitkoken, nu nog 1x per week (hij is 6 maanden). Ik was de flessen wel elke dag af en bewaar de fles die ik gebruik in de koelkast. 

  #10196064 Quote

  Hoi

  De spenen doe ik elke week even steriliseren en ook als we op bezoek zij n geweest bij mensen met huisdieren want ze gooit met haar speen  en de rest van de tijd spoel ik ze onder de kraan even af maar de flessen kookte ik de eerste 3 maanden elke week uit was voldoende volgens de kraamzorg en nu om de week spoel ze na elke voeding uit en was ze af 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct