Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sperma Onderzoek Vanaf Wanneer

 • Auteur
  Berichten

 • Mieltje
  Bijdrager
  #10580404

  Hoi,
  Ik stel even een korte maar krachtige vraag: vanaf wanneer wordt er onderzoek gedaan op sperma (binnen een fertiliteitstraject)?
  Zal vast van ziekenhuis tot ziekenhuis verschillen maar wat zijn jullie ervaringen?

  M’n gynaecologe had dit in het begin van m’n traject vluchtig gevraagd of m’n man al een onderzoek had gehad. Ik antwoordde: ja, maar via de huisarts. Ze reageerde toen een beetje vreemd, want ze zei dat een onderzoek via de huisarts niet altijd op een juiste manier gedaan was. 🤷🏼‍♀️

  De uitslag was toen positief overigens. Goeie bewegelijkheid, goed aantal,…

  Ik neem nu clomid 100mg, maar zonder IUI of zo


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10580430 Quote

  Bij ons heeft de gynaecoloog het aangevraagd, nadat we al op het eerste gesprek waren geweest moest hij het ruim voor het vervolggesprek inleveren. De uitslag daarvan werd tijdens het tweede gesprek met ons besproken (evenals de echo die ik kort voor het tweede gesprek had en het bloedonderzoek dat ik meteen na het eerste gesprek had laten uitvoeren). 


  Mieltje
  Bijdrager
  #10580441 Quote

  @ElsieJoy, dus eigenlijk praktisch meteen in het traject? 
  bij ons was er geen intake gesprek. Ik ben Belgisch, dus zal vast daar mee te maken hebben?! (Ik ga er vanuit dat je Nederlands bent🙈🙈) 

  ik mocht meteen na de diagnose met clomid beginnen. Wat wel positief is, alleen, nu heb ik na een paar rondes clomid wel vragen omtrent andere onderzoeken,…

  #10580446 Quote

  Hi! 
  Bij mijn vriend is zijn sperma naar een jaar proberen onderzocht bij een fertiliteitsarts. Wij zijn vanuit de HA naar hun doorgestuurd. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct