Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

sperma tijdens de zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Lara Koek
  Bijdrager
  #10031844

  Hoi iedereen!

  Ik heb misschien een beetje een rare vraag..
  Momenteel ben ik zes maanden zwanger. Wanneer mijn man en ik seks hebben gehad, ga ik daarna altijd naar het toilet om “uit te lekken” zodat er geen spermabank in mijn vagina achter blijft.
  Nu komt het soms voor dat ik te moe ben of echt geen fut meer heb om uit bed te komen om naar het toilet te gaan.
  Nu zie ik daar niet zo’n probleem in, maar mijn man heeft er zijn twijfels over.
  Hij drinkt geregeld wat alcohol en hij rook ook iedere dag een jointje.
  Nu is hij bang dat deze “rommel” ook in zijn sperma zit en bij de baby terecht kan komen als ik na de seks niet naar het toilet ga.
  In hoeverre heeft hij daar gelijk in?

  Alvast bedankt!
  Groetjes, Lara


  FT de Vries
  Bijdrager
  #10031845 Quote

  Geen idee maar je moet sowieso naar het toilet na seks omdat je anders het risico op blaasontsteking hebt. Zeker zwanger ben je daar nog vatbaarder voor


  Mama’s meisje
  Bijdrager
  #10031850 Quote

  Het is inderdaad belangrijk om te plassen ivm blaasontsteking. Verder durf ik niet te zeggen of zijn sperma schadelijk is voor de baby. 


  W83
  Bijdrager
  #10031851 Quote

  Sperma is niet schadelijk voor de baby. Je baarmoeder is helemaal afgesloten. Alleen wat in je eet en wat in je bloedbaan zit, komt bij de baby terecht. 


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10031878 Quote

  Je baarmoeder is afgesloten met een prop zodat er niks bij kan komen dus nee dat kan naar mij weten geen kwaad… 

   


  Dienekenogwat
  Bijdrager
  #10031880 Quote

  Sperma is niet schadelijk want kan niet bij baby komen. En je MOET niet naar toilet na geslachtsgemeenschap alleen als je snel last hebt van blaasontsteking kan het handig zijn om te voorkomen. Als je moe bent en lkkr wil blijven liggen of meteen gaan slapen moet je dat lkkr doen. Wat je evt kan doen is een washandje en handdoek klaar leggen dat je je ecen kan oofrissen zonder naar toilet te gaan.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Biebsie
  Bijdrager
  #10031903 Quote

  Jij moet helemaal niks. Wat je man wel moet doen is zich druk maken om zijn eigen gedrag. Vader worden en dan iedere dag een jointje opsteken. Lekker voorbeeld. .


  Lara Koek
  Bijdrager
  #10032149 Quote

  Hi iedereen! Echt heel erg bedankt voor alle snelle en hulpzame antwoorden!

  @Dienekenogwat, echt heel erg bedankt voor je goede antwoord, uitleg en “oplossing”!

  @Biebsie, wat jij zou “moeten” (hoe je dat woord zelf zo mooi gebruikt) doen is niet gelijk een vooroordeel trekken. Mijn mijn rookt namelijk iedere dag een jointje op medisch advies van zijn arts. En hij zal dit uiteraard niet voor de neus van ons kindje gaan doen en ook zeker niet bij het kindje in de buurt.
  Dus moest je nog eens reageren op een vraag, geef dan gewoon antwoord op de vraag. Heb je iets anders te melden over verdere tekst die bij de vraag staat, stel er dan een vraag over in plaats van gelijk je eigen conclusies te trekken en er van uit te gaan dat mijn man slecht bezig is.
  Zo vooroordelen, een lekker voorbeeld voor je eigen kinderen.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10032213 Quote

  Hi Lara,

  De andere dames hebben gelijk, je bent gewoon beschermd voor dit soort dingen. Alleen als jij alcohol zou nuttigen of zou roken, dan zou het schadelijk zijn aangezien het dan in je bloedbaan terecht komt en die staat in directe verbinding met de baby. Je baarmoeder is afgesloten door middel van een slijmprop EN de vliezen! Dus mocht je straks op het einde je slijmprop verliezen, dan wordt de baby nog steeds door de vliezen beschermd. Als je vliezen zijn gebroken, dan mag je ook geen seks meer hebben omdat er dan infectiegevaar is, maar dat geldt voor iedere vrouw – niet alleen voor jouw situatie.

  Wij hebben thuis altijd inderdaad een handdoek of tissues naast het bed liggen, zodat ik mezelf kan opschonen. Maar meestal ga ik daarna toch altijd nog naar de wc, omdat ik toch wel moet plassen 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct