Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Spiraal verwijderen lukte niet

 • Auteur
  Berichten

 • Ninaapie
  Bijdrager
  #10152483

  Hoi allemaal,

  Ik ben nieuw op het forum en ben even heel benieuwd of jullie deze ervaring ook hebben.

  Mijn vriend en ik willen voor een eerste kindje gaan. Helemaal blij, enthousiast etc etc. Alles voorbereid. Vanochtend had ik de afspraak staan om mijn spiraaltje te laten verwijderen bij de huisarts.

  Ja.. en daar zat ik dan. Kon de dokter de touwtjes nergens zien. Dus ik ben nu doorverwezen naar een Gyn en er is een wachttijd van meerdere weken.

  Echt, ik ben zo verdrietig en teleurgesteld. We keken er zo naar uit.

  Heeft iemand van jullie dit ook meegemaakt? Dat het spiraaltje niet te vinden was? Ik snap het niet. Zelf kan ik de touwtjes namelijk wel voelen, dus hij zit er toch echt. 

  Heel erg zuur dit. Zo naar uitgekeken en dan wordt het weer weken wachten.

  Liefs!


  BenB
  Bijdrager
  #10152503 Quote

  Bij mij konden ze hem ook niet vinden. Uiteindelijk nog door een ander gekeken als laatste redmiddel en na wat friemelen toch gevonden. Ik ben overigens de eerste maand na het verwijderen niet ongesteld geworden. Natuurlijk jammer dat jullie nu niet direct kunnen beginnen, maar hou er dus rekening mee dat ook na het verwijderen je cyclus even op gang moet komen. Succes!


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10152508 Quote

  Dank voor je reactie. Ja, daar las ik inderdaad ook verschillende ervaringen over. De ene wordt snel weer ongesteld en bij de ander duurt het langer. Daar hou ik rekening mee.

  Ik hoop dat we toch nel aan de slag kunnen. Het is geen ramp, maar gewoon heel teleurstellend. Zo naar uitgekeken natuurlijk en dan blijkt de gyn pas over weken tijd te hebben. Hmm.. het is niet anders.


  Feyre
  Bijdrager
  #10152543 Quote

  Dit was bij mij ook zo. 3 verschillende huisartsen geproberrd en een assistent. Lukte niet… dit omdat de touwtjes niet zichtbaar waren. Verwijzing gyn kon idd enkele weken duren ik ken je gevoel echt maar binnen een week kreeg ik een brief en week erna kon ik langskomen. Debgyn moest ook ff kijken echo was die goed te zien maar idd touwtjes te kort en naar binnen gedraaid. Gyn Gyn kon hem gelukkig gewoon verwijderen en binnen 20 min stond ik weer buiten 


  Uiltjesfan
  Bijdrager
  #10152687 Quote

  Toevallig heb ik recent ook een topic hierover geopend… Ik weet dus hoe vervelend het is dat je er vanuit gaat dat je spiraal eruit gaat en dan blijkt het niet te lukken… 

  Ik werd ook doorgestuurd naar de gyn. Kon gelukkig vrij snel terecht. Ook hier met een raggertje (pijnlijk) en tangetje geprobeerd maar bij mij helaas tevergeefs. 

  Vorige week vrijdag dus afspraak op de poliklinische ok voor een hysterescopie. Ook pijnlijk maar uiteindelijk was dat tenminste snel gepiept en was hij eruit. Nu alleen op aanraden van de gyn een maand lang niet klussen i.v.m. herstel vd baarmoeder. Moet minimaal 1 cyclus afwachten .

  Ik hoop dat jouw gyn hem er zo uit heeft. Mocht het allemaal pijnlijk zijn en lang duren, zou ik me persoonlijk niet verder laten martelen die hysterescopie was tenminste zo klaar .

  Heel veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct