Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Sporten 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10203987

  Hallo,

  Ik ben even benieuwd of hier aanstaande moeders zijn die sporten tijdens hun zwangerschap?

  Ik liep altijd hard en doe dit nog steeds (nu 9 weken), maar ik merk dat ik snel buiten adem ben en het enorm veel energie kost. We lopen ongeveer 5/6 km. Overigens ben ik bij een wandeling ook sneller buiten adem, terwijl ik een gezonde conditie heb. Mijn hardloopmaatje weet nog niets van mijn zwangerschap en wilde het daarom nog even proberen vol te houden tot ik het haar ook vertel, waarschijnlijk volgende week. 

  Groetjes


  LiesTH
  Bijdrager
  #10203997 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik doe nu Zwangerfit, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je doet dan cardio, een beetje krachttraining en oefeningen die helpen voor je balans etc. De fysio houdt steeds in de gaten hoe je beweegt en kan extra begeleiden als je klachten hebt. En je krijgt allerlei tips voor hoe te bewegen als de baby er straks is. Bevalt mij erg goed! Je beweegt gewoon op je eigen tempo en doet wat je lichaam aankan.

  #10204006 Quote

  Ik ben 18 weken en doe aan tennis en zwangerfit. Tennisles duurt nog 5 weken, zolang ik het volhou blijf ik dit doen.

  #10204026 Quote

  Ik zwem.. heb dit tot 36 weken gedaan.

  En veel wandelen met de hond.. Waggelen met de hond op t eind.. Maar dag voor de bevalling nog 4km 😅


  JomieJW
  Bijdrager
  #10204034 Quote

  Ik liep eerst ook altijd hard, maar helaas heb ik tijdens mijn zwangerschappen last van HG (extreme misselijkheid en veel overgeven) waardoor ik echt niet meer kon sporten. Ik ben in mijn beide zwangerschappen daarom vanaf 20 weken begonnen met zwangerschapspilates om toch nog wat spieren bij te houden. Dit bevalt heel erg goed! Het buiten adem zijn herken ik, dat komt doordat je baarmoeder groeit en je andere organen in verdrukking komen, waardoor je longen ook minder ruimte krijgen. Ook kost zwanger zijn enorm veel energie, dus dat kun je met het sporten sneller merken. Ik probeer meestal, zoals een aantal hierboven al zeiden, buiten de pilates nog wat te wandelen en zo.

  #10204044 Quote

  Ik deed altijd boksen voor de zwangerschap, maar heb dat even gestopt nu. Doe nu 2 keer per week een krachttraining parcours, maar wel beetje afgestemd op wat wel en niet kan tijdens de zwangerschap (dus geen rechte buikspieren bijv). Zwem daarnaast 1 keer per week en fiets naar m’n werk (dat is ook 20 km per dag totaal).

  Merk inderdaad ook wel dat ik sneller buiten adem ben, maar dan doe ik het gewoon iets rustiger. Hardlopen heb ik nooit gedaan, dus daar kan ik verder niets over zeggen, maar volgens mij kun je dat in principe gewoon blijven doen zolang het goed voelt. Je zit ook in het eerste trimester en je hoort vaak dat mensen dan heeeeel moe zijn, wellicht verandert dat nog over een paar weekjes en gaat het weer wat makkelijker! Ben bijna 30 weken en nu vind ik het wel echt fysiek allemaal iets zwaarder worden, maar je kunt altijd een beetje aanpassingen doen zodat het wél werkt nog. Blijven sporten is in ieder geval heel gezond! 🙂

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Sandujour
  Bijdrager
  #10204067 Quote

  Ja hoor, ik ben bijna 37 weken zwanger en sport nog steeds 2 a 3 x per week. Luister enkel wel naar je lichaam 🙂


  Juffielies
  Bijdrager
  #10204094 Quote

  Ik ben 23 weken zwanger en squash, fiets en wandel. Ga het squashen wel met 25 weken stoppen, ben ook snel buiten adem! Fietsen en wandelen gaat wel, maar alles in een trager tempo. Luister Naar je lijf! Eventueel wat weken even niet hardlopen of wat minder hard ivm verkoudheid, hoofdpijn oid? Die smoesjes heb ik ook gebruikt 😉


  SoofMaart
  Bijdrager
  #10204096 Quote

  Als je je goed voelt, kan het prima! Ik ben bijna 30 weken en doe Mom in Balance, ‘bootcamp’ met andere zwangere dames. Ik ren nog steeds en we doen verschillende cardio en krachttraining!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen