Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sporten en (beginnende) zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Crazy
  Bijdrager
  #10065535

  Hoi, 

  Ik ben nu 6 weken zwanger van ons 1e kindje. De intake en echo heb ik op 4-4. Nu ben ik redelijk sportief geweest voordat ik zwanger werd. Dat hoop ik ook zo kang mogelijk te kunnen volhouden. Ik hardloop 2×1 uur per week en volleybal 2xweek. Soms nog wat wielrennen. Nu is sporten prima tijdens het begin van de zwangerschap. Toch ben ik benieuwd naar ervaringen van anderen? Hoe doen jullie dit? 


  Famkok
  Bijdrager
  #10065563 Quote

  Ik deed veel aan krachttraining en cardio. In t begin ging het nog wel redelijk maar al gauw kon ik het niet meer aan ivm misselijkheid. Voor mij is mom in balance en zwemmen momenteel max en af n toe yoga. En zo ver ben ik nog niet hoor 15 weken :)) 

  Succes 🙂 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10065564 Quote

  Ik ben ook 6 week, voor de zwangerschap deed ik 4 a 5 x per week aan krachttraining, ik heb geprobeerd duidelijk te krijgen welk oefeningen wel en niet kunnen, aan de ene kant zou je qua krachttraining van alles nog moeten kunnen doen maar als je het mij vraagt moet je met zoveel dingen rekening houden bijv geen druk op je buik, niet liggen, geen lunges etc dat ik voor nu maar heb besloten om weer mijn cardio training op te pakken, ik hou niet van half  werk dus halve trainingen dus richt ik me liever op iets waar ik makkelijk kan aanpassen als het zwaar wordt, momenteel bevalt dat wel, wil wel blijven bewegen maar de vermoeidheid kickt wel in!


  Stelvio
  Bijdrager
  #10065576 Quote

  Toen ik zwanger was in september verzuurde ik heel snel (helaas na 9 weken een curretage, want het vruchtje groeide niet meer..) 

  Ik heb een goede conditie want ik waterpolo 3x per week. Daarnaast hardloop ik ook zeker 1 a 2 keer per week 5 tot 10 km. Ik merkte alleen wel dat ik niet meer tot het randje kon gaan. Ik verzuurde retesnel en was dus ook helemaal kapot na een training… 

  succes met je zwangerschap!! Een beetje sporten is altijd goed hoor 🙂 en je lichaam goed in de gaten houden. Ben je te vermoeid dan gewoon eens een training overslaan!! 


  Dgam
  Bijdrager
  #10065594 Quote

  Ik deed 4/5 keer per week aan Crossfit. Met 6 weken kwam ik erachter zwanger te zijn door symptomen zoals vermoeidheid. Daardoor heb ik het Crossfit op een lager pitje gezet. Nu ben ik 23+4 weken zwanger en ik Crossfit nog steeds alleen maar 2/3 keer per week. Ik luister goed naar mijn eigen lichaam, mijn coach past de work outs aan voor mij. En ik houd vooral voor dat ik het doe omdat ik het wil en het lekker vind. Als ik geen zin heb ga ik ook gewoon niet. (Voorheen vond ik dat nogal slecht van mezelf). 


  Crazy
  Bijdrager
  #10065606 Quote

  Wat fijn om ervaringen te horen. Op dit moment heb ik weinig klachten en ook niet vermoeid. Met sporten merk ik ook nog geen vermindering van energie, maar dat kan nog komen. Is inderdaad van belang om goed naar je lichaam te luisteren. Stapje terug als ik klachten of vermoeid wordt. 

  Zal het ook met de intake bij de vk bespreken. Zou ook de vierdaagse gaan lopen maar ben dan 24 welen dus dat zal er niet in zitten. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Dgam
  Bijdrager
  #10065609 Quote

  De vermoeidheid was bij mij tussen de 8 en 15 weken echt heel erg. Heb toen ook bijna niet gesport. Mijn verloskundige zei dat ik vooral moest blijven doen wat ik altijd deed en daarbij goed luisteren naar mijn lichaam. 

  #10065717 Quote

  Ik doe ook aan krachttraining met personal trainer en die geeft mij tips om meer spanning in de bekken/benen te zoeken en minder in de buik. Bijvoorbeeld bij bench press. Vind het heerlijk om gewoon door te bewegen en heb bij vriendinnen die crossfit gezien hoeveel profijt zij er van hebben. Zodra iets raar voelt verander ik van houding en ik breek maar even geen records ;). Ben 11 weken zwanger nu. Succes! 


  StephW
  Bijdrager
  #10065812 Quote

  Blijf doen wat je gewend was, maar luister naar je lichaam! Als het niet goed voelt, moet je het niet meer (zo zwaar) doen. Ik zou ook je grens niet meer opzoeken, maar sporten blijft gezond en leuk. Ik merk dat ik het ook spannend vind, maar veel (kracht)oefeningen lijken me geen probleem.. Ik ben overigens ook nog zoekende naar wat lekker voelt en wat niet hoor!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct