Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Sporten En Zwangerschap 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10258382

  Hi allemaal

  zijn er zwangere dames die (intensief) blijven sporten? Ik ben momenteel ruim 5 weken en sport normaal gesproken 3 a 4 keer in de week. Dit wil ik blijven doen (zolang ik me daar goed bij voel) zijn er ervaringen of tips? 

  alvast bedankt!!


  Stormgirl
  Bijdrager
  #10258391 Quote

  Zolang je lichaam aan geeft dat t goed is prima. Maar houd je hartslag niet t gek hoog. 

   


  Kersencake
  Bijdrager
  #10258393 Quote

  Ha! Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik tot 38 weken intensief gesport, ook zo’n 3 a 4 keer per week. Daarna gewandeld en gezwommen. Wel een sport die prima is om te doen voor je lichaam tijdens de zwangerschap. Zolang je kunt blijven praten tijdens het sporten is het oké, en ik hield er wel rekening mee dat ik het niet te warm moest krijgen. 


  StephW
  Bijdrager
  #10258396 Quote

  Ik heb ook altijd veel gesport. Goed naar je lijf luisteren (pijn is ho) en even niet meer de max opzoeken. Ik heb tot een week voor de bevalling (tot 38 weken) gesport: bodypump, grit strength (met 5 kilo aan iedere kant), dat soort dingen. Voelde goed omdat ik het gewend was. Met een week of 25 voelde springen niet meer ok, dus liet ik dat weg. Net als rechte buikspieren (side plank was prima). Laat je iig niet gek maken, als jij gewend bent om 20 kilo te liften en het voelt okee, prima. Oja wel een beetje opletten dat je core verzwakt en daarmee je evenwicht. Bij kans op vallen of klappen op de buik zou ik voorzichtiger zijn. Fit tijdens zwangerschap is ook snel weer fit daarna, heerlijk!


  Klijn
  Bijdrager
  #10258402 Quote

  Afhankelijk van wat voor sport je doet, kan dit prima hoor, zolang je lijf geen tegensignalen geeft! Dingen zoals hardlopen, paardrijden, etc (waarbij je veel hobbelt is een beetje de richtlijn) moet je wel wat meer mee oppassen heb ik begrepen, maar zeker aan het begin van je zwangerschap moet je gewoon doen waar je je goed bij voelt!


  gebruiker373049
  Bijdrager
  #10258777 Quote

  Ja eens. Ik loop hard en rijd paard. Nu zwanger van nummer 3 dus iets minder fanatiek maar ik blijf sporten. Waar ik aleen normaal door een pijntje heen sport, doe ik nu alles rustiger aan. Goed luisteren en je weet wat je lijf aankan en gewend is. Ik voel me er alleen maar beter door! Ik ben nu 16 weken.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10258792 Quote

  Bedankt voor alle reacties. Ik ga door met sporten maar wel op een wat lagere intensiteit.

  ik merk vooralsnog weinig zwangerschapssymptomen en heb gelezen dat dit te maken kan hebben als je  fit bent en dus veel sport. Win/win! 

  Fijne zwangerschap allemaal

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen