Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sporten na keizersnede

 • Auteur
  Berichten
 • #10168701

  Beste dames, 

   

  wat zijn jullie ervsringen met sport opbouwen na de keizersnede? 

  Hoe deden jullie opbouwen? 

  Wat hebben jullie gevoeld gaande weg? 

  Na hoeveel weken zijn jullie begonnen?

  dat soort dingentjes 


  KL-E
  Bijdrager
  #10168710 Quote

  Na 12/13 weken wilde ik voorzichtig het hardlopen op gaan pakken. Echter kreeg ik (door een lastige fase met mijn zoontje, vee moeten dragen enz..) veel last van rug en bekkenklachten. Ben toen naar de fysio gegaan en vandaaruit een postnatale cursus meegedaan. Die was echt gericht op het sterker maken van de bekkenbodemspieren en je gehele core: dus buik, rug, bil, been spieren. Eerst begin je heel rustig met je bekkenbodemspieren en de schuine buikspieren. Later ook je rechte buikspieren. Ik heb hier heel veel aangehad. Mijn hele vore is nu echt sterker en kan hierdoor het sporten weer goed oppakken. Ben nu sinds n paar weken het hardlopen rustig aan weer aan het opbouwen. Wil in jet voorjaar ook weer gaan tennissen. De oefeningen die ik daar deed, die doe ik ook nog 2a 3 x in de week, zodat ik mijn core sterk houdt.

  Ik ben 6,5 maand geleden bevallen middels een keizersnee.

  Hoelang is het bij jouw geleden? 

  Ik wil je iig als tip meegeven: begin niet te snel!! En bouw het heel langzaam op! Na n week of 8 denk ik beginnen met bekkenbodemspieren en schuine buukspieren. Pas als je hierin n stuk sterker bent geworden pas de rechte buikspieren. Deze mag je zowiezo pas doen als je geen diastase meer hebt! Anders misschien eerst afvies inwinnen van een fysio? Hoe fit je je nu ook voelt, als je te snel teveel gaat doen, kun je er jaren later nog last van krijgen…


  Rak sha
  Bijdrager
  #10169203 Quote

  Hi,

  Ik heb een zoontje van 3 maanden. Hij is geboren middels een geplande keizersnede.

  Ik ben na 7 weken (na de nacontrole bij de gynaecoloog) weer begonnen met sporten. Gynaecoloog gaf toen ook aan dat het weer kon. Nu heb ik tijdens mijn zwangerschap ook continu gesport (de avond voor de keizersnede nog). Ik sport onder begeleiding bij Mom in balance (nu de back in shape lessen). Daar weet de trainster precies wat wel en niet kan en mag. Tot 12 weken na de bevalling moet je heel rustig aan doen. Daarna mag in principe alles weer. Maar je moet vooral heel goed naar je lichaam luisteren! Bij mij voelen niet alle oefeningen goed, maar dan draagt ze alternatieve oefeningen aan. Rennen doe ik sinds een weekje weer, geen lange afstanden maar gewoon een rondje park en zo rustig opbouwen. 

  #10169274 Quote

  Bij mij nu 5 weken en ik ben verslaafd aan sporten !! 

  Lastig om dus tegen jezelf nee te zeggen ;(

  Heb tot mn 5de maand in de zwangerschap ook rustig blijven sporten! 🙂 

  dus zo cursus kan je volgen bij de fysio? 

  Ga dat denk ik wel doen klinkt niet gek. Alvast oefeningen die je mij kan meegeven? 

   

  Wat trainen jullie dan? 

   

  Ik doe vooral cardio/kracht combi. 


  KL-E
  Bijdrager
  #10169415 Quote

  Ik mocht btw van mijn vk ook net als rak sha weer na 7 weken langzaam beginnen btw. Alleen hardlopen werd wel aangeraden even mee te wachten. Dus vandaar dat ik daar langer mee gewacht heb. Oefeningen heb ik spijt van dat ik daara niet eerder mee ben begonnen. Weet ook niet goed waarom eigenlijk haha. 

  Ik zou eens googlen of er bij jouw in de buurt iets zit. Ik zou niet zomaar iets gaan doen. Weet wel dat ik al wel met bekkenbodemspierenoefeningen kon beginnen, zoals bruggetje. Op je rug liggen, benen bekkenbreed uitelkaar, knieen gebogen, bekkenbodemspieren aanspannen ( net of je je plas in moet houden, je navel intrekken) en dan je billen optillen. Dit in het begin 8x 3 tellen en opbouwen naar 12 en vervolgens 16. Telkens als je je billen weer neerlegt, ontspannen en dan opnieuw aanspannen en optillen. Aanspannen en ontspannen is het belangrijkste deel! Die oefening kun je volgens mij al wel doen.

  #10179699 Quote

  Wat bedoel je met niet zelf zomaar beginnen sn wat doen, bedoel je daarmee sporten? 

   

  Beetje late reactie haha hopelijk lees je t nog! 

   

  Ik zal die oefeningen gaan doen. Dankjewel! 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10179866 Quote

  Daar bedoelde ik buikspieroefeningen mee! Ik zou noet meteen zware oefeningen gaan doen. Of via het internet gaan zoeken, daar staat vanalles natuurlijk, maar ik zou daar niet zomaar mee gaan beginnen. Ik zou echt rustig aan alles op gaan bouwen. Is er iets bij jou in de buurt, qua specialisatie? Bijvoorbeeld fysio gespecialiseerd in bekken, of wat rak sha doet, mom in balance?

  #10181919 Quote

  Ja fysio wel maar ik ga straks al naar Egypte. Naja ik wandel nu buiten 30 minuutjes met de hond en daar gaat prima! 

  Ik weet niet of ze dit ook in Egypte hebben die cursussen en etc. Hmm. 

  Ik ga wel even geduldig zijn en wat buikspieren doen. 🤷🏻‍♀️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct