Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sporten zou een negatief effect hebben op de vruchtbaarheid! Herkenbaar?

 • Auteur
  Berichten

 • Lente-vrouwtje
  Bijdrager
  #10183658

  Beste allemaal, 

  Vandaag las ik in Woman’s Health een stuk waarin staat dat sporten een negatief effect kan hebben op de vruchtbaarheid bij iemand met een gezond gewicht. Dit negatieve effect treed al op vanaf 1 uur sporten.

  Ik ben hier erg van geschrokken, aangezien ik sinds augustus 2018 probeer zwanger te worden!

  Ik doe zelf ongeveer 3-6 uur per week aan krachttraining, en dan zo’n 2 uur per keer. Ik train mijn hele lichaam maar mijn buik, billen en benen extra.

  Toevallig heb ik 2 maanden geleden aan een personal trainer gevraagd of het kwaad kan om buikspieroefeningen te doen als je zwanger wilt worden of zwanger bent. Hij vertelde dat alleen het doen van rechte buikspieroefeningen afgeraden wordt bij zwangerschap. De schuine buikspieroefeningen zouden geen kwaad kunnen. En nu lees ik dit!

  Zijn er toevallig vrouwen hier die ook een aantal uur per week sporten en bij wie het zwanger worden al maanden niet lukt? Of vrouwen die pas zwanger zijn geworden toen ze niet meer of minder gingen sporten? 


  StephW
  Bijdrager
  #10183662 Quote

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik zeker 3 keer per week sportte toen ik (snel) zwanger raakte, plus zeker 100 km per week op de fiets.. waarom zou het slecht zijn? De doorbloeding ed lijken me juist zo goed? Buikspieren moet je alleen op letten als je al zwanger bent en dan ook eigenlijk pas vanaf het 2e trimester. Ik heb voordat ik erachter kwam zwanger te zijn (toen was ik 6 wk) meerdere dagen per week buikspieren getraind en ook nog een halve dag in monkeyworld op trampolines gesprongen en lopen klauteren, maar dat maakte kennelijk niks uit.. waarom zou t negatieve invloed hebben?


  Sandujour
  Bijdrager
  #10183665 Quote

  Stonden er bronnen bij het artikel vermeld? Wetenschappelijke onderbouwing? Niet alles wat je in een blad leest is waar 😉

  Sporten is hartstikke goed voor je. Ik sport al jaren een paar uur per week en was zo zwanger. Ben nu bijna 29 weken en sport nog steeds 2x per week. 


  Lente-vrouwtje
  Bijdrager
  #10183675 Quote

  Er staat alleen bij dat het is gebleken uit een onderzoek onder ruim 3000 Deense vrouwen…. 


  Sandujour
  Bijdrager
  #10183689 Quote

  Er staat alleen bij dat het is gebleken uit een onderzoek onder ruim 3000 Deense vrouwen….

  Ik heb het artikel even opgezocht. Ze hebben het indd over echt intensief sporten. ‘Normaal’ sporten en daarbij gewoon en gezond eten is goed voor je lijkt mij 🙂


  Liesle
  Bijdrager
  #10183694 Quote

  Dat gebeurt dus helaas heel vaak met kranten en populaire magazines. Die misinterpreteren wetenschappelijk onderzoek aan de lopende band. Ik zie het in mijn eigen vakgebied heel vaak en het zal in andere vakgebieden ook geen uitzondering zijn. Anorexia wordt bijvoorbeeld wel geassocieerd met onvruchtbaarheid. Gewoon sporten wordt juist aangeraden, ook tijdens de zwangerschap. Ik ben zelf een voorbeeld van iemand die 100 km per week fietst en ik was meteen de eerste maand zwanger. Maar er zullen ook mensen zijn waarbij het langer duurt.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Liekesp
  Bijdrager
  #10183720 Quote

  Bij de 1e sportte ik veel en was binnen 2 maanden zwanger… nu soort ik helemaal niet en was ook wederom weer binnen 2 maanden zwanger. Dus nee, lijkt me echt flauwekul. Bij extreem sporten kan het denk ik wel, dan kan je menstruatie ook uitblijven namelijk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct