Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Spotting tussen kortere menstruaties na curettage

 • Auteur
  Berichten

 • Lissocat
  Bijdrager
  #10454697

  Hoi allemaal,

  24 maart heb ik ivm een missed abortion bij 9 weken een curettage gehad na een aantal weken wachten op een natuurlijke miskraam.
  Ik ben hierna meteen netjes weer regelmatig ongesteld geworden, nu 2x. Mijn cyclus was eerder altijd tussen de 28 en 30 dagen, duurt 5 dagen en is nooit zeer heftig (behalve mijn moodswings haha).
  Echter heb ik nu 2x een menstruatie van 3 dagen gehad, waarvan de 1e dag bruinig-rood bloedverlies, de 2e dag heftig ongesteld, 3e dag zoals ik normaal had. Daarna was het klaar. Het rare is (en daar maak ik me het meeste druk over) dat ik nu dus 2x ongeveer 7-9 dagen na begin van mijn menstruatie wat bruinig bloedverlies heb. Duurt een dag of twee, ik heb dan ook echt wel een zeurderig, trekkend gevoel in mijn onderbuik (vanacht zelfs even steken).
  Vorige maand heb ik hiervoor naar de poli gyn van mijn zkh gebeld, maar de assistente zei dat dit bij mijn cyclus kon horen. Nu is het de afgelopen 2 dagen dus weer zo, en ik schrik er toch een beetje van.
  Ik ben dan bang dat ik het syndroom van Asherman heb oid, of iets anders raars. Vraag me af of het misschien een eisprong is zo “vroeg” na mn menstruatie – eerder had ik deze wat later in mn cyclus, alhoewel ik nu niet getest heb om het even “los te laten” zeg maar.

  Heeft iemand anders ook deze ervaring? Ben dan meteen ook bang dat zwanger worden niet meer lukt en er van alles mis is met mn lichaam…

  #10454932 Quote

  Ik zit nu in mijn 2e menstruatie na mijn MK en curretage (bij 18 wk).
  De eerste menstruatie was heel heftig, maar wel veelal bruin tot donker bloedverlies.
  Deze menstruatie is weer heel anders. De eerste 3 dagen leek t wel spotting. (3drupjes totaal ofzo), Toen 1 dag heftig donker bloedverlies en nu alweer 3 dagen heel licht.

  Zit wel op ongeveer 28dagen.

  Maar heb begrepen van gyn dat je menstruatie wat anders is dan voor de MK.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct