Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Springen

 • Auteur
  Berichten
 • #10470512

  Mijn zoontje is motorisch niet zo heel goed en kan bijvoorbeeld niet springen of zonder hulp traplopen. Hij is 25 maanden. Hoe oud was jullie kindje voordat hij/zij ongeveer kon springen en traplopen? Hij lijkt ook heel weinig interesse te hebben in klimmen enzo en ik zou dat graag wat stimuleren want nu is hij echt nog een beetje onhandig dus als iemand tips heeft? Graag! En dank alvast


  Jippie
  Bijdrager
  #10470514 Quote

  Je zou eens bij een kinderfysio kunnen informeren. Zij helpen al bij voorkeurshoudingen bij baby’s en bij kinderen die niet gaan lopen. Wat misschien ook leuk is en misschien stimuleert is peutergym. Ons mannetje, nu ook 25 maanden, gaat al vanaf 15 maanden naar de gym. Je doet dit samen met je kind en er is voor iedereen wat. Tussendoor zijn er ook spelletjes. Wij doen dit juist omdat we dus een enorme klimmer hadden en meneer met 11 maanden al de trap op klauterde. Hij moest dus juist zijn energie kwijt en op veilige manieren kunnen klimmen etc.

  #10470518 Quote

  Sorry maar dat is echt nog geen achterstand hoor? Onze begint dat nu pas te proberen allemaal (zelf dan zonder hulp/handje) en is 2,5 jaar. Goed oefenen, niet pushen. Dan komt die zelfverzekerdheid en vertrouwen erin vanzelf. Lekker spelenderwijs, en trotse ouders bij wat wel al goed gaat helpt beter dan “waarom kan mijn kind het nog niet” als er verder niets mis is. Vergelijken doen we allemaal, en controle houden over een gemiddelde is zeker goed. Alleen bij zo’n dingen als je noemt kan toch geen specifieke leeftijd aan vastzitten? No worries 🍀


  Rcl
  Bijdrager
  #10470531 Quote

  1 jaar kon die traplopen en springen


  MGF
  Bijdrager
  #10470535 Quote

  Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen tempo. En sommige kindjes zijn nu eenmaal motorisch handiger en vlugger als een ander. Mijn oudste dochter liep met 10 maanden. Mijn jongste was over het jaar. Ik vond het een eeuwigheid duren en was veel aan het vergelijken. Maar mijn oudste praatte pas veel later en de jongste doet dat veel meer. Dus ieder in zijn eigen tempo.

  #10470537 Quote

  Dank voor jullie reacties, ik heb het niet over een achterstand en ik ben ook niet aan het pushen om iets te kunnen (dat zijn allemaal aannames van jullie;). Ik ben ontzettend trots op mijn zoontje en heb nooit negatief commentaar op zijn ontwikkeling (ik denk het geeneens). Maar zijn motoriek leidt gewoon regelmatig tot gevaarlijk situaties omdat hij niet zo handig is en ik dacht misschien hebben mensen wel tips die hem wat vaardiger maken zodat hij wat meer plezier beleeft in bewegen. Ook omdat er genoeg kindjes zijn van zijn leeftijd die dat wel al kunnen. Dank dus voor de tip voor peutergym

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10470541 Quote

  Misschien naar een binnenspeeltuin gaan, waar hij veilig kan klauteren en ervaren? Niet mijn favoriete plek om te zijn, maar kinderen vinden het geweldig. Wij zijn van plan om ook naar ouder-kind gym te gaan met onze dochter, maar dat kan hier helaas pas vanaf 2 jaar. Dus we moeten nog n half jaartje wachten.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10470574 Quote

  Wat goed dat je hier zo alert op bent !! Als je op zoek bent naar een referentie kader: Bij 2,5 jaar moet hij een bal kunnen schoppen zonder om te vallen.

  Wij gaan sinds onze dochter dik 1,5 is naar apenkooi (peutergym) en zien haar gewoon vooruit gaan. Ze heeft er ook zo veel plezier in! Wat ook heel erg helpt is dat ik haar niet mag tillen sinds ik zwanger ben (ze is nu 21 maanden). Dus ze moet wel zelf de trap op, trap af doet ze terwijl ze mijn handen vasthoudt of zittend op haar billen. Als ze opgetild wilt worden terwijl ik aan het koken ben, stimuleer ik haar om op een stoel te klimmen, zodat ze mee kan kijken.
  Verder probeer ik de fijne motoriek te stimulerem door samen met de blokkenstoof te spelen of haar te laten kleuren. Oh en natuurlijk zelf de lepel laten hanteren (oké, als ik echt wil dat er eten in gaat, voer ik nog wel. Dat gaat wat snellen )
  Hopelijk heb je hier wat aan! En als je je zorgen maakt over de motoriek, even aan het consultatiebureau vragen of ze hier extra naar willen kijken 🙂 daar zijn ze voor


  Madiline
  Bijdrager
  #10470789 Quote

  Hier een kleine van 2,5 die ook nog niet sprimgt. Liep met 18 maanden los en sinds een paar dagen eindelijk op de loopfiets met 2 wielen ipv 3 wielen.

  Moet er wel bij vermelden dat hij 1,5 kop kleiner is dan de meeste leeftijdsgenootjes. En betreft taal en spraak op het niveau van 3+ zit.

  Ze kunnen niet alles tegelijk. Een binnenspeeltuin helpt hier ook goed voor het vertrouwen. Ook merk ik bij hem dat hij allespas doet als hij zelf denkt dat hij het kan. 

  Met lopen bijv. hebben wij nooit voorzichtige stapjes los gezien. Hij liep maanden langs se meubels, en vd een op andere dag liet hij los en liep zo opeens 3 rondjes door de kamer. 

  Loopfiets hetzelfde. Niet willen proberen, ook niet met hulp. En opeens stapt hij op en gaat hij zo t dorp door haha.

  T komt wel een keer dat springen.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct