Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sprong 1

 • Auteur
  Berichten

 • Mamavantweeee
  Bijdrager
  #10177700

  Volgens de Oei, ik groei app zit onze dochter middenin sprong 1. 

  Wat merkte jullie aan jullie baby tijdens sprong 1? 

  Bij ons meisje lijkt niks goed te zijn, niet bij ons liggen, niet alleen in de box liggen, niet alleen in bed, ze jammert bijna de hele dag al en verder slaapt ze al bijna de hele dag 😳

  ik ben benieuwd naar jullie ervaringen? 


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10177718 Quote

  Haha dat zijn precies de kenmerken van een sprong. Mijn zoontje heeft dit bij elke sprong, dus wij weten meteen als hij er in zit (inmiddels in sprong 7). Hangerig, niets leuk vinden, zich opeens niet zelf meer kunnen vermaken, moeilijk slapen (vanag sprong 4 ook de nachten) etc. Ik ben blij als al die sprongen voorbij zijn en je straks een keer kunt gaan communiceren met ze, want de sprongen zijn af en toe heel lastig. Maar het is en blijft een fase! Succes!

  #10177765 Quote

  Toen mijn zoontje in zijn eerste sprong zat  wilde hij alleen maar door mij rondgedragen worden. De draagdoek was toen echt een uitkomst. 

  Nu hebben we net sprong 4 erop zitten, pff. Precies het gedrag wat jij beschrijft, alleen dan zonder het slapen (helaas). Ben altijd weer blij als de sprong voorbij is en ik mijn gezellige, vrolijke mannetje weer terug heb. 


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10177796 Quote

  Wij hadden vorige week sprong 1, hij kwam eerder dan verwacht dus ik was er nog niet helemaal op voorbereid. 4 dagen lang was ons meisje poepie chagrijnig. Ze liet zich troosten maar alles was maar 2 minuten goed en dan begon ze weer. Jeetje wat vond ik dat lange dagen! En donderdagmiddag was het ineens over en sliep ze ineens de hele middag, avond en nacht. We moesten haar echt wakker maken voor voedingen..

  Heel veel sterkte, en bedenk: het gaat echt voorbij!! Je doet het goed! 🍀


  MWH
  Bijdrager
  #10177837 Quote

  Mijn dochter is nu 4 weken + 2 dagen. Dan zal sprong 1 er ook bijna aankomen denk ik. Maar ik vrees er een beetje voor door alles wat ik hier lees haha.

  Herken je een sprong wel duidelijk? Of is het te verwarren met iets anders? Wanneer kwam het bij jullie? En hoelang duurt zoiets ongeveer? 

  #10177843 Quote

  Ieder kind ervaart een sprong anders. Vrienden van mij geven aan eigenlijk nooit iets gemerkt te hebben van de sprongen, terwijl wij het precies weten als het zover is. Dan is hij gewoon niet te genieten. Sommige sprongen duurde bij ons maar enkele dagen, maar er hebben er ook een paar tussen gezeten die echt wel 2 weken duurde. Ik denk dat je na de eerste 2 sprongen wel duidelijk merkt of het een sprong is of iets anders 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10177845 Quote

  Owja en soms komen de sprongen bij ons een week eerder, ook dat is verschillend. Als je merkt dat je kleintje echt uit zijn doen is, dan kun je er bijna vanuit gaan dat het een sprong is

  #10178341 Quote

  Wij voelden ons gezegend rondom de sprong datum. Af en toe een moment van extra gerommel. Niet in bed maar wel in de draagzak, of ineens de fles veel eerder willen. Ik vond het reuze mee vallen. Totdat ze een week later alsnog ontroostbaar was. Uiteindelijk was dit maar 24 uur en daarna sliep ze inderdaad weer als een roos. Alsof er niks aan de hand was. Nu komt sprong 2 er voor ons aan. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan 😊

  #10178393 Quote

  Mijn dochter is nu 4 weken + 2 dagen. Dan zal sprong 1 er ook bijna aankomen denk ik. Maar ik vrees er een beetje voor door alles wat ik hier lees haha. Herken je een sprong wel duidelijk? Of is het te verwarren met iets anders? Wanneer kwam het bij jullie? En hoelang duurt zoiets ongeveer?

  Als ’t kwartje 1 keer gevallen is dat het waarschijnlijk een sprongetje is waardoor je kindje uit z’n doen is, herken je het de volgende keren vrij snel is mijn ervaring. Maak je niet te druk hoor. Als je weet dat het een sprongetje is en dus ook weer overgaat, kon ik ’t altijd wel goed handelen. De eerste 3 sprongen duurden hier niet lang. Hooguit 3 dagen uit z’n doen en minder slapen overdag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct