Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Sprong 5 Weken En Reflux

 • Auteur
  Berichten

 • Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10519480

  Goedenavond ! Onze dochter heeft reflux en zowel verborgen als gewone. Spugen maar ook continu het zuur wat omhoog komt. Nu is het sinds gisteren extreem erg met spugen en het zuur en weg slikken daarvan kan dit komen omdat ze ook in haar sprong lijkt te zitten. S avonds erg onrustig sinds gisteren ook en veel huilen in de avond. Hebben meerdere deze ervaring met hun kleintje ?

   


  Xoxo xoxo
  Bijdrager
  #10519510 Quote

  Hoi , met reflux geen ervaringen wel is mijn zoontje ( maandag 5 weken ) ook erg onrustig savonds , huilend de fles drinken veel verslikken en veel huilen savonds dit wel tot soms 12 uur ! Erg vermoeiend. Ik vermoed ook een sprongetje , hopelijk word het gauw beter


  Biekie
  Bijdrager
  #10519544 Quote

  Mijn dochtertje (nu 16 weken) had hier ook vanaf 4 weken erge last van… Wij zijn gaan verdikken met johannesbroodpitmeel en dat werkt redelijk tegen het spugen… Ze spuugt nogsteeds maar echt wel minder. Helaas heeft ze wel last van obstipatie door johannesbroodpitmeel, maar dit hoeft niet te gebeuren met johannesbroodpitmeel! We geven nu nutrilon omneo (tegen kramp en obstipatie) en doen 1 schepje johannesbroodpitmeel per fles van 120cc. Ze poept om de dag en houdt het merendeel van haar fles binnen.
  Als je johannesbroodpitmeel gaat gebruiken zou ik die van de Kruidvat kopen, niet die van Nutrilon: die van kruidvat verdikt de voeding meteen en die van Nutrilon pas in het maagje, bij mijn kindje was dat te laat en spuugde ze alsnog de helft van haar voeding uit…..
  Succes!!


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10519659 Quote

  Bedankt voor jullie berichtjes! 
  Xoxo heftig dan hè als je opeens een ander kindje ziet gaat het intussen al wat beter ?

  Biekie ben je het bij 4 weken al gaan indikken en welke fles en speen gebruikte je daarbij?

  Veroorzaakte het niet veel extra kramp? 
  Ben het zo zat dat ze het zo ontzettend zuur heeft ook elke keer vind dat zo zielig voor haar. 


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10519661 Quote

  Oeps ik had al perongeluk op verstuur geklikt. Fijn dat het werkt voor jullie dochter en dat ze minder last van spugen heeft.

  Slaapt ze ook met een schuin bedje ? 
  Hier moet alles schuin staan. En je merkt ook echt dat ze s nachts regelmatig wakker word van het zuur/spugen vind dat ook soort best eng eraan. 


  Xoxo xoxo
  Bijdrager
  #10519733 Quote

  Ik geef ook flesvoeding nutrilon de gewone , wist niet dat er ook een soort is tegen krampjes ( zie wel altijd veel verschillende soorten staan hoor ) mijn zoontje heeft ook erg veel last van krampjes . Mag ik vragen waarom alles schuin staat ? Want ook wil hij niet in zn eigen bed slapen , misschien moet ik dat ook maar eens proberen dan ? En nee de avonden zijn nog steeds een drama 😂 kan ook enorm opzien tegen de avonden met mijn oudste kan ik me zulke avonden niet herinneren die maakte ik om 11u nov wakker voor een fles

  Lees ook: Alles over doorslapen

  BellaBori
  Bijdrager
  #10519752 Quote

  Hey chantal. Wij hebben een zoontje van inmiddels 1 jaar en hij heeft erge last gehad van reflux. Het begon na een paar weken met mondjes wat terug kwam en dat werd alsmaar groter…en werd alsmaar erger. Bij het consultatiebureau aangegeven maar werd doorgestuurd naar de huisarts. De huisarts wilde het aankijken. Handdoek onder het bed, fles goed laten zakken door een half uur rechtop te houden, goed laten boeren, johannesbroodpitmeel om de fles in te dikken noem maar op, de huisarts wat ik toen had schreef na een aantal weken wel medicatie uit per gewicht maar wilde dat eerst een tijdje aankijken…dat werkte niet goed. Uiteindelijk na 3/4 maanden overstapt naar een andere huisarts en gelukkig toen eindelijk doorverwezen naar de kinderarts en daar de juiste medicatie gekregen wat onze zoon toen nodig had. Rond 5 maanden ook weer afgebouwd omdat hij toen al gelukkig redelijk vastere voeding kon eten. Mijn tips tegen reflux is de basis dingen gewoon blijven doen ook al heb je het idee dat het niet helpt, alle beetjes helpen! Handdoek onder het bedje, 30 min flesje goed laten zakken en eventueel johannesbroodpitmeel in de fles doen. En heel cliché maar volg je gevoel. De beste ervaring die ik heb gehad was toen ik bij de kinderarts was. Die zijn toch wat meer gespecialiseerd in reflux en vooral waar het bij jouw kindje vooral aan ligt. Eerder met vast voedsel beginnen. Ik heb toen vaker ook een telefonische afspraak gehad om te vragen qua hoeveelheid medicatie. Het lastige is dat dit per gewicht gaat en de medicatie dus minder snel werkt. Onze zoon heeft nog een langere tijd last gehad dat hij nog altijd zuur deed spugen. Niet veel maar dat kost nu eenmaal veel tijd als ze daar gevoelig voor zijn, dat ligt gewoon eraan dat de slokdarm tot 1 jaar de tijd nodig heeft om te groeien. Bij een baby is dit namelijk 1 rechte lijn vandaar het zo snel omhoog kan komen. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Heel veel succes ermee & vooral als je kleintje in paniek raakt rustig blijven dat is het beste❤️


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10519770 Quote

  @Xoxo alles staat schuin voor haar reflux zodat het minder terug stroomt dan wanneer je volledig plat ligt. Zelfs de kinderwagen staat hier omhoog. Balen zeg dat de avonden nog drama zijn. Jaa elke kindje is anders dus kan zomaar zijn dat je deze avonden niet hebt gehad maar misschien ben je ze ook alweer vergeten! Dat was ik ook haha tot dat ik er weer in zat haha!

  @Bellabori bedankt voor je berichtje wat je schrijft is indd een bekend verhaal. Wij lopen ook al bij een kinderarts en inderdaad we doen er alles aan het zo confortabel mogelijk te maken voor haar. Welke medicatie hadden jullie ? En we zijn ook met de pitmeel gestart dus hopelijk doet dat ook wat. Wilde er eerst niet aan bij zo’n ukkie maar ja toch maar proberen! 


  Biekie
  Bijdrager
  #10519781 Quote

  Ja bij ons staat alles ook schuin, nogsteeds helaas! En wij zijn inderdaad rond de 4 weken gaan indikken met johannesbroodpitmeel… Onze dochter had sowieso wel veel last van kramp maar dat is waarschijnlijk omdat zij als dismatuur ter wereld is gekomen (wel op tijd maar veels te klein), hierdoor werkte haar spijsverteringskanaal waarschijnlijk niet goed waardoor ze veel kramp had… We hadden gehoopt dat ze met 3 maanden van haar reflux af zou zijn omdat het maagklepje dan volgroeid zou zijn, maar helaas. Onze kleine meid heeft geen haast haha!Wij gebruiken dr Brown anti colic, eerst een smalle speen maar met week 6 werd ze heel boos tijdens het voeden… Een bredere fles met brede speen was de oplossing, lijkt waarschijnlijk meer op borst ofzo… 🤣…. Omdat we het verdikken gebruiken we maat 2 omdat het gat van maat 1 te klein is en dan krijgt ze er niks uit, haha! We gebruiken ook sab simplex tegen kramp. Dat is Duits en homeopathisch. Je mengt het door de voeding (of drupt het van te voren in de mond als je borstvoeding geeft) en het lost alle luchtbelletjes op in het maagje. Hierdoor minder last van boertjes en windjes die dwars zitten! Dit werkte voor ons krampen kind goed. Tuurlijk was het geen wondermiddel waarmee alles meteen over was maar we merkte wel echt verschil…. En verder hielp een draagzak onwijs bij ons. Op dit moment zit mn dochter ook in de zak en wiebel ik de woonkamer door. Voor krampen en reflux kindjes is dat een erg fijne houding. Het helpt enorm. En het is gezellig!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct