Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Spruw

 • Auteur
  Berichten
 • #10165891

  Iemand een gouden tip tegen spruw?

  mijn dochter van 5 weken oud heeft last van spruw, heb al medicijnen van de dokter (nystatine) alleen die gebruikt ze nu al 3 weken maar ik zie geen verbetering..


  Agnesz
  Bijdrager
  #10165905 Quote

  Geef je borstvoeding? En heb je zelf misschien ook spruw? 

  Dan kan het zijn dat je elkaar steeds aansteekt waardoor het niet overgaat?

  Het is een vraag ik weet natuurlijk niet hoe wie wat en waar. Ik heb verder geen tips.. zelf nog niet mee te maken gehad. Maar een vriendin wel en daar staken moeder en kind elkaar steeds aan met spruw door borstvoeding te geven


  Niynti
  Bijdrager
  #10165918 Quote

  Eventueel de nystatine met een wattenstaafje door je dochters mondje verdelen, dan verspreid het beter. Bij mijn zoontje begon het en later kreeg ik er veel last van en leek het bij hem over te zijn, wondermiddel bij mij was: elke ochtend 2 eetlepels appelciderazijn tot me nemen. De eerste paar keer was afschuwelijk, maar daarna al minder en de spruw ging uiteindelijk weg. We hebben het wel 10 weken gehad namelijk… en smeerde zelf ook creme maar dat werkte niet. Verder àlles wat in contact komt met melk (als je bv geeft) of teruggekomen mondjes wassen, iedere voeding borstpads vervangen, elke dag een schone bh en alles wassen op 60 graden met een scheutje natuurazijn, flessen, speentjes, kolf na elk gebruik sterriliseren. Hopelijk gaat het snel over!


  Deeem
  Bijdrager
  #10165919 Quote

  Hier helaas ook spruw gehad 2x. Eerste keer hielp nystatine ook niet maar is het vanzelf weg gegaan. 2e keer wel met behulp van nystatine (was er toen al heel vroeg bij). Maar als je borstvoeding heeft ook jezelf behandelen. En verder veel uitkoken (spenen/flesjes enz), alles wat met speeksel/melk in aanmerking komt wassen op 60 graden.  En/of heet strijken.

  #10165920 Quote

  Ik geef geen borstvoeding en kook ook elke dag alles uit, vandaar dat ik ook met mijn handen in het haar zit.. 

  smeer de nystatine ook met mijn pink goed op haar tong maar ook dat helpt niks.. 


  MamaN
  Bijdrager
  #10165936 Quote

  Mijn zoontje had ook spruw en kreeg nystatine uitgeschreven van de huisarts.

  Ik zag maar geen verbetering dus ben op internet gaan zoeken naar tips. Ik las veel over gentiaan viotel. Heb het toen gelijk maar besteld en het was uiteindelijk binnen 4 dagen weg!! 

  Je kan het bestellen op: https://borstvoedingscentrumzwolle.nl/product/gentiaan-violet/

  Ik bracht het 1x per dag aan met een wattenstaafje. Je baby heeft dan wel een paars mondje, maar dat was het bij mij wel waard. 

  Hoop dat je er wat aan hebt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10165952 Quote

  Juist niet met de pink aanbrengen. Weet je hoeveel bacteriën er onder jou nagel zitten?? Ik heb ook nooit me pink in zijn mondje gedaan om die reden. 

  Juist met wattenstaafje oid doen en elke keer een nieuwe pakken.


  ZTL
  Bijdrager
  #10165959 Quote

  Wij kregen kokosolie erop smeren als tip van de lactatiekundige. Extra vierge, die waar de kokos smaak nog aan zit. Hielp goed bij onze zoon!

  #10166016 Quote

  Moet het perse die extra vierge zijn? Heb wel de gewone in huis.. en hoe smeer je dat dan aangezien het hard is? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct