Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Spullen Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10425389

  Hallo,

  wanneer zijn jullie begonnen met spulletjes kopen voor de baby 


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10425398 Quote

  Ik ben hiermee begonnen toen de termijnecho ook goed was. Wij kochten iedere maand wat spulletjes zodat je niet in 1x alles moet kopen. Is toch minder erg voor je rekening ;).


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10425399 Quote

  Ik ben nu 22 weken zwanger en hebben gister eindelijk alle ‘grote’ spullen besteld zoals kinderkamer kinderwagen maxi cosi badje etc. Dat heb ik samen met mijn vriend gedaan en de aankleding voor alles ga ik lekker zelf doen, hebben mannen vaak weinig geduld voor haha! Houd rekening met levertijd op bepaalde spullen, dat je niet te lang wacht.


  StephW
  Bijdrager
  #10425436 Quote

  Hier al best vlot.. met een week of 8 en na een goeie echo liep ik in babypark om voor de fun kinderwagens te testen. Zagen we de wagen die we t fijnst vonden met dikke korting.. maargoed, over het algemeen pas dingen gaan kopen na de 20 weken echo. En vanwege een verhuizing met 25 weken of wat, t meeste pas erna. En das ruim op tijd. Tot die tijd lekker inspiratie opgedaan op pinterest en marktplaats in de gaten gehouden voor dingen die ik niet nieuw hoefde te hebben. Lekker doen wat je fijn vindt hoor!


  Mootje
  Bijdrager
  #10425438 Quote

  Ik ben na de 20 weken echo “los” gegaan. De grote spullen waren allemaal op voorraad, dus ik kon ook gelijk lekker aan de slag met de babykamer. Ik vond dat prettig, omdat ik nog redelijk fit ben en nog veel zelf kan doen. Inmiddels 25 weken en op wat kleine dingen na heb ik mijn lijstje inmiddels afgewerkt. 😀


  Carmenn
  Bijdrager
  #10425445 Quote

  Ik ben nu bijna 31 weken, alle grote dingen zijn in huis. Volgende week de laatste dingen kopen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Youngpeople
  Bijdrager
  #10425490 Quote

  Ik ben 27 weken en ga vrijdag kijken voor een baby kamer. Ging natuurlijk eerst wel wat moeilijker dan nu. Ben wel na de 20 weken echo al voorzichtig wat kleertjes gaan kopen enz.


  PM
  Bijdrager
  #10425797 Quote

  Qua kamertje zijn we na de eerste echo begonnen met het kamertje op knappen (zodat we het rustig aan konden doen, we hebben ook 2 jaar medisch traject gehad voor zwangerschap dus was ook soort ontlading).. na de 20 weken echo meteen doorgereden en alle meubeltjes gehaald.. qua kleertjes e.d heb ik super veel gekregen, qua andere spullen zoals babyfoon en kinderstoel e.d kregen we cadeau van onze ouders.. kinderwagen kon ik van iemand overnemen waardoor we die al met 16 weken 

  Qua kleertjes zou ik niet te vroeg “los” gaan.. ik weet niet wanneer je uitgerekend bent maar stel dat dat bijvoorbeeld oktober is ofzo dan zit je toch in een ander seizoen, dat is qua basic dingen niet zo erg maar is met printjes misschien toch minder leuk.. al heb je ook printjes e.d die altijd kunnen.. je hebt qua rompers bijv. Dan meer met lange mouwen nodig in de kleinere maatjes (in het voorbeeld van oktober is je kindje volgend jaar voorjaar misschien/waarschijnlijk toe aan maatje 74/80) ook heb je in de winter minder aan een zomer slaapzak.. 

  Je kan ook een lijstje maken met dat wil ik echt klaar hebben voor de bevalling en dat kan later.. een kinderstoel heb je bijv. Niet direct nodig omdat ze daar voor moeten kunnen zitten, dit zou je dus als cadeau kunnen vragen of aanschaffen na de geboorte.. mensen geven soms ook geld en/of cadeaubonnen waar je dat soort dingen van kan doen..

  Nu zwanger van de tweede.. we hebben het kamertje voor onze dochter opgeknapt rond de 20/22 weken (hoefde niet veel te gebeuren).. ze wilde graag zelf naar haar grote kamer.. babykamer alleen wat aangepast met accessoires.. voor de rest hadden we zo’n beetje alles nog.. we verwachten nu een zoon maar wederom veel kleertjes gekregen (heb voor een jaar voorraad).. we hebben paar weken geleden wel een base gekocht voor de maxi cosi, vind ik wel erg prettig als ik 2 kinderen in de auto moet doen..

  O ja wat je veel krijgt qua kraamcadeautje zijn meestal kleertjes en knuffel…dat heb ik hier in ieder geval gemerkt..


  Galileo
  Bijdrager
  #10425858 Quote

  Wij hebben heel veel dingen op voor ons praktische momenten gedaan. Zo hebben we het baby kamertje rond week 25 geschilderd en meubels gekocht (ikea, dus zonder wachttijd of iets), maar dat was ook omdat we toen vakantie hadden en het nog winter was. Ik ken mezelf; zodra de zon schijnt wil ik naar buiten en niet binnen bezig zijn. Ook hadden we voor later in de zwangerschap een vakantie geboekt, dus daarvoor wilde ik klaar zijn met de kamer. Achteraf onzin, want dochterlief heeft 8 maanden lang bij ons geslapen.

  Qua kleding etc vond ik het fijn om te wachten tot kort van te voren, zodat ik wat beter wist wat voor weer het was en wat er toen in de winkels lag. Uiteindelijk heb ik, nadat ik werd gebeld door ziekenhuis over pre eclampsie, de dag van te voren nog 2 mutsjes gekocht, die had ik nog niet echt. Mijn ervaring is dat je in het begin weinig nodig hebt en andere dingen fijn vindt dan je van te voren bedenkt. Nu bij nummer 2 koop ik bewust zo min mogelijk, het meeste hebben we al en anders is het juist die eerste weken leuk om als missie een extra rompertje te gaan uitzoeken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct