Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stapje Terug Bij Sport Hoe Verklaar Ik Dit Aan Anderen

 • Auteur
  Berichten

 • LenF
  Bijdrager
  #10186652

  Hallo allemaal,

  Ik heb een klein probleem.

  Hoe verklaar ik in de loop trainingsgroep dat ik, hoewel ik iedere week kom trainen, toch langzamer moet gaan lopen. Ik wordt op het normale tempo namelijk misselijk. Veel opstoten en het gevoel dat ik moet overgeven. Een lagere hartslag zou hierin beter zijn, maar dan red ik het tempo dus niet.

  Op een blessure kan ik het niet gooien, want dan moet ik echt veel langzamer of een aantal trainingen niet komen en dat wil ik liever niet.

  Ik ben nu pas 5 weken, dus het duurt nog even voordat ik ze wil laten dat ik zwanger ben.

  Hebben jullie hier tips voor.

   Groetjes LenF

   


  GebruikerEM
  Bijdrager
  #10186668 Quote

  Lastig…ik deed zelf aan boksen en toen ik wist dat ik zwanger was zat ik met hetzelfde probleem. Ik was al vrij snel in de zwangerschap wat misselijk en we moesten elkaar ook weleens in de buik slaan bij de lessen. Ik heb er toen wel voor gekozen om de zwangerschap op tijd bekend te maken aan de trainer en de vriendin waar ik mee ging boksen. Ik heb dus geen tips voor je, maar wellicht kun je het gooien op een griepje o.i.d.? Totdat je het wel wilt vertellen. 


  StephW
  Bijdrager
  #10186670 Quote

  Tsja voor velen herkebaar, maar een blessure lijkt me de enige optie..

  #10186675 Quote

  Misschien kan je het je trainer vertellen? En in overleg met haar een blessure afspreken, zodat je wel iets rustiger aan moet doen, maar geen trainingen over hoeft te slaan. 

  Bij mij ging het sporten met 5 weken nog redelijk, maar daarna ging het hard achteruit ivm vermoeidheid en struikelde ik bijna over mn eigen benen. 

  Het is vooral belangrijk dat je wel naar je lichaam blijft luisteren en niet over je grenzen heen gaat. 

   


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10186737 Quote

  Zeggen dat je misselijk bent, dat je eten niet lekker is gevallen..  Spreek je eigenlijk nog de waarheid ook!.. En dan is t logisch dat je niet volle kracht mee kunt komen. 


  Robine
  Bijdrager
  #10186748 Quote

  Je kunt ook nog de ziekte van Pfeiffer ‘faken’. Aangeven dat je graag wil blijven bewegen, maar het ook niet op de spits wil drijven en daarom wat rustiger aan doet.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  FJ
  Bijdrager
  #10186897 Quote

  ik gebruik op dit moment de smoes bloedarmoede 😬 


  Galileo
  Bijdrager
  #10186919 Quote

  Herkenbaar pr


  Galileo
  Bijdrager
  #10186921 Quote

  Herkenbaar probleem. Ik hockeyde nog redelijk fanatiek, met elke week training en wedstrijd. Heb toen ik misselijk was keer de misselijkheid als ‘excuus’ gebruikt en weken erna gezegd dat ik me nog steeds slap en gaar voelde, alsof de griep niet wilde doorzetten. Omdat het ‘s avonds en ‘s middags was, had niemand een vermoeden van zwangerschap. Ik deed iets rustiger aan, maar voelde me ook niet elke keer even belabberd, al ben ik ook wel eens veld uitgerend om over m’n nek te gaan🙈

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct