Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Start Ivf

 • Auteur
  Berichten
 • #10088545

  Hallo allemaal! 

  Wegens een slechte zaadkwaliteit van mijn man na 2 semenonderzoeken mogen wij binnenkort starten met ivf.

  1 e onderzoek 1 miljoen zwemmers

  2 e onderzoek 750.000 zwemmers

  Zijn er mensen die ook binnenkort starten of al een ivf hebben gehad? Ben benieuwd naar jullie ervaringen.. wat voel je er van? Hoe gaat het allemaal precies in z’n werk? Vind het allemaal erg spannend. Na hoeveel ivf pogingen werden jullie zwanger?

  Mijn man moet eerst naar een uroloog, het een en ander laten onderzoeken daarna mogen we ermee starten.

  groetjes

  #10088564 Quote

  Hi Tubbb,

  Ik kan me voorstellen dat het spannend is en misschien is de uitslag van het semenonderzoek ook wel een schok waar je echt even van moet bijkomen.

  Wij zitten in hetzelfde schuitje maar gingen meteen door voor de icsi behandeling. Ik vond het ontzettend spannend vooral ook hoe je dit combineert met een veeleisende baan en het effect van hormonen op je lichaam. Begin februari werden we doorverwezen naar het VUMc en vandaag weten we 2 dagen dat ik zwanger ben na de eerste terugplaatsing. Enorm opgelucht en blij natuurlijk! 

  Ik heb ervoor gekozen open te zijn op mijn werk en dat zorgde voor meer begrip dan ik had verwacht.

  Het injecteren van de hormonen in de stimulatiefase is even wennen als je niet gewend bent jezelf te injecteren. Mijn vriend heeft het na een week overgenomen zodat het toch iets van ons samen was. Gelukkig hebben we er ook grapjes over kunnen maken. 

  Zelf heb ik geen alcohol meer gedronken vanaf de start van het traject en mijn vriend heeft rustig aan gedaan en de laatste weken niet gedronken.

  ik had van de hormonen wel fysieke klachten maar de mentale klachten zoals stemmingswisselingen vielen mee ondanks spanning van het traject. Uiteindelijk geloof ik dat het voor iedereen anders is. 

  Het traject is best intensief maar probeer afleiding te zoeken en dingen te doen die je leuk vindt. Hierdoor gaat de tijd sneller en krijg je meer energie. Eigenlijk geldt dat voor alles wat je tegenkomt in je leven wat lastig is.

  Mijn vriend voelde zich wel schuldig omdat het probleem bij hem lag. We heb veel gepraat en zijn beide open geweest. In het ivf traject draait het veel om de vrouw dat merk je al bij de eerste afspraak maar we hebben ook veel gepraat over zijn gevoel bv over de uitslag van het semenonderzoek wat er ook bij hem inhakte. Probeer te blijven praten met je partner als je dat al niet deed, jullie hebben elkaars begrip en steun hard nodig.

  ik wens jullie heel veel succes en sterkte.

  is er nog iets specifieks wat je wil weten?

  vumc ivf patiënten folder te downloaden geeft ook veel info en laat je niet gek maken door alle horrorverhalen die je ook kunt vinden op internet al heb ik het heel erg te doen met mensen die dat hebben moeten doormaken. Maak het jullie eigen ervaring! 

   

  #10088572 Quote

  Hoi gebruiker,

  Bedankt voor je reactie, gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Heeft dat meer kans op een zwangerschap dan een ivf? Heb je die keuze zelf gemaakt of de arts?

  Ik heb inderdaad een folder mee gekregen over ivf/icsi van de fertiliteitsarts en veel gelezen op het internet. Ik zelf werk als uitzendkracht in de gehandicaptenzorg op verschillende locatie’s om dan op elk locatie over te praten is ook zo iets, denk je dat ik tijdens dit proces even beter thuis kan zitten? (na de punctie en terugplaatsing)

  Al die injectie’s kan ik wel hebben maar vind de punctie en terugplaatsing wel een beetje eng, vooral omdat ik niet weet hoe het voelt.

  groetjes

  #10088585 Quote

  Hi,

  dank je wel! 

  Eerlijk gezegd vond ik de punctie best tegenvallen. Ik denk dat het te maken had met het aantal follikels die geoogst zijn. Ze hebben bij mij 23 follikels gepuncteerd wat vrij fors is dus dan is het gewoon een wat grotere ingreep. De punctie zelf vond ik erg meevallen, goede pijnstilling met pethidine en atropine en midazolam waar je beetje slaperig van wordt. Dit schijnt per centrum te verschillen wat je krijgt aan pijnstilling of kalmering. Van de pethidine heb ik wel een dagje moeten overgeven, daar schijnen veel mensen last van te hebben. Omdat er bij mij sprake was van overstimulatie moest ik na de punctie rustig aan doen en zoveel mogelijk liggen. Ik had op donderdag de punctie en ben maandag pas weer gaan werken. In de avonden veel op de bank gelegen en geprobeerd op werk niet te veel te lopen. Nu 2 weken later zijn mijn ovaria nog erg groot en moet ik nog steeds mijn inspanning beperken omdat ik anders toch weer pijn krijg maar het went. Het nadeel van een “grote” punctie is wel meer klachten maar het voordeel is wel grotere kans op meer embryo’s. Uiteindelijk hadden wij 7 goede embryo wat best een mooi aantal is. 

  Het is lastig te zeggen of het beter is om thuis te blijven. Als je veel last hebt na de punctie en je werk is fysiek zwaar dan is het zeker iets wat je kunt overwegen. Voor mij bood het ook wel afleiding tijdens de 2 spannende wachtweken.

  Wat betreft de keuze ivf of icsi hangt denk ik af van de kwaliteit van het semen. De hoeveelheid zaadcellen en hoe beweeglijk ze zijn. Bij mijn vriend waren beide helaas niet goed genoeg voor Iui of ivf dus werd het icsi. Ik denk niet dat je het zelf mag kiezen maar het kan zijn dat de afkapwaardes verschillen per centrum.

  Van de terugplaatsing heb ik werkelijk helemaal niets gevoeld en dat ging heel snel. We konden de embryo vergroot op een scherm zien. Wij hebben een foto gemaakt, hoeveel mensen zien nou de eerste celdelingen van de baby die ze misschien op de wereld gaan zetten?

   

  #10088591 Quote

  Ik denk dat ik het maar op me laat afkomen en een dag of 2 voor de zekerheid vrij neem. 

  Dat is inderdaad bijzonder om te zien.

  Geniet van je zwangerschap! 

  Groetjes


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10088621 Quote

  Ik heb ook in het ivf traject gezeten. Als je gaat beginnen en je hebt de nodige onderzoeken gehad, begin je met hormonen spuiten om de eitjes te laten groeien. Dan moet je minimaal 1 keer terug komen zodat ze kunnen zien of ze goed groeien en vaak moet je nog wel 1 of 2 keer terug als ze het echt goed willen volgen. Als je eitjes groot genoeg zijn,  krijg je de punctie. Ik had ook veel verhalen gelezen over pijn enz, maar de punctie zelf viel mij reuze mee. Goede pijnstilling gehad waardoor ik er niks van voelde. Bij mij ook veel eitjes en daardoor kans op overstimulatie.  Moest het daarom ook een aantal dagen rustig aan doen.  Toen de pijnstilling was uitgewerkt voelde m’n buik alsof er van binnen allemaal blauwe plekken zaten, dus ik was blij dat ik een aantal dagen vrij was erna. 

  Van de terugplaatsing heb ik ook niks gevoeld. En ik mocht ook gelijk opstaan en naar huis. Helaas is die poging niet gelukt.  Daardoor een maand moeten wachten en die maand erop terugplaatsing gehad van een cryo. Hoefde voor die poging gelukkig geen hormonen meer te spuiten en alleen zelf m’n ovulatie in de gaten te houden. Op het moment dat deze positief was, gebeld en een paar dagen later kon ik komen voor de plaatsing.  En deze poging was gelukt. 

  Met ivf kun je dus vrij snel zwanger raken. Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust! 

  #10088639 Quote

  Hoi Anne,

  Bedankt voor je bericht.

  Hoelang moet je injecteren? Heb je verschil gemerkt kwa gevoel van de 1e en de 2e terugplaatsing?

  Is het jou ook verteld, stel je zou een zoon krijgen dat hij ook kans heeft op vruchtbaarheisproblemen.

  groetjes


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10088675 Quote

  Het prikken begint op dag 2 of 3 van je cyclus en gaat door totdat je eitjes groot genoeg zijn.  Gemiddeld een dag of 10 ben je wel aan het prikken. 

  Ik merkte geen verschil tussen de terugplaatsingen. Nou moet ik zeggen dat ik de terugplaatsing sowieso niet gevoeld heb verder. Het is echt een kwestie van geluk of het blijft zitten en zich gaat innestelen. 

  Over vruchtbaarheid voor mn nageslacht heeft de arts nooit wat gezegd. Misschien omdat bij ons geen oorzaak gevonden was waarom het niet lukte of omdat die kans altijd bestaat, ook als je wel natuurlijk zwanger zou worden. 

  #10088705 Quote

  Hopelijk lukt het dan ook bij mij binnen de 3 pogingen die er vergoed worden. Welke onderzoeken zijn er gedaan bij jullie?

  Er is bij mij ten eerste getest op chlamydia daarna met een cAmera naar mn eierstokken enz gekeken.

  bij mn partner 2 semenonderzoeken. 

  Nou moet hij nog naar de uroloog.

  daarna begint het echte werk.

  duurt wel lang, ondertussen ben je 4 mAand verder.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct