Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Starten Peuterbed En Tips

 • Auteur
  Berichten
 • #10529615

  Dag lieve ouders van nu,

  Benieuwd: wanneer zijn jullie begonnen met een peuterbed of groter bed?
  En hebben jullie tips?
  Is een meegroei bed makkelijk? Is het beter om te wachten totdat ze toe zijn aan een groot bed?

  Alvast bedankt!


  w_p
  Bijdrager
  #10529616 Quote

  Ons zoontje was net 3, hij begon uit z’n ledikant te klimmen. 
  We hebben het positief benaderd door het een cadeau te noemen, en leuke dekbedden gekozen. 
  En gewoon doen, wij zijn op vrijdag gestart zodat we een weekend hadden om te wennen. Ging prima!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10529620 Quote

  Hier bij de oudste met exact 2 jaar in peuterbed, door de komst van haar zusje. Gekozen voor peuterbed omdat een gewoon 1persoonsbed niet in haar kamer past (ze deelt haar kamer met haar zusje en het is passen en meten)

  Het ging direct goed, ze is er nooit zomaar zelf uitgekomen ofzo. Ze is nu ruim 4 jaar (118cm) en slaapt er nog steeds heerlijk in. Ik vond het peuterbed wel een fijne maat, ze kunnen er gerust tot 5 jaar in dus je hebt er lang plezier van en daarna schuift hij door naar het volgende kind hier 🙂

  Mijn jongste is nu 2.5 en slaapt nog in ledikant, maar binnenkort is onze verbouwing klaar en krijgt zij het peuterbed. Nu ze 2.5 is, past ze nog wel in het ledikant maar het wordt wel echt tijd voor een groter bed onderhand 🙂

  Mijn mening is dat je het gewoon moet doen, we hebben er hier nooit moeilijk over gedaan. Ze vond het super stoer dat ze een nieuw bed kreeg, een kussen, nieuw dekbed, en het ging dus direct goed zonder gezeur. Nu ze ruim 4 is, komt ze nog steeds nooit zelf uit bed, alleen om te plassen. Verder blijft ze keurig liggen tot de wekker afgaat om 6.45, ook al is ze 6.00 al wakker..


  Klijn
  Bijdrager
  #10529622 Quote

  Ons zoontje was bijna 2,5 en broertje was op komst. Wij wilden de babymeubels hergebruiken dus kochten nieuwe spulletjes voor zijn kamer, waaronder een groot bed. Samen met papa in elkaar gezet en nog een paar nachten laten wennen met het oude ledikant op zn kamer. Hij heeft daar nog 1 of 2 nachten in geslapen (hij is altijd erg voorzichtig met alles dat nieuw is), daarna helemaal over op zn grote bed. Hij vond het helemaal prima!


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10529636 Quote

  We hebben hier een ledikant die je kan ombouwen tot peuterbed. Gedaan toen hij bijna 2.5 jaar was. Samen met papa het bed gemaakt. Dekbed had hij al een paar maanden.
  Ging direct goed! We noemen het: grote jongensbed. Hij is super trots 😀

  #10529641 Quote

  Heb mijn beide kindjes in meegroeibed. Toevallig vandaag paar spijlen eruit gehaald bij de oudste. Nu 3 jaar. Was wel nieuwsgierig maar is er niet uit gegaan. Ben benieuwd of hij het wel gaat proberen.

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10529644 Quote

  Een week voor haar 3e verjaardag haar een peuter bed uit laten kiezen met een overtrek samen het bed in elkaar gezet en savonds gelijk goed in geslapen twijfel nog steeds om haar kamer weer te verven een donker blauw bed met licht roze muren is geen gezicht maar ach ze heeft de kleuren zelf uitgezocht


  CynthiaB
  Bijdrager
  #10529645 Quote

  Wij hebben onze dochter vanaf 2 in een 1 persoons bed gelegt. Vanaf ongeveer 18 maanden was het klieren ’s nachts, knuffels uit bed en dan huilen. Wij hebben toen 1 kant van het ledikant eruit gehaald zodat ze zelf bij haar knuffels kon. Dit is direct goed gegaan. Wij vonden dit een handige manier omdat je als het niet goed gaat, ’s nachts heel makkelijk het ledikant om kan draaien zodat ze er niet uit kunnen. Het grote bed werd meteen geaccepteerd. Hebben samen leuke dekbedovertrekken uitgezocht


  Ramboo
  Bijdrager
  #10529705 Quote

  Vanaf 2 jaar in een gewoon bed. 90×200. Eerst even stoeien en uit bed gevallen maar nu wil hij zelf in z’n ‘autobed’ en niet meer in z’n ledikant, die overigens nog wel op z’n kamer staat.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct