Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Steeds Langere Cyclus Na Curretage

 • Auteur
  Berichten

 • Niennnn
  Bijdrager
  #10201366

  Hoi allemaal!

  Lees nu al een tijdje mee op het forum. Vorig jaar oktober een curretage gehad vanwege een missed abortion. Nou heb ik sindsdien alleen maar onregelmatige cyclussen. Dat kon kloppen volgens de huisarts, vanwege dat mijn hormoonhuishouding nog in de war zou zijn. Dit is normaal gesproken na een half jaar wel weer ‘normaal’. Jammer genoeg worden ze bij mij alleen maar langer. Ik snap er niks van en ben best moedeloos. Iemand hier ervaring mee? Ik ga vandaag naar de huisarts om het erover te hebben.

  Liefs


  ManonBB
  Bijdrager
  #10201396 Quote

  Goed dat je naar de huisarts gaat. 

  Wordt je wel “goed” ongesteld? 

  Ik heb sinds mijn curretage in juli vorig jaar ook een andere cyclus dan voorheen, en wordt daarbij ook veel minder ongesteld dan eerder. 

  Nu bleek bij de gynaecoloog 2 weken geleden dat ik hoogstwaarschijnlijk verklevingen heb door de curretage, zonder ingreep is de kans op zangerschap dan nihil. Dus ik ben blij dat ik (veel te laat…) aan de bel getrokken heb. 

  Bij jou kan er iets anders aan de hand zijn natuurlijk. Maar als er is veranderd is na curretage en het hersteld niet binnen een paar maanden zou ik nu toch iedereeen adviseren om het na te laten kijken. 

  Succes bij de dokter straks. 


  Niennnn
  Bijdrager
  #10201454 Quote

  Dankjewel voor je advies. Ik ben er best bang voor, voor verklevingen. Menstruaties zijn ook minder. En worden ook minder en minder. 

  Ik ben benieuwd wat ze straks gaat zeggen.


  ManonBB
  Bijdrager
  #10201480 Quote

  Ai, dat klinkt wel bekend. De eerste maanden was het wel minder dan normaal, maar vond ik het nog niet echt zorgwekkend. Dacht ook wel dat het gewoon weer in balans moest komen. 

  Maar inmiddels (na 12 cycli..) is het nu nog maar 2 dagen een paar druppels. 

  Succes! Als er inderdaad verklevingen zijn dan ben je even onder de pannen, maar het is wel te verhelpen en daarna ben je weer vruchtbaar. 

  In mijn geval gaan ze met een hysteroscopie proberen de verklevingen weg te halen, zo nodig volgt daarna nog een OK onder narcose. Als de verklevingen weg zijn moet ik 2 maanden een spiraal en oestrogenen slikken en daarna mogen we als alles er goed uit ziet weer proberen zwanger te worden. 

  We zijn dan in totaal een jaar verder na de curretage. Ik realiseerde me vanmorgen dat ik een jaar geleden zwanger was, wel even slikken, poeh. Maar goed… het komt allemaal goed. 


  Niennnn
  Bijdrager
  #10202162 Quote

  Ze hebben bloed geprikt op verschillende dingen: schildklier, b12, foliumzuur en ijzer. Dat was m volgens mij. Morgen de uitslag. 

  Ik had vandaag ongesteld moeten worden met een cyclus van 41 dagen. Afgelopen 3 dagen zwangerschapstesten gedaan. Hele lichte tuurstreepjes te zien. Ze lopen niet op.

  Pff ik haat wachten..

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen