Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Steunbron

 • Auteur
  Berichten

 • Nathlin
  Bijdrager
  #10258330

  Hoi allen,  

  Ik besefte me tijdens het lezen van de zoveelste topic hoe fijn het is om met elkaar te sparren over het oh zo ongrijpbare thema “zwanger worden” dat ik heb besloten om zelf ook een topic te openen. Ik ben 27 jaar, sinds nov 18 gestopt met de pil en sinds maart 19 actief bezig met zwanger worden. Ook ik zie de babys in mijn omgeving uit de grond schieten en steek veel energie in het eeuwige relativeren als het weer een maand niet is gelukt. Sinds het stoppen met de pil heb ik een vrij regelmatige cyclus, voel en spot ik met ovu testen iedere maand een eisprong, maar word ik zeer weinig ongesteld… Ik vraag me af of dit goed is/herkenbaar is bij anderen? Verder heb ik afgelopen juni twee dagen twee hele lichte streepjes gehad op de kv5v5, maar uiteindelijk na slechts 1 dag overtijd ongesteld geworden. Ik hoor heeeel graag jullie ervaringen en verhalen, zodat we elkaar kunnen steunen en onze vaak nuchtere mannen iets minder kunnen belasten met onze angst, zorgen en piekergedachten 😉   

  Liefs, Nathlin

  #10258344 Quote

  Hoi Nathlin! 

  Ik heb zelf geen ervaring met het wat langer moeten wachten (gelukkig….) met zwanger worden, maar wilde je hierbij gewoon wat sterkte wensen en hoop ik met je mee dat je binnenkort een positieve test hebt…. 

  Je wilt natuurlijk het liefste de medische molen uitblijven, maar wellicht dat je dit wel vast kunt aankaarten bij je huisarts? Zo kan er dadelijk sneller worden gehandeld. Je bent nog jong dus ja, het kan gelukkig nog alle kanten op. Volgens mij geven de artsen aan dat je minstens een jaar bezig moet zijn wil je onderzocht worden, maar indien je dit wenst, zou je dit ook al eerder kunnen vragen/ eisen. Zwanger worden is nu eenmaal geen gegeven voor iedereen en duurt soms wat langer. En als er wel wat aan de hand is, wil je dat natuurlijk zsm weten zodat je er naar kunt handelen. 

  Goed gezond eten, niet roken en niet teveel drinken en een goede conditie hebben (beide partners) kan al veel wonderen doen en stress vermijden. Stress is echt een killer als het gaat om zwanger worden. 

  Duim met je mee en succes aankomende tijd! 


  Nathlin
  Bijdrager
  #10258347 Quote

  Lief!!!!!!

  Bedankt voor je berichtje, altijd fijn om weer even zo toegesproken te worden 😉

  Inderdaad, het moet gegeven worden, ik kan als controlefreak nu eenmaal zo moeilijk de touwtjes uit handen geven… toch maar wat meer antistress-manieren toepassen haha. 

  #10258406 Quote

  Hoi Nathlin, 

  Ik snap je frustratie. Bij mij heeft het uiteindelijk 9 maanden geduurd voordat ik zwanger was.

  Soms helpt het om er minder mee bezig te zijn. Ik gebruikte ook constant ovulatietesten. Ik ben daar na 7 maanden mee gestopt omdat ik de hoop toch een klein beetje had opgegeven.  2 maanden later was ik zwanger. 

  #10258407 Quote

  Hoi Nathlin, 

  Ik snap je frustratie. Bij mij heeft het uiteindelijk 9 maanden geduurd voordat ik zwanger was.

  Soms helpt het om er minder mee bezig te zijn. Ik gebruikte ook constant ovulatietesten. Ik ben daar na 7 maanden mee gestopt omdat ik de hoop toch een klein beetje had opgegeven.  2 maanden later was ik zwanger. 


  Nathlin
  Bijdrager
  #10258635 Quote

  Wow joh, wat fijn dat je na die 9 mnd wel mooi zwanger bent geworden! Het loslaten heeft bij jou misschien wel t laatste zetje gegeven 😉 ik ga mn best doen. Ook deze ronde weer but… op naar nummer 8. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Anoo
  Bijdrager
  #10258945 Quote

  Hey Nathlin

  Hier zijn we ook al meer als een jaartje bezig. Nu worden we gelukkig geholpen door de dokters( omdat het zaad van men man niet heel goed zit qua kwaliteit). Het is al goed dat je elke maand ongesteld word en een goeie cyclus hebt en een eisprong kan opsporen via de ovulatietesten. Je kan altijd eens een chek up doen bij de gynaecoloog en je man kan eventueel een staaltje binnenbrengen. Dit geeft gewoon zekerheid dat als alles goed zit jullie gewoon wat geduld moeten hebben. En als er wat aan de hand is jullie ook snel een oplossing kunnen vinden. Dat hebben wij ook namelijk ervaren en beetje spijt dat we niet eerder ons hebben laten onderzoeken ( vooral men man). Dus het proberen zeker waard! Is gewoon ook fijn om zekerheid te hebben en helpt je misschien ook minder te stressen. Want zoals we weten is stress echttttt een boosdoener ahah

  Nog superrr veel succes gewenst en hopen dat je snel een positief testje in handen hebt!

  Liefs

  #10259450 Quote

  Hé..

  Same here! Helaas vandaag erachter gekomen dat het ook in ronde 9 niet gelukt is.. inmiddels hebben we wel via de huisarts een verwijzing gekregen om bij beide eea te laten checken aangezien mijn man ook 14 jaar ouder is (43), mijn gynaecologische echo was gelukkig goed en de uitslag van zijn kwaliteit verwachten we deze week..

  Ik heb de laatste 4 maanden ook positieve ovulatietesten gehad en precies op dag 30 telkens begin van de menstruatie.. sinds ik gestopt ben met de pil heb ik ook ineens minder heftige en minder lang durende menstruaties, toch nog een geluk!

  Maar het is verre van tof om iedereen om je heen zwanger te zien worden (al gun je ze het natuurlijk van harte)! En ook de reclame voor zwangere en baby’s overal helpt niet mee 😉..

  Hopelijk goede uitslagen deze week en dan over 2 weken weer een nieuwe poging!

  Hou je taai!

   

   


  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10259948 Quote

  Hallo Nathlin,    Fijn dat je dit topic opent, je verhaal is heel erg herkenbaar en fijn om hier wat steun en ideen op te doen.  Je bent ook al best een tijdje bezig, opzich wel een goed teken dat je een stabiele cyclus hebt. Je zou eens met je man kunnen nadenken wanneer je wel de stap maakt richting huisarts maar ik snap ook dat je het liefst buiten het ziekenhuis wilt blijven.  Bij mij gestopt januari dit jaar 2019 met pil, na 6,5 maanden pas eerste keer menstruatie, ik had de toen net gemaakte afsraak bij de gyn afgezegd. Daarna 1 keer een periode van 38 dagen met eisprong (op dag 31)maar een luteale fase van 7 dagen.  Nu ronde twee nog geen eisprong en zit alweer op dag  20…..  hier en daar word ik flink onzeker over de werking van mijn lichaam en twijfel ik of ik misschien toch die afspraak bij de gyn moet gaan maken.    Tussen alle perikelen door probeer ik het ook los te laten en eerst toch aan te kijken of het zo lukt.     Ik lees en denk graag mee hier🤗

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen