Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stiefmoeder en stiefdochter van 14

 • Auteur
  Berichten
 • #10440366

  Ok, dit is niet zo’n groot probleem of iets heftigs maar ik ben wel gefrustreerd! Ik heb daarom wat meer meningen en advies nodig van moeders en mede stiefmoeders. 

  Dit is mn casus 😉  :

  Ik ben een gelukkige stiefmoeder van een heerlijk eigenwijze puber van 14 die vol in de ontwikkeling is en ook opzoek is naar dr eigen ik. Dat gezegd hebbende… ik ben 40 en ben dol op cosmetica en krijg elke maand de Goodiebox wat ik erg leuk vind. Leuk kadootje voor mezelf . En ik heb inmiddels een aardige verzameling van cremetjes en make up. 

  Nu komt het… mijn lieve stiefdochter zit nu in de fase van cremetjes en make up dus gebruikt ongevraagd mijn spullen. 

  Nu heb ik een aantal keer gezegd en gevraagd dat ik niet wil dat ze hier aan zit want het is voor mijn oude huid en het is gewoon van mij. Maar ja… ik ben ook 14 geweest… ik dus betrapte ik haar nog vaak op dat ze nog steeds ongevraagd mijn spullen gebruikt. 

  Ik heb toen iets anders geprobeerd, ipv verbieden… koop ik voor haar haar eigen make up en spulletjes en krijgt ze van mij elke maand een kleinere variant van een ander soort Goodiebox. Als meisje van 14 heb je gewoon een soort basis nodig, dit had ik ook nodig op mn 14e.

  Dit heb ik nu precies een week geleden gegeven en ze is er zo blij mee. Maarrr… je voelt het al aankomen. 

  In deze week heb ik al 2x gemerkt dat ze alsnog aan m’n spullen zit…. 🙁 

  Het frustreert me zo erg, want wat ik ook doe of zeg… ze blijft het ongevraagd gewoon doen. 

  HELP! 

  Ik ben me erg van bewust dat het echt niet groots of heftig is maar ik merk dat het me enorm irriteert.

  Dus wie heeft de gouden oplossing! 🙂 


  RJKB
  Bijdrager
  #10440400 Quote

  Ik mis haar vader in het verhaal. Ik had dit zelfde probleem met mijn kleding, die mijn stiefdochter van destijds ook 14 (ze is nu 20), ongevraagd uit mijn kast pakte. Ik heb er zelf nooit iets van gezegd. Dat mocht haar vader doen. Na 2 x zeggen heeft ze het nooit meer gedaan. Trek niet teveel verantwoordelijkheid naar je toe. Dit zijn ‘fatsoen bijbrengen’ taken en opvoed taken wat haar ouders moeten oppakken. Als zij make up wil, dan kan ze dat toch ook aan haar vader vragen? Succes ermee!


  Marjooww
  Bijdrager
  #10440433 Quote

  Misschien aan haar vragen waarom ze alsnog aan jouw spulletjes zit? Misschien heeft ze er in haar optiek een goeie reden voor, vindt ze jouw rode nagellak mooier dan haar roze, of jouw crème smeert fijner dan die van haar. Ik zou dus gewoon een eerlijk gesprek aangaan waarin je aangeeft dat je hebt gemerkt dat ze alsnog aan jouw spulletjes zit, en dat je je afvraagt waarom, misschien dat de oplossing heel simpel is 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct