Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Stoppen Met Borstvoeding Hoe Zal Ze Slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Marjooow
  Bijdrager
  #10229614

  Ik wil graag gaan stoppen met borstvoeding omdat het kolven me te veel stress oplevert. Ik kolf namelijk niet genoeg op mn werk, waardoor ik dan ’s morgens nog weer een borst moet afkolven op de dagen dat ik vrij ben. Dit ging in eerste instantie prima, wil het niet dat onze meid nu de afgelopen week elke keer om 3 uur ’s nachts al wakker is en om 6 uur ook weer. Waardoor ik nu maar iets van 50 cc kolf wat niet voldoende is. 

  Daarnaast kolf ik ook niet genoeg om bijvoorbeeld een avondje weg te gaan, want ik kolf precies genoeg voor een dagje bij de oppas.

   

  Alleen vind ik het best wel spannend, aangezien ze nu altijd bij mij in slaap valt aan de borst.. Ze valt nooit zelf in slaap in bed, wel geprobeerd maar ze blijft huilen! 

   

  Hoe zal dat straks gaan met de fles… Soms leg ik haar weg in bed maar dan wordt ze weer wakker en krijg ik der ook niet in slaap met de speen, dan krijgt ze toch nog even de borst. Met de fles zal dat niet gaan..

   

  Ik ga denk ik volgende week is een dagje een proefdag houden met flesvoeding, dan kolf ik wel nog gewoon af…


  StephW
  Bijdrager
  #10229633 Quote

  Geen zorgen, dat went snel! Je kan ook deels de borst blijven geven, als je dat fijn vindt. Mijn dochter wende er snel aan iig en dronk ook meer uit een fles, waardoor ze meer uren achter elkaar door ging slapen. Ik hoop dat dat bij jou ook zo gaat.


  Fleurol
  Bijdrager
  #10229638 Quote

  Hier dezelfde problemen  en eentje die meteen doorsliep toen we overstapten op kv. Hopelijk ga je hetzelfde ervaren


  Dpl
  Bijdrager
  #10229690 Quote

  Wat vervelend dat het kolven je zoveel stress oplevert. Wil je echt stoppen met de borstvoeding, of zou je ook nog willen proberen om je kolfopbrengst op het werk te verhogen zodat je toch door kan gaan met borstvoeding?

  Als je besluit te stoppen vinden jij en je dochter ongetwijfeld andere manieren om in slaap te vallen; knuffelen, inslapen met de fles, wiegen etc.

  Wil je niet stoppen dan kan ik je tips geven voor het kolven. Dan heb ik wel wat meer informatie van je nodig. Hoe oud is je dochter? Hoeveel voedingen krijgt ze bij de oppas en hoeveel drinkt ze per fles? Hoe vaak en hoeveel kolf je nu op je werk?


  Marjooow
  Bijdrager
  #10229695 Quote

  Heb ik ook wel aan gedacht idd.. Vind het namelijk ook nog wel gezellig de bv even dat momentje met zn 2en 😇

  Ik hoop stiekem ook dat ze eerder gaat slapen, ze valt nu pas rond 22.00-23.00u in slaap.. voorheen sliep ze dan tot 9.30u maar nu dus niet meer.. Begint me wel een beetje op te breken 😅


  Marjooow
  Bijdrager
  #10229702 Quote

  Als mn kolf opbrengst op het werk voldoende zou zijn wil ik wel doorgaan. 

  Ik kolf 2 keer op mn werk, om 10.00-10.30u en om 13.30u.Ik heb haar ’s morgens dan om 6.00u nog bv gegeven 

  Ik kolf beide keren zo’n 30 minuten en heb dan totaal eind vd dag zo tussen de 250-300 ml. 

  Ik heb ook wel geprobeerd om om 15.00u nog een keer te kolven maar dat was zo weinig opbrengst dat het de moeite niet was.

  Mn dochter is 17 weken en drinkt bij de opvang 3 flesjes van 130 ml. Soms nog een extra flesje van 50 ml.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10229879 Quote

  Onze zoon viel vaak tijdens z’n fles van 19.00 uur al in slaap en dan kon ik ‘m wegleggen. Met z’n laatste voeding is ‘ie nooit echt heel wakker geweest. Dat was meer 1 oog open tijdens het verschonen en dan tijdens de eerste slokken alweer in slaap vallen en de rest slapend drinken. Misschien dat je dochter dat straks ook gaat doen. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10229909 Quote

  Je kunt ook alleen de voedingen overdag afbouwen? Dan hoef je niet meer te kolven voor de oppas, maar kun je nog wel met de borst naar bed brengen. Ik moet over 2 weken weer aan het werk (na ruim 5 maanden pas, heerlijk!) Ik heb daarom inmiddels 2 voedingen overdag (11.00 en 15.00) vervangen met flesvoeding. Zo kan ok relaxed aan het werk, maar kunnen we tich ’s ochtends lekker samen wakker worden met een voeding, en kan ik hem ’s avonds ook weer op die manier maar bed brengen. Ik vind het super zo, want ik heb op handige tijdstippen nog dat fijne momentje met mn baby, en hij krijgt nog steeds een hoop goede stoffen binnen via mijn borstvoeding!


  Dpl
  Bijdrager
  #10229916 Quote

  Hopelijk lukt het met wat tips om je kolfopbrengst te verhogen! Hier kun je al een boel tips lezen: https://www.moedermelknetwerk-borstkolfwinkel.nl/blogs/borstkolfwinkel-nieuws/tips-wanneer-je-te-weinig-melk-kunt-kolven/

  Ik zou proberen om 3-4x op je werk te kolven. Veel vrouwen moeten 4x kolven voor 3 voedingen. Als je 30 min kolft, blijft er dan al die tijd melk komen? Anders kan je ook wat vaker korter kolven.

  Heb je een prettige ruimte op je werk waar je kunt kolven? Zorg voor ontspanning, kijk foto’s of filmpjes van je kind, ruik aan een kledingstuk van haar en probeer niet bezig te zijn met hoeveel je kolft. Alleen de spanning daarvan kan de opbrengst al verminderen. Als je het moeilijk vindt om daar niet naar te kijken kun je nog sokken om de flesjes doen.

  Soms hebben vrouwen met een andere kolf een hogere opbrengst. Je zou een kolfconsult bij een lactatiekundige kunnen doen om te kijken welke kolf bij jou past. Vaak wordt zo’n consult door je aanvullende verzekering vergoed.

  Je kunt ook nog kijken naar de hoeveelheid die je dochter drinkt. Hier vind je een richtlijn wat ze per fles zou moeten krijgen. https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/267-hoeveel-melk-in-een-fles Als je dochter goed groeit kun je kijken of ze met minder per fles ook tevreden is. Ze zou ongeveer 20 minuten of langer over een fles moeten doen om haar zuigbehoefte en verzadigingsgevoel goed te hebben. Hier lees je tips over het geven van de fles. https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/287-voeden-met-een-fles 

  Mocht het met alle  tips niet lukken om je kolfopbrengst te verhogen kun je er ook nog voor kiezen om borst- en kunstvoeding te combineren. Je blijft dan kolven op je werk om je productie op peil te houden, maar vult wat je tekort hebt aan met flesvoeding.

  Succes met het maken van je keuze!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen