Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen met de pil

 • Auteur
  Berichten

 • Hula-pie
  Bijdrager
  #10064699

  Sorry als dit in een algemeen topic thuis hoort. Ik wil over 2 weken stoppen met de pil. Eind van de zomer wil ik proberen zwanger te raken. Ik vind alleen al het stoppen een hele stap omdat ik al zo’n 15 jaar aan de pil ben. Ik ben heel benieuwd of het ook wat aan mij verandert. Ik nam eens per 2 of 3 strips een stopweek. Ik twijfel of ik gelijk met foliumzuur en eventueel temperaturen zal beginnen voor de zekerheid? We willen wel nog voorbehoedmiddelen gebruiken tot aan de zomer.


  xxE
  Bijdrager
  #10064703 Quote

  Hoi hoi,

  Ik ben vorig jaar juli gestopt met de pil en ben kort daarna ongesteld geworden. Ik heb voordat ik de spiraal liet plaatsen 3 cyclussen gehad van 28, 25 en 26 dagen.
  Mijn menstruatie duurde structureel 4 dagen en was niet heel anders. Wat ik wel erg wennen vond was de eisprong; ik kreeg ineens enorm gevoelige tepels en borsten. Dit duurde steeds tot de menstruatie. Ik probeerde toen overigens nog niet zwanger te worden maar was benieuwd naar mijn natuurlijke cyclus.
  Nu heb ik vorige week vrijdag de spiraal eruit laten halen en ben sinds vandaag gestart met ovulatietesten van Clear Blue.

  Met foliumzuur kan je altijd al beginnen, want dat kan absoluut geen kwaad. Je moet het minstens 4 weken voor de bevruchting slikken.
  Ga er wel vanuit dat je niet meteen de eerste beste cyclus zwanger hoeft te zijn.
  Ik zit nu in de eerste ronde maar het kan goed zijn dat het nog een aantal maanden duurt.


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10064713 Quote

  Toen ik stopte met de pil merkten mensen om ne heen dat ik veel meer gevoelens had. Was niet meer zo oppervlakkig. Veel vrolijker!

  Werd vrij snel weer ongesteld en na 3/4 maanden kwam er ook regelmaat in. Temperaturen zou ik nog niet doen. Laat je lichaam zn gang gaan, rustig de balans terugvinden. 

  Foliumzuur kun je mee beginnen, ik ben er pas mee begonnen toen ik zwanger was. Wist niet dat t bestond.. 


  X Zoë
  Bijdrager
  #10064759 Quote

  Ik ben zelf begin november gestopt met de pil. Ik had ook na 2 strips pas een stopweek en heb de pil een jaar of 8-9 geslikt. Toendertijd ben ik wel meteen gestart met slikken van foliumzuur.

  mijn advies is om er op het begin nog niet te veel mee bezig te zijn, dat heb ik zelf wel gedaan, en de tegenslag elke keer dat je ongesteld wordt is echt een hel. Als je toch zwanger wil worden, kun je beter iets te snel in verwachting raken, dan er maanden of misschien wel jaren mee bezig zijn!

  mijn cyclus na de pil ging van 38 dagen naar 34, toen 32, toen 30 en nu laatste keer 29 dagen!

  succes!!


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10064765 Quote

  Zelf ben ik meerdere keren gestopt met de pil en mijn cyclus was altijd gelijk regelmatig.

  Ik zou wel gelijk foliumzuur gaan slikken. Zelf gebruik ik Prena Fem van Orthica. Dat kan je voor, tijdens en na je zwangerschap slikken. Met temperaturen en ovulatietesten zou ik nog wachten. Dan ben je er gelijk zo mee bezig.

  Mocht het zwanger worden wat langer duren, overweeg dan acupunctuur. Heb ik zelf gedaan en was de volgende maand zwanger. Heb een super zwangerschap en bevalling gehad. Mocht je dat gaan doen (wat hopelijk niet nodig is), ga dan wel naar een acupuncturist die hierin gespecialiseerd is.

  Veel succes!


  Sanngroen
  Bijdrager
  #10064833 Quote

  Allereerst geen sorry. Is echt niet nodig. Vraag wat je wilt vragen. En hoe meer je leest hoe meer je achter feitjes en fabeltjes komt. Ik ben zelf 28 jan gestopt met de pil en direct begonnen met foliumzuur. Al slik ik die minder trouw dan de pil zelf. Wat ik merk van het ontpillen. Dat ik meet puistjes heb gekregen, mijn geur is zoveel versterkt. Maar verder nog niet echt veel. Het kan altijd raak zijn dus als je echt nog niet wil voor de zomer vakantie maar wel heel benieuwd naar je eigen cyclus dan is voorbehoedsmiddel een goed idee!! 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Sanngroen
  Bijdrager
  #10064834 Quote

  Oh en ik heb 13 jaar de pil gebruikt nooit gestopt. 


  Krokusje
  Bijdrager
  #10066136 Quote

  Als je weet dat je er snel aan wilt beginnen of ergens dit jaar is het op aanraden van o.a. arts om foliumzuur in te nemen. Het duurt zo een 4 weken voordat t goed door je lichaam is opgenomen. 

  Ik ben ook gestopt met de pil. Morgen wordt ik ongi. Ik slik nu 3 weken foliumzuur. 

  Ik vind t spannend nu ik gestopt bent met de pil en dat we er voor gaan. Ook ik slik de pil bijna 10jaar en ben benieuwd hoe m’n cyclus is. Voor de pil 28 dagen en met pil gewoon iedere maand stopweek in zelfde tijd dat ik van nature ongi zou worden. 

  Ben benieuwd hoe snel het allemaal gaat. Spannend!

  Succes!! 🍀Gaat vast goedkomen! En maak er geen ‘moeten’ van, het klussen moet wel leuk zijn/blijven 😊

   


  Hula-pie
  Bijdrager
  #10067961 Quote

  Inmiddels ben ik afgelopen week gestopt met de pil, ik had helemaal niet meer gedacht aan de foliumzuur, maar daar ga ik vanaf maandag maar mee beginnen zodat ik het net als de pil ga onthouden voor mijn werk te nemen. Ik wacht de volgende menstruatie af en ga dan temperaturen. Is er nog een app aan te raden? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct