Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen Met De Pil Na 12 Jaar

 • Auteur
  Berichten
 • #10572968

  Hoi allemaal,

  Ik neem nu 12 jaar lang de pil. Hier ben ik mee gestart omdat mijn ongesteldheid echt een drama was! Heel onregelmatig, heel veel bloedverlies, flauwtes, bloed armoede, dagen niet naar school kunnen gaan/of niet kunnen gaan werken,…

  Nu met de pil was dit allemaal opgelost. Nu gaan we in augustus verhuizen en willen dan graag stoppen met de pil en voor onze eerste kindje proberen te gaan.

  Ik vindt het alleen super eng om met de pil te stoppen. Ik vrees dat alle klachten terug gaan komen en dat zwanger worden daardoor heel moeilijk zal worden.

  Wat zijn jullie ervaringen? Hebben jullie de klachten die je voorheen had terug gekregen of moet het niet zo zijn?

  Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

  Groetjes


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572969 Quote

  Hey, ik was om dezelfde reden als jij begonnen met de pil. Toen ik 6 jaar later stopte met de pil voelde ik mij een stuk beter dan tijdens de pil of voor ik de pil slikte.

  Voor mijn eerste zwangerschap ben ik 6 jaar hormoon vrij geweest en ook na mijn zwangerschappen blijf ik hormoon vrij.

  Dus dit is een goeie ervaring waar je hopelijk iets aan hebt. Wens jullie veel geluk de komende tijd met jullie wens!

  #10572970 Quote

  Wat leuk dit te lezen Mommy faye! Dat geeft me echt hoop en inzicht dat het dus ook anders kan! Super fijn. 


  XRoosjex
  Bijdrager
  #10572972 Quote

  Hoi!

  Ik was 8 jaar geleden met de dezelfde reden begonnen, nu was ik 3 maanden geleden gestopt en vorige maand was ik zwanger wat helaas is geëindigd met een miskraam maar ik was dus wel al na 2 maanden stoppen zwanger! Daarbuiten voel ik me een stukken beter, extra emotineelhed weg wat een veel doet😂 ben trouwens ook 7 kilo afgevallen doordat de pil vocht ophoud en dat dus weg is. Hoop dat je hier iets aan hebt veel succes


  Nmjwg
  Bijdrager
  #10572973 Quote

  Ik was ook na 12 jaar gestopt. Vrij snel nadat ik stopte voelde ik mij zoveel beter! Mijn cyclus kwam gelijk regelmatig terug dus dat scheelde wel. Voor mij nooit meer de pil. Hopelijk valt het voor jou ook mee!

  En als jullie voor een kindje willen gaan zou ik als ik jou was nu al stoppen. Ontpillen kan heel lang duren

  #10572977 Quote

  Ah wat jammer van je miskraam XroosjeX. Wel fijn dat je je veel beter voelt. Ben je dan 2 keer ongesteld geweest? Viel dat mee? Of wat dat echt een drama? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10572979 Quote

  Nmjwg, ik hoop echt dat ik me ook beter ga voelen dan! Ik weet ook gewoon niet anders dan alleen die pil… 

   

  Ik zou nu ook graag al stoppen. Maar mijn vriend ziet dat nog niet zitten. Hij wil eerst verhuizen en dan zullen we wel zien. Hij gaat er ook echt vanuit dat het snel zal lukken ;( typisch mannen denk ik. Hij begrijpt niet dat er bij zwanger worden meer bij komt kijken dan zijn “plicht” doen. 


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572985 Quote

  Hey, of je wil stoppen met de pil dat kan alleen jij beslissen. In de tussentijd kan hij prima een condoom om doen, maar dan kan jouw lichaam alvast beginnen met ontpillen. De een is snel zwanger maar de ander heeft echt een jaar nodig om te herstellen van de pil. Dus je kan gewoon alvast stoppen en ontpillen als jij wil, betekent niet dat je ook al aan de kinderwens hoeft te werken direct 🙂


  XRoosjex
  Bijdrager
  #10572990 Quote

  Dankjewel!& yes ben 2 keer ongesteld geworden, het was wel een “hel” in de zin van al die symptomen die ik eerst niet had zoals een paar dagen voor je maandstonden wat puisten opgezetten buik en borsten enzo.. voor de rest wel oke, ook was mij cyclus al direct regelmatig en of je al wilt stoppen is het aan jou, in veel gevallen moet je lichaam een aantal maanden ontpillen dat ligt bij iedereen anders.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct