Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen Met Fles

 • Auteur
  Berichten

 • Essil
  Bijdrager
  #10594121

  Hoe pakken jullie stoppen met melk uit fles aan? Mijn dochter kan allang goed uit gewone beker drinken. Maar als ze de nutrilon of gewone melk in een beker krijgt is het krijsen.
  Nou weiger ik haar al 2 dagen een fles te geven. De eerste dag heeft ze het uiteindelijk toch uit beker gedronken. De 2e dag niet. Werd ze ’s nachts wakker en heeft mijn man haar wel een fles gegeven.
  Ze eet ’s ochtends wel pap van gewone melk.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10594134 Quote

  1. Zorg dat je er zelf van overtuigd bent dat stoppen met de fles het beste is (beter voor de stand van de kaak, beter voor het gebit; mondmotoriek en risico op flescariës ). 2. Leg uit aan je kind dat ze geen fles meer krijgt & knip de speentjes door (evt samen). Breng het als iets positiefs: je bent nu een grote meid 3. Doorzetten 😉 

  Door ze door te knippen/ weg te gooien kom je ook niet in de verleiding 

  Na een weekje vragen ze er ook niet meer om. 

  Werkt ook zo met de speen 😉 

   


  Yima
  Bijdrager
  #10594203 Quote

  Mijn dochter van 2.5 krijgt nog een ochtendfles. In 2 minuten issie leeg. Ik wil er ook graag vanaf, maar het is echt haar versie van de kop koffie ofzo. Het mag niet in een andere beker, zelfs niet in een samen uitgezochte coole drinkbeker. En krijgt ze ‘m niet is het hele dagen huilen. We hebben het maximaal 4 dagen volgehouden en zijn toen weer gestopt met peuter pesten. 

  We hebben nu ook een baby van 8 maanden oud die ook een fles drinkt op dat moment. Mijn plan is om ze tegelijk te stoppen over een paar maanden. We focussen nu meer op zindelijkheid en straks de speen afpakken. Daar hebben we eigenlijk ook meer aan. 

  Maar ik herken je vraag. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct