Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen met late fles

 • Auteur
  Berichten

 • BlauweMuis
  Bijdrager
  #10487575

  Hallo allemaal!
  Ik heb weer even een vraag. Onze zoon is nu ruim vier maanden en krijgt de fles om 6:30 uur 10:30 uur 14:30 uur 18:30 uur en 22:30 uur. Voor die laatste fles maken we hem wakker. Nu wil ik heel graag die laatste fles er vanaf doen, hij drinkt dan toch niet zo heel veel.. meestal maar 100 cc maar nu weet ik niet hoe je dat het beste kan aanpakken. We hebben pas een keer die fles gewoon overgeslagen maar toen werd hij ‘s nachts onrustig.
  Mijn vraag is hoe en wanneer zijn jullie met de late fles gestopt?
  Bedankt alvast!😊


  Lewis
  Bijdrager
  #10487581 Quote

  Onze dochter ging ‘m met 8 maanden uit zichzelf wegslaan. ze dronk over de maanden wel steeds minder, maar ik ging van haar uit, en als ze dronk en lekker sliep, prima. met 8 maanden, vrij plotseling, werd ze woest als ik haar wakker maakte en sloeg echt naar de fles. Na 2 van die avonden vond ik het zielig en heb ik het gelaten. Ze sliep op haar goede nachten dan gewoon 7-5 (vroege vogel). 
  Nu is ze 16 maanden en er zijn natuurlijk altijd fases, tandjes, virussen, dromen etc. dus doorslapen is de helft van de nachten. Melk heeft ze nog maar weinig nodig, een heel klein flesje 2 x per week ofzo, en dan wanneer ze het vraagt, geen vaste avondvoeding. 

  #10487597 Quote

  Ik deed dat pas met 6 maanden met beide kids. Dan gaan ze namelijk ook meer behoefte krijgen aan vaste voeding. Ze slapen allebei vol 12 uur door. Vanaf begin eigelijk al. Tot 6 maanden hebben ze meestal wel egt een late voeding nog nodig.


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10487632 Quote

  Ik denk dat je kindje er steeds meer aan toe is. Dit kun je merken aan minder gaan drinken en niet fijn vinden om wakker te worden. Wij maakten haar niet meer wakker na de fles van 19.30. En dan zie je vanzelf of je kindje eraan toe is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct