Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen met roken

 • Auteur
  Berichten

 • Kirstenn
  Bijdrager
  #10256855

  Lieve Mama’s,

  Mijn vriend en ik hadden de afspraak zo gauw als de zwtest positief was, zou hij stoppen met roken. Dit heeft hij 3 dagen volgehouden en daarna weer begonnen. Nu ben ik inmiddels 22 weken zwanger en hij rookt nog steeds vrolijk door. 

  Ik heb hem eerst gelaten, met de gedachte geen druk erop leggen en dan stopt hij wel. Maar na de 20weken had ik zoiets ik ben over de helft en hij is nog niet 1 sigaret gaan minderen. Nu heb ik 2x gevraagd wanneer hij nu gaat stoppen want dit was immers de afspraak. Het antwoord is dan “als ik er klaar voor ben” maar ik heb zoiets we hebben een afspraak gemaakt…

  Nu voel ik mij eigenlijk gewoon voorgelogen. Ja zeggen maar vervolgens niks meer mee doen. Ik probeer vanalles, heb hem aangeboden om pleisters te halen, misschien naar de huisarts als het echt te moeilijk is, maar hij vind alles onzin en ik moet niet zeuren.

  En ik begin nu toch twijfels te krijgen.. bedoel als dit zo gaat wat wordt het straks dan? 

  Alles vind hij te duur voor de baby, alles kost teveel en ik moet alles maar 2de hands halen. Ook al hebben we het geld er gewoon makkelijk voor. Wanneer ik dan aangeef dat hij pas iets mag zeggen over dat het duur omdat hij rookt, wat 250euro per maand kost.. is het ruzie.

   

  Ik zit er gewoon een beetje doorheen.. en dan ook nog eens alle hormonen.. en zw dat nu geweldig gaat.. 

   

  Liefs..

  #10256893 Quote

  Een baby is niet goedkoop dat 1 roken ook niet me man is gestopt bij 14 weken zwangerschap en ik zeg steeds vind super knap want hij rookte 1 pak per dag dat zit nu in de baby spullen allemaal nieuwe dingetjes. Ten 2 de waarom wilde die een kind kinderen zijn duur. En wat nog iets jij en je baby roken mee want zit in zijn kleeding je kind kan hier last van hebben ademhaling probleem en hart probleem  leg uit wat de invloed heb 

  #10256895 Quote

  Wat een vervelende situatie! Ik begrijp beide kanten van het verhaal. Stoppen met roken is onwijs moeilijk en lukt alleen als je het zelf 100% wil. Maar jullie hebben ook een afspraak gemaakt en dat had je vriend niet moeten doen als hij niet van plan was om er 100% voor te gaan. Misschien kun je hem eens vragen of hij denkt er in de komende 20 weken wel een keer aan toe te zijn? En misschien kun je hem eens vragen of er een behandeling is die hem behulpzaam lijkt? Er is zoveel, cursussen, hulpmiddelen, hypnotherapie, acupunctuur. Ook duur, maar ja dat is roken ook.

  Wat betreft de spullen voor de baby, wij hebben ook veel tweedehands gekocht. We vonden het zonde om sommige dingen nieuw te kopen, terwijl ze tweedehands net zo prima zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je vriend er net zo in staat, maar jij niet zo te lezen. Daarvoor zou ik een afweging maken wat je tweedehands prima vindt en wat je echt nieuw wilt. Je kunt ook een soort middenweg zoeken. Een nieuwe babykamer kost al snel 1000-1500 euro. Wij hebben wat meubels geshopt bij ikea, die helemaal niet bedoeld zijn als baby meubel, en daardoor was het toch een stuk gekoper, maar niet minder leuk!


  StephW
  Bijdrager
  #10256902 Quote

  He wat rot.. hij moet t echt zelf willen maar vooral voor jullie ukkie. Evt met hulp door kauwgum of acupunctuur ofzo. Van die gerookte peuken had je al een hele kinderwagen kunnen kopen.. eerlijk is eerlijk ik ben gek op 2ehands maar niet omdat t zou moeten en roken is gewoon geld weggooien. Kan je niet een niet rokende maat van hem eens laten vragen of ie wel gaat stoppen als de baby er is? Miss reageert ie dan minder fel. Afspreken welke dingen 2ehands worden gezocht en wat nieuw helpt miss ook?


  MWH
  Bijdrager
  #10256910 Quote

  Oh wat lastig en herkenbaar! Mijn vriend zou stoppen als de baby er is. De baby was 3 weken te vroeg geboren, hoop stress, ik had zwangerschapsvergiftiging. Dus ik had het toen heel even gelaten. Toen ik erover begon zei hij, ja ik stop, nog even het laatste pakje opmaken. De baby is 8 maanden en hij rookt nog steeds! 

  Het is gewoon heel lastig, hij moet het echt zelf inzien. Dwingen op wat voor manier da ln ook werkt toch niet. En hulp als in huisarts pf pleisters etc, willen die mannen blijkbaar ook niet. Gaat hij mee naar alle vk afspraken? Laat haar eens uitleggen hoe slecht roken straks is als de baby er is. Dat zelfs de geur in zijn kleding schadelijk kan zijn. Misschien neemt hij het dan aan. Bij ons legde de vrouw van het consultatiebureau dat uit. En hij rookt nu een heel stuk minder, bijna nooit meer thuis. Overigens rookte hij nooit een pakje per dag. Maar dan nog, wij kunnen elke maand net rond komen, dus dit is gewoon zonde. 

  Ik baal ook ontzettend dat hij zijn belofte niet nakomt en daar nogal laconiek over doet. Maar het is al een vooruitgang. Maar ik ben ook vaak boos geweest, ik kan er niet tegen als iemand zijn belofte niet waarmaakt. Maar je er druk om maken heeft toch geen zin, probeer gewoon lekker van je zwangerschap te genieten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct