Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stoppen met slechte gewoontes

 • Auteur
  Berichten

 • CPK
  Bijdrager
  #10388976

  Hallo iedereen,

  Ruim een week geleden had ik mijn eerste positieve zwangerschaps test in handen 👐
  Voor ik zwanger werd rookte ik sigaretten en met regelmaat een jointje. Ik weet hoe slecht de gevolgen hier van zijn en ben daarom ook gestopt!
  Toch, een week later, merk ik dat het op momenten best moeilijk is. Daarom dacht ik dit topic te starten voor wat mental support… De groeiende baby in mijn buik motiveert zeker, maar op sommige momenten blijft die trek gewoon even knagen aan me. Wat deden jullie in deze situatie?
  Ik zelf ga overdag lekker wandelen, maar in de avond (zoals nu) zoek ik iets anders dat mij kan helpen van die trek af te komen!
  Zijn er hier meer mommys to be die hier moeite mee hebben? Misschien kunnen wij elkaar hier steunen met tips en positieve berichten om dat steuntje in de rug te geven ❤️


  DPudding
  Bijdrager
  #10388985 Quote

  Hoi CPK,

  Heb geen tips voor je, maar ik wilde wel even zeggen dat ik het super van je vind dat je deze strijd aangaat, want makkelijk is het niet. Nu al een top mama 💪💪.

  Hoop dat je mooie tips mag ontvangen!

  #10388998 Quote

  Ik ben nu 37 weken en je blijf er altijd gevoelig voor maar die trek ga na 3 weekjes echt weg dat je het gevoel heb dat het echt moet!.
  Ik merk zelf dat het toen echt een gewoonte was ik heb er nu totaal geen last meer van en ik rookte echt heeeeel veeel .
  Gevoel ga echt weg je moet er echt even door heen ik pakte altijd een thee of stuk fruit als ik trek had .
  Succes x het stukje van jezelf wat je moet opgeven


  CPK
  Bijdrager
  #10389005 Quote

  Ik ben nu 37 weken en je blijf er altijd gevoelig voor maar die trek ga na 3 weekjes echt weg dat je het gevoel heb dat het echt moet!.
  Ik merk zelf dat het toen echt een gewoonte was ik heb er nu totaal geen last meer van en ik rookte echt heeeeel veeel .
  Gevoel ga echt weg je moet er echt even door heen ik pakte altijd een thee of stuk fruit als ik trek had .
  Succes x het stukje van jezelf wat je moet opgeven

  Super fijn om te lezen dat ook bij jou als stevige roker het gelukt is 😁 die tip van fruit ga ik opnemen! Krijg er meteen trek in 😋 dankjewel
  !!


  CPK
  Bijdrager
  #10389006 Quote

  Super lieve woorden DPudding ❤️ geeft toch een boost hé, vooral dat woordje mama 😍 heerlijk 😁


  Nika
  Bijdrager
  #10389013 Quote

  Wat goed zeg dat je abrupt gestopt bent! Mag je trots op zijn. Thee of iets van fruit is een goede tip. Op momenten dat je trek krijgt kun je misschien alvast een uitzetlijst maken, kijken naar de kinderwagen en kinderkamer die je alvast wilt? Leidt ook af 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  CPK
  Bijdrager
  #10389093 Quote

  Bedankt voor de tip Nika! Baby uitzetlijst maken is ook erg leuk 😁😁😁❤️


  LiekB
  Bijdrager
  #10389121 Quote

  Ow! Moeilijk hè! Mensen die zeggen dat het niet lekker is jokken hoor. Dat is het wel. Maar steeds als je die trek hebt even wat anders gaan doen. Frisse neus halen,  even douchen, de keuken in duiken, als je ervan houd ga haken dan doe je ook nog iets met je handen, mest de trapkast uit. En vooral! Verwen je zelf. Na een week dat ontzettend lekkere choco taartje. Na een maand een lekkere gezichtsbehandeling (ik had een massage geregeld,  bleek niet te mogen in het begin van de zwangerschap). Na 3 maanden een weekendje weg.  Enzovoorts. Het geld dat je bespaard…. kan je prachtige dingen  voor je kindje van kopen 

  Je kan het. Echt! En je krijgt er zoveel moois voor terug! Dat kleintje wat in jou buik groeit krijgt het beste en jou als sterke moeder!  

  Oh en probeer het na de bevalling vol te houden. Iedere roker weet ook dat het domweg slecht is. Mis het na 3 jaar nog steeds af en toe. Zeker tijdens stress. Maar nooooooooit meer hoor! 

  Zet em op!!

  #10389127 Quote

  Hier alleen het rookgedeelte, vele mislukte pogingen en toch sinds kort volledig gelukt! Hier was het probleem vooral dat de partner ook rookte, dus we konden steeds de zwakte van de ander nog eens extra gebruiken als smoes waarom we toch weer begonnen. Ergens wel het voordeel van Corona, minder verleidingen en sociale contacten dus buiten zwangerschap is het zowieso een goed stop moment! We hebben hier ook een soort van beloningskalender gemaakt. Elke dag een vinkje ✔️. En bij een volle week een beloning. Die loopt steeds groter op natuurlijk want je bespaard ook veel centen! Toch krijg je van die momenten (mijne valt vooral rond 20.00u savonds) dat het even heel moeilijk word..gelukkig worden die steeds minder frequent, en minder sterk. In die beginfase hielp het mij om me compleet bezig te houden. Bijvoorbeeld je hele bovenverdieping schoonmaken, deurposten en al. Of ramen lappen van binnen en buiten. De woonkamer verven. Badkamer schrobben. Administratie sorteren. Auto poetsen. Een nieuw gerecht koken. In ieder geval grote dingen doen precies op het moment dat je trek krijgt zodat je niet alsnog in de auto stapt naar de supermarkt…. Je bent al goed bezig, het beste is natuurlijk volhouden 💪🏼 succes daarmee 🍀😘

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct