Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stopweek Seks

 • Auteur
  Berichten

 • RS
  Bijdrager
  #10597885

  Hoi allemaal,

  Ik heb een dochter van 10 weken. Dit is de tweede keer dat ik nu een stopweek heb. Net seks gehad. Heb de pil deze maand goed geslikt doe ik altijd en heb altijd een stopweek. Kan ik hier zwanger van raken? Als het goed is ben je toch beschermd in de stopweek? Wil niet nog een kleine voorlopig.


  Aysa
  Bijdrager
  #10597891 Quote

  Hoi RS,

  Nee zolang je elke dag consequent de pil inneemt ben je inderdaad beschermd tijdens de stopweek hoor!

  Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertje! Gaat alles goed?

  Een fijne avond toegewenst 🙂


  RS
  Bijdrager
  #10597892 Quote

  Jaa alles gaat goed! Ik heb een keizersnede gehad en ben nog steeds herstellende dus wil nu echt niet weer zwanger raken. Dankjewel voor je bericht ! Geeft me al wat meer rust. Zo gek voor me zwangerschap dacht ik er nooit bij na en deden we het ook in mijn stopweek en nu ben ik opeens zo bang


  Tesssa
  Bijdrager
  #10597898 Quote

  Ja hoor, als je de pil goed slikt ben je zeker beschermt in je stopweek. Geen zorgen! (al geeft geen enkele anticonceptie 100% zekerheid dat je niet zwanger wordt, maar dat is een ander verhaal 😉) 


  WillemijnB
  Bijdrager
  #10597911 Quote

  Het zou natuurlijk niet handig zijn als je elke keer in de stopweek van de pil nog andere anticonceptie zou moeten gebruiken 😉 Dus ja, als je de pil gewoon elke dag goed inneemt dan ben je beschermd (natuurlijk nooit 100%)


  RS
  Bijdrager
  #10598023 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties! Had vanmorgen ook nog even de huisarts gebeld voor zekerheid. En die zei het zelfde!

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10599180 Quote

  Natuurlijk is de kans dat je zwanger wordt veel kleiner dan op een normale dag, maar er is nog steeds dus het is het risico niet waard!


  WillemijnB
  Bijdrager
  #10599192 Quote

  Natuurlijk is de kans dat je zwanger wordt veel kleiner dan op een normale dag, maar er is nog steeds dus het is het risico niet waard!

  Hoe bedoel je dit? Als je de pil goed gebruikt dan ben je in de stopweek net zoveel beschermd als op andere dagen. Natuurlijk nooit 100% maar dat is geen enkele anticonceptie.

  #10599639 Quote

  Geen enkele anticonceptie is inderdaad 100 procent veilig dus dat is altijd goed om rekening mee te houden. Over het algemeen is de stopweek echter wel veilig mits je de pil trouw slikt. Mocht je het echt te spannend vinden dan staan er myintimacy.com/nl/ een aantal goede tips waardoor je toch aan je trekken kunt komen met behulp van seksspeeltjes. Houdt er trouwens ook wel rekening mee dat de pil niet betrouwbaar is als je tijdens de maand moet overgeven of antibiotica slikt, niet iedereen weet dat namelijk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct