Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Streptokokken B En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10259105

  Hallo even mijn verhaal

  Toen ik 36weken zwanger was werd ik opgenomen in het zh ivm vroegtijdige weeen, alles leek erop dat ik ging bevallen alleen het zette niet door, de weeen bleven maar de ontsluiting werd niet meer dan 2cm.ze hadden mijn urine op kweek gezet en moest 2 nachten blijven, de weeen houden aan maar doen niks.eenmaal thuis na 2 dagen werd ik gebeld ik heb streptokokken b, maar niet in mijn urine, dus ik moet tijdens de bevalling antibiotica.2 dagen erna weer hetzelfde verhaal erge weeen naar het zh weer maar er komt geen ontsluiting meer bij.een nachtje moest ik blijven en kreeg een soort morfine maardaar reageerde ik niet goed op. Nu weer thuis en morgen ben ik 37wekem en nog steeds rommelt het, harde buiken af en toe weeen en heel moe en buikpijn. De gynaecoloog die ik sprak wilt pas met 39 weken inleiden maar ik ga dit zo niet volhouden ik ben helemaal op. De verloskundige gaat proberen toch iets te regelen en ze wilt me strippen maar het zh vond dat niet zo goed idee ivm de gbs. Heeft iemand hier ervaring mee die toch gestript zijn en of ingeleid zijn, ik hoop ook echt dat ons kindje niet besmet gaat raken.


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10259119 Quote

  Ik zou met 40+2 gestript worden maar de bevalling begon spontaan met 40 weken. Ik ben dit jaar bevallen en mij is niet verteld dat strippen niet gewenst is door gbs. 

   

  Tijdens de ontsluitingsfase word je zo min mogelijk getoucheerd vanwege de gbs. Thats it. Je krijgt een infuus met zoutoplossing en twee keer een antibiotica gift met een tussenpoos van 4 uur. 

  Mijn kind is niet besmet geraakt met de bacterie. Die kans is er wel maar heel klein. Daarnaast is mn baby een paar keer onderzocht door de kinderarts (ook door lange en moeilijke bevalling) en die verklaarden haar helemaal gezond.

   

  Succes met de laatste paar weken 

  #10259121 Quote

  Dankjewel fijn dat je kindje gezond is ik maak me er ook zorgen om maar ga er vanuit dat hij gezond ter wereld komt, toucheren hebben ze bij mij wel vaak gedaan.ze zeiden als ij gestript word dan duw je de bacterie verder erin? Morgen naar de verloskunduge kijken wat hun zeggen


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10259128 Quote

   

  Ik begrijp je helemaal. Had er ook veel en stress zorgen over. Want wat als.. Nee dat is niet zo wat ze zeggen. De bacterie zit in/rondom het geboortekanaal. Al zou je een keizersnede krijgen dan is de kans op een eventuele bestemming ook niet te verkomen. Dus het kan niet een bepaalde kant opgeduwd worden bedoel ik hiermee. 

  Ik heb uitgebreid navraag gedaan over bevallen met gbs bij de VK/gynaecoloog en zelfs bij een arts-onderzoeker (en kinderarts) van de NOGBS studie in het AMC. 

   

   

  Het gaat echt allemaal goed komen met de bevalling. In het ziekenhuis weten ze precies wat te doen 🌸

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen