Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stress Momentje

 • Auteur
  Berichten
 • #10224742

  Hoi dames,   Ik heb even een vraag.. afgelopen avond heeft mijn schoonmoeder mijn dochter ( 11 weken oud ) wat olijf olie gegeven door de flesvoeding heen. Dit omdat zij 4 dagen geleden voor het laatst ontlasting heeft gehad. ( dit hoorde ik overigens later pas dat zij dit had gedaan )  Nou, misschien ben ik een zeurpiet nu, maar ik zit nu in de stress omdat ik mij afvraag of dit geen kwaad kan… dit is mijn eerste kindje, en alles is dus nog nieuw.. Ze heeft ook nog niet gepoept dus vraag me ook af of het werkt. Maar mijn vraag is nu, kan dit geen kwaad of ? (  ik heb toen ik het hoorde ook aangegeven dit niet te willen )

   

   


  Ikky
  Bijdrager
  #10224745 Quote

  Hoi..

  Het kan geen kwaad. Als het maar een theelepeltje is is het goed! Het is zelfs een advies van cb dit te doen bij verstopping. Heeft je kindje er erg last van, tot gillen toe, zou ik de huisarts vragen om lactulose.. 


  Madeliev
  Bijdrager
  #10224747 Quote

  Kan geen kwaad zou alleen aangeven dat ze dit de volgende keer even moet overleggen! 

  #10224755 Quote

  Hoi hoi, geef je bv? Dan kan dat! Onthoud 6-1

  Eens per 6 dagen, 6 keer per dag en alles wat daartussen zit, is oke. Of dit voor kunstvoeding geldt weet ik niet. 

  Olijfolie wordt juist afgeraden als ze verstopping hebben, het kan het huid juist droger maken als ze verstopping hebben. Voor baby’s zijn kleine hoeveelheden snel te veel. 

  Mijn moeder denkt ook vaak mee hoor, het is allemaal goedbedoeld, op haar advies heb ik mijn zoon een keer met een middeltje wat ze zelf met uitsluitend natuurlijke middelen had gemaakt ingesmeerd omdat hij een gevoelige huid heeft en wat rode plekken begon te krijgen. Ook dom van mezelf natuurlijk, want de volgende dag was het erger geworden! Achteraf bleek dat m’n zoon een hele gevoelige huid & eczeem heeft. 

  Ik doe dit dus nooit weer en ben voorzichtig hierin, ik overleg altijd met de dokter of het cb als ik er weer ben. 

  #10224757 Quote

  Volgens mij kan dat niet zoveel kwaad hoor. Er zijn ook vitamine D druppels op oliebasis. Ik zou me wel even voorbereiden op heftige poepluiers haha. 

  #10224808 Quote

  Geef je bv.? Want dan hoeven ze ook niet vaak te ontlasten. Verder denk ik echt niet dat t kwaad kan al zou ik t niet gauw zelf doen 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10224886 Quote

  Hoi

  Een beetje olijfolie is niet erg en kunnen ze vaak beter van poepen als ze een verstopping hebben mij is aangeraden om zonnebloemolie te gebruiken is iets minder vet en bij elke fles een paar druppeltjes te doen inplaats van een hele theelepel maar zolang je baby elke week poept hoeft er niks aan de hand te zijn zolang ze geen buikpijn hebben van t niet poepen mijn dochter poepte 1x per week voordat ze vast voedsel kreeg en nu met vast voedsel 3 tot 5x per dag 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct