Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Studerende Moeder

 • Auteur
  Berichten

 • Saarvp
  Bijdrager
  #10138328

  Hoihoi,

   

  Ik zat in het eerste jaar van een MBO-opleiding toen ik zwanger werd. Het jaar zat er bijna op, maar ik was erg misselijk waardoor ik ontslagen werd van mijn stage en ik heb het jaar niet gehaald. In januari word ons zoontje geboren en ik blijf de eerste maanden sowieso lekker thuis.

  Maar, na een tijdje wil ik toch weer heel graag een opleiding gaan doen. Ik zal dit voltijd moeten gaan doen omdat ik anders geen studielening krijg, en bovendien is de opleiding die ik wil (voeding) er niet in deeltijd voor zover ik weet.

  Waar ik me nou zorgen om maak is dat ik het straks te moeilijk vind om ons kleintje “achter te laten”, en om de opleiding te combineren met moeder zijn. Maar mijn man werkt om ons te onderhouden, en we kunnen niet voor lang leven van zijn salaris. Ik zal ook echt geld moeten gaan verdienen.

  Wat zijn jullie ervaringen met studeren en kinderen, en hebben jullie tips?

  Groetjes


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10138341 Quote

  Of je nu gaat studeren of werken, achterlaten moet je je kindje toch (en dat went en is stiekem soms ook best fijn). Ik denk juist dat je op deze manier een heel mooi voorbeeld geeft, namelijk dat leren en werken belangrijk zijn. 

  Weet je al op welke manier je je kindje gaat onderbrengen, kinderdagverblijf, opa en oma, …? Mijn kindjes gaan 3 dagen per week naar het kinderdagverblijf. De jongste kan nog niet praten, maar de oudste vindt het geweldig. Dat scheelt ook een hoop. En naar huis gaan was nog nooit zo fijn.


  Saarvp
  Bijdrager
  #10138345 Quote

  Of je nu gaat studeren of werken, achterlaten moet je je kindje toch (en dat went en is stiekem soms ook best fijn). Ik denk juist dat je op deze manier een heel mooi voorbeeld geeft, namelijk dat leren en werken belangrijk zijn. Weet je al op welke manier je je kindje gaat onderbrengen, kinderdagverblijf, opa en oma, …? Mijn kindjes gaan 3 dagen per week naar het kinderdagverblijf. De jongste kan nog niet praten, maar de oudste vindt het geweldig. Dat scheelt ook een hoop. En naar huis gaan was nog nooit zo fijn.

  Studeren of werken is zeker belangrijk, maar tijd voor elkaar maken ook. Daarom zou ik het liefst part time studeren, maar dat gaat niet met de opleiding die ik wil. Hopelijk kan ik na de opleiding wel part time werken.

  Ik ben zelf een heel huiselijk type en zorg graag voor mijn man en straks ons kereltje, dus ik vind het idee om straks de hele week van huis te zijn verschrikkelijk.

  Ik zat te denken om 3 dagen kinderdagverblijf en 2 dagen familie.


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10138433 Quote

  Fulltime studeren staat in aantal uren niet gelijk met fulltime werken. Al zal je natuurlijk ook thuis veel aan je studie moeten doen. Mocht je tijdens je opleiding ook stage moeten lopen, kun je kijken of je samen met je opleiding en het bedrijf af kunt spreken dat je bijvoorbeeld de stage over meer weken verspreid, zodat je meer uren thuis bent. Dan duurt de opleiding uiteindelijk wel langer natuurlijk.


  Selisse Celie
  Bijdrager
  #10138723 Quote

  Of je nu gaat studeren of werken, achterlaten moet je je kindje toch (en dat went en is stiekem soms ook best fijn). Ik denk juist dat je op deze manier een heel mooi voorbeeld geeft, namelijk dat leren en werken belangrijk zijn.

  Dat dus ja.


  Saarvp
  Bijdrager
  #10138738 Quote

  Een baby hoef je de eerste tijd nog niet op te voeden, die denkt echt niet “oh, mamma studeert, dat moet ik over 16 jaar ook maar gaan doen. Maar eerst even leren praten en lopen!”. Maar niemand met ervaringen dus?


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10138745 Quote

  Dat je een baby niet hoeft op te voeden ben ik niet met je eens, dat begint denk ik al vanaf dag 1, maar de wijze waarop je een kindje opvoedt varieert per leeftijd/fase en is afhankelijk van je opvoedstijl. Dat het vooral in het begin moeilijk zal zijn om je kindje achter te laten is denk ik heel normaal en zwaar zal het ook zijn op momenten of je nu werkt, studeert of thuis bent. 

  Als je wil studeren dan zou ik zeggen ga ervoor, je kindje zal er niet slechter door worden. Ga je je kjndje missen, vast. Wordt het zwaar, zeker weten.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen