Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stuitje na bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10355119

  Kan iemand me meer vertellen over een gebroken/ gekneusd of verschoven stuitje na de bevalling? Er worden bij mij geen fotos gemaakt dit maakt geen verschil omdat er toch niks aan te doen is als het gebroken zou zijn. De bekkenbodemfysio kan een stuitje eventueel “rechtzetten” maar kijkt hier pas 6 weken na de bevalling naar zeggen ze. Intussen heb ik ontzettende pijn aan mijn stuitje, langer dan 10 min zitten is niet te doen dan brandt het van de pijn. Wat erg lastig is met een kleine baby.. 

  Hopelijk heeft iemand tips voor me, kussens heb ik al verschillende geprobeerd.

   


  Crazy
  Bijdrager
  #10355125 Quote

  Ik heb er helaas ook maanden last van gehad. Heel erg vervelend. Kreeg dezelfde uitleg. Uiteindelijk inderdaad naar de fysio gegaan die het enkele keren inwendig recht hebben gezet. Dit heeft geholpen maar het blijft een zwakke plek. 
  Qua tips weinig anders dan houding afwisselen en inderdaad zo’n rond donut kussen of een reis nekkussen gebruiken. 
  Ik ben nu 7 maanden zwanger van de 2e en ben benieuwd of dit weer gaat opspelen. Het is nooit helemaal weg geweest maar gaat wel veel beter. 
  Heel veel sterkte b


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10355135 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Ondanks dat ik het niemand gun toch fijn te horen dat ik niet de enige ben en dat zoveel pijn na 3 weken niet gek is. Heel vervelend wel. Bij jou werd het ook pas na 6 weken rechtgezet? Begrijp niet waarom het niet eerder kan 😕


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10355144 Quote

  Stuitje ooit gebroken niet door bevalling maar door een valpartij. Jaren last van gehad, op en af. Vooral in bepaalde stoelen. Moet zeggen dat ik er nu nooit meer last van heb. Had ook gerust wel eens maanden geen last om wekenlang niet fatsoenlijk te kunnen zitten. Hoorde dat ze tegenwoordig vaak ook NIMOC behandelingen toepassen. Geen idee of dat werkt. Veel beterschap!


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10355147 Quote

  Ook gehad na de bevalling. Kwam door de kracht van het persen werd er mij gezegd en het zou vanzelf weer over gaan. Erg veel pijn gehad, maar toch redelijk snel weer over gegaan. 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10355160 Quote

  Samsonnn thnx heb die fysiobehandeling opgezocht en er eentje gevonden in de buurt, ga zsm bellen! 

  MamavanMJR kon jij ook niet gewoon echt niet meer zitten van de pijn? En hoe lang heeft het geduurd als het redelijk snel weg was? Paar dagen/weken/ maanden? Even voor mijn beeldvorming ☺️

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct