Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Stuitje

 • Auteur
  Berichten

 • Kuikentje
  Bijdrager
  #10521523

  Dames hoe vroeg in de zwangerschap kun je al last hebben van je stuitje? En wat kun je er eventueel zelf tegen doen bhv fysio?


  Lewis
  Bijdrager
  #10521529 Quote

  Bij de eerste kreeg ik erg last van mijn stuitje en si-gewricht rond 11 weken. Ik ben een paar keer geholpen door een manueel therapeut, omdat mijn si-gewricht uit balans was (deed ook heel erg zeer). Maar de pijn in mijn stuitje verdween na een week of 15 vanzelf weer. 

  Na de bevalling heb ik wel weer een maand of 2 flink last gehad, maar dat herstelde vanzelf. Ik deed wel bekkenbodemfysio, maar tijd heeft het meest geholpen. 

  Deze zwangerschap begon de pijn aan de achterkant van mijn bekken ook al vroeg, rond 9/10 weken. En ook weer rond diezelfde termijn van 15/17 weken trok het weg, maar deze keer verschoof het naar de voorkant van mijn bekken. Ik ben nu 28 weken en heb veel last van mijn liezen, bekkenbodem en schaambeen. Fysio, ook bekkenbodemfysio, doet helemaal niks. 

  Ik denk dat de druk op mn stuitje en achterzijde van het bekken, vooral te maken heeft met dat de baarmoeder in het bekken drukte en eruit ging groeien. Stuitje of schaambeen komt vaak vanuit de bekkenbodem. Dus mogelijk helpen bekkenbodemoefeningen jou wel. Het is alleen wel handig om een keer langs een bekkenbodemfysio te gaan om te weten of je onder- of overspanning problemen hebt.


  Galileo
  Bijdrager
  #10521532 Quote

  Begon hier rond week 12, deed meest pijn rond 20 en nam daarna af, na bevallingen wel weer last van gehad. Wat hielp was om niet op zachte stoelen/bank te zitten, maar op zo plat mogelijke harde stoelen of krukken. Verder ook om te rekken en strekken. Sterkte!


  EnD
  Bijdrager
  #10522497 Quote

  Hoi! Ik heb ook last gehad van mijn stuitje/laag in de rug vanaf week 9 ongeveer. Zakte soms door mn benen, heel irritant en pijnlijk! Ben langs de fysio gegaan en die heeft mijn bekken helemaal nagelopen. Kreeg toen oefeningen mee die ik elke ochtend doe voor ik uit bed stap, nu nog steeds met 24 wk. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct