Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tablet 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10524633

  We hebben zelf geen tablet (nooit gemist) en zouden er een keer eentje willen kopen voor ons kindje. Dus vroeg me af vanaf welke leeftijd jullie kindje er een kreeg en welke fijn is? 

  #10524635 Quote

  Wij hebben een iPad met zo’n mega kindproof hoes. Ik kon hem via mijn werk met belastingvoordeel kopen. Wij zijn er heel blij mee, maar gebruiken hem eigenlijk alleen met lange autoritten. Dan kan onze peuter Frozen kijken of Mickey Mouse op Disney+. Thuis vraagt ze er niet om. Prima zo!

  #10524637 Quote

  Oh en ze gebruikt hem sinds ze 3 is.

  #10524639 Quote

  De onze heeft m al vanaf een jaar. Ze gebruikt hem best vaak om youtube kids of puzzels op te maken. We vinden het prima omdat we in een tijd zitten waar digitale dingen niet weg te denken zijn haha.


  Taps
  Bijdrager
  #10524654 Quote

  Hier een Samsung tab a7. Deze heeft ze gekregen toen ze rond de 2,5 was. Wel hebben we hier duidelijke afspraken. In het weekend mag ze bij ons op bed, als ze wakker wordt, op der tablet tot we gaan ontbijten. In het weekend kan dit altijd wel even duren. De rest van de week niet.

  #10524747 Quote

  Oh ik lees normale tablets, dacht dat er speciale kindertablets waren haha, heb dus echt geen idee. Maar je kunt dus een normale tablet in een goede hoes doen. En ouderlijk toezicht enz is altijd in te stellen?

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  NasCar
  Bijdrager
  #10524772 Quote

  Wij hebben sinds kort deze tablet. Deze is perfect voor (jonge) kinderen. Er zit dus standaard een hoes bij en er staan al apps op voor je kindje.

  https://www.coolblue.nl/product/894610/samsung-galaxy-tab-a7-lite-32-gb-wifi-zwart-studio-100-bundel.html


  ManonBB
  Bijdrager
  #10525067 Quote

  Onze dochter (nu 21mnd) mag niet op de iPad, maar ze “heeft” sinds een maand of 3 een “oude” iPhone van mijn vriend met een flink groot scherm, met een MEGA beschermhoes eromheen :D. 

  Ze speelt er voornamelijk bimi-boo en tiny-tap op. Vindt ze fantastisch! Ze mag van ons elke dag even op de telefoon. Meestal als ik even in huis bezig ben, of een van de andere kids moet helpen met school oid. 

   

  Filmpjes kijken doet ze daar niet op, dat mag ze gewoon op de tv. Voornamelijk omdat ze toch snel de telefoon heel dichtbij houdt of een slechte houding aanneemt als ze op de telefoon iets kijkt. Dat willen we niet. Dan liever gewoon op een stoel zitten, of staan, en naar tv kijken. Maar tv kijkt ze eigenlijk alleen in het weekend in de ochtend, als ze al wakker is, met één van ons en de rest van het huis nog in diepe ruste is. Dan kunnen wij ook even een half uurtje rustig wakker worden. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10525130 Quote

  Mijn zoontje (nu 22 maanden) heeft alleen een keer onder begeleiding op mijn tablet een spelletje gespeeld, maar dat vond hij al snel niet zo interessant. We laten hem meestal op een van onze mobiele telefoons of de tablet filmpjes kijken als dat gebeurt (vaak tijdens het koken, anders wil hij per se aan alle knopjes van het fornuis draaien of schakelt hij de oven vroegtijdig uit ofzo, haha). Dan zetten we hem in de box en de telefoon/tablet op een afstandje zodat hij er niet bij kan neer, of andersom: de telefoon/tablet in de box en hem erbuiten, zodat hij ook niet te dicht op het scherm kan zitten, maar vooral zodat hij niet per ongeluk het filmpje afzet en vervolgens chagrijnig is dat zijn filmpje het niet meer doet – of zelfs per ongeluk instellingen verandert waarvan wij niet wisten dat onze toestellen ze hadden en geen idee hebben hoe we dat weer ongedaan krijgen, haha. Wat we ook wel eens doen is een van onze computerschermen aan met youtube, en hem dan in de grote gaming chair van mijn man zetten (die heeft wel leuningen aan de zijkant en makkelijk schoon te maken bekleding, mijn bureaustoel niet, dus dat voelt wat minder veilig). Een tv hebben we niet, dus dat is hier geen optie. Als we vinden dat hij genoeg gekeken heeft, dan gaan de toestellen weg/beeldschermen uit en laten we hem het toestel/filmpje uitzwaaien, dan snapt hij dat het weg is daarna. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct