Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tampon te lang laten zitten

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerVI
  Bijdrager
  #10346946

  Ik ben voor het eerst sinds mijn zwangerschap weer ongesteld, weer zo wennen dat ik per ongeluk vergeten ben mijn tampon er weer uit te halen. Tampon heeft 48 uur gezeten gok ik, ik ken het verhaal van de tamponziekte. Gewoon aankijken en hopen dat ik nergens last van krijg of er wat mee doen? 


  Carly
  Bijdrager
  #10346963 Quote

  Dit lees ik op internet:

  Hoe groter de tampon, des te groter de kans op een infectie. Heb je een tampon te lang laten zitten en plots last van koorts, misselijkheid, duizeligheid en/of een uitslag die lijkt op zonnebrand? Dat kunnen symptomen zijn van TSS. Ga in dat geval meteen naar een huisarts.


  Dpl
  Bijdrager
  #10346971 Quote

  Er is nu niks wat je preventief kunt doen om de kans op tamponziekte te verkleinen. Je kunt alleen maar afwachten en bij klachten (koorts, diarree, overgeven, uitslag) contact opnemen met je huisarts. Vertel je huisarts dan meteen dat je een tampon vergeten bent en die pas na 48 uur hebt verwijderd. 


  GebruikerVI
  Bijdrager
  #10346973 Quote

  Na hoelang hoef ik me geen zorgen meer te maken? Ik kan online niets vinden over wanneer de symptonen ongeveer optreden. Is dat dagen, of een week, etc. ?

  #10347061 Quote

  Ik denk dat het verstandig is dat je de huisarts belt en aan hem/haar je vragen stelt. Alleen hij/zij kan je goed adviseren en je zorgen wegnemen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct