Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tandenpoetsen 4

 • Auteur
  Berichten

 • Girlsmoms
  Bijdrager
  #10493604

  Hoi allemaal
  Ik ben nu 13 weken zwanger
  Heeft iemand zelfde probleem als ik ?
  Zodra ik me tanden wil poetsen word ik misselijk en moet ik overgeven als ik de tandpasta al proef maar ja me tandvlees raakt ondstoken iemand ideetjes ?


  Mootje
  Bijdrager
  #10493608 Quote

  Ik heb het ook gehad tijdens mijn zwangerschap, maar gelukkig niet elke dag. Ik heb er dan ook eigenlijk niks mee gedaan, maar misschien kun je een andere tandpasta proberen of desnoods kindertandpasta?
  En bij ontstoken tandvlees kun je tandenstokers of flosdraad gebruiken.


  Mateke
  Bijdrager
  #10493611 Quote

  Heel herkenbaar! Tandenpoetsen was in het eerste trimester voor mij echt een hel. Heb er ook van moeten overgeven 🙈. Ik zorgde ervoor dat ik mijn tanden poetste voor het eten of ruim na het eten zodat mijn maag niet te vol zat. Verder focuste ik me echt goed op iedere beweging die ik maakte met mijn tandenborstel en hing ik met mijn hoofd zo goed mogelijk voorover over de wasbak zodat er zo weinig mogelijk tandpasta verder in mijn mond zou lopen maar dit eerder uit mijn mond in de wasbak liep. Wanneer mijn man of de kat of… me bijvoorbeeld afleidde, was de kans het grootst dat ik moest kokhalzen en overgeven. En daarbij probeerde ik rustig door mijn neus te ademen. Op die manier lukte het over het algemeen net om mijn tanden te poetsen. Eventueel kan je overwegen om een tandpasta te zoeken die minder hard smaakt of met een andere smaak die je wel kan verdragen. Wel een heel lastige kwaal inderdaad omdat je tandvlees en gebit er na een tijdje onder lijdt… Ik moet wel zeggen dat dit bij mij rond week 14 al veel beter was en dat ik er daarna geen last meer van heb gehad (nu 36 weken).


  Yima
  Bijdrager
  #10493614 Quote

  Jaaa! Nu 14 weken en tandenpoetsen is al weken hel. Ik doe het wel. Maar ik kokhals en sta mn mondwater in te slikken. Lukt me vaak net aan om niet over te geven. Ik denk dat het meer te maken heeft met een sterke kokhalsreflex en de borstel waarvoor je je mond hol moet maken, tandpasta die naar je keel loopt enzo. Het is al de kotshouding zegmaar. Maar geen tips hier. Bij de eerste werd het minder toen de misselijkheid af nam. De misselijkheid is nu nog in volle gang bij mij.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10493661 Quote

  Belangrijker is dat je poetst dan wanneer je poetst. Tijdens mijn eerste zwangerschap was het ook een drama met poetsen. Sla het poetsen ‘s ochtends vroeg tijdelijk over om op een ander moment van de dag te poetsen.

  Eventueel kan je met een fluoride spoeling spoelen. Alleen doe dat dan niet op een moment dat je ook al probeert te poetsen.

  Om het tandvlees gezond te houden is het belangrijk dat je naast het 2 keer per dag poetsen ook een tandenstoker of een rager gebruikt voor tussen je tanden. Dat kan je ongeveer met je mond dicht doen en bijv ‘s avonds als je achter de tv zit. Daar hoeft ook geen tandpasta oid op. Dat was bij mij ondanks de misselijkheid wel te doen.

  Sterkte ermee, want gezond tandvlees is belangrijk voor een gezonde zwangerschap!


  Girlsmoms
  Bijdrager
  #10494200 Quote

  Dank jullie wel

  Ik ga sommige tips proberen
  Bij mij is helaas al zo dat me tandvlees bloed met poetsen

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  Mateke
  Bijdrager
  #10494216 Quote

  Mylasan: daar kan je als je zwanger bent sowieso wel meer of sneller last van hebben gezien je lijf zoveel beter doorbloed is momenteel. Eventueel kan je ook langs de tandarts gaan en daar tips vragen.


  Girlsmoms
  Bijdrager
  #10494239 Quote

  Ik heb voor aanstaande donderdag een afspraak gemaakt
  🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct