Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tandenpoetsen Dreumes

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10325201

  Hoi!

  Iemand een tip om het tandenpoetsen met een dreumes van 14,5 maand wat aangenamer te maken. Nu is het echt een strijd, zoals veel ouders dat wellicht hebben met hun kind….

  Hoop dat jullie een tip voor mij hebben

  #10325210 Quote

  Hi wat wij doen is dat onze zoon bij een van ons op schoot zit, de ander poetst. Degene die hem op schoot heeft houdt de telefoon vast met daarop een clipje van Nijntje. Zolang het liedje duurt zit hij stil….maar weet niet hoe lang dit nog succesvol is.

  #10325211 Quote

  Wij zingen altijd een liedje met hele gekke stemmetjes en spelen soms een spelletje waarbij we de tandenborstel wegtrekken als ze haar mondje open doet. Ook poetsen we wel eens samen. Nou moet ik zeggen dat onze dochter tanden poetsen altijd prima heeft gevonden, dus wij hebben het erg makkelijk gehad!


  Mimi
  Bijdrager
  #10325212 Quote

  Bij ons (15 maanden) was het 2 weken lang een drama en nu vindt hij het fantastisch. Gewoon blijven proberen zonder boos worden lijkt hier bij alles het beste te werken. Uiteindelijk is het lastig om in de mond van een kind te poetsen als het écht niet wil.. op sommige dagen wil hij niet dat wij poetsen, wil hij alleen zelf doen. Persoonlijk denk ik dan jammer, morgen weer een dag 😉 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10325235 Quote

  Afleiden werkt vaak het best. Maar soms deed mn dochtertje ook haar mond niet open. Dan maar heel even in de houdgreep, snel poetsen en klaar. Het moet toch even gebeuren en dan liever kort dan niet. 

  Ik poets ook nog echt geen 2 min, dat houd ze niet vol. Nu wil ze vaak zelf de tandenborstel in haar mond doen en dan kan ik poetsen. Ze zit dan op de grond naast een bak vol badspeeltjes, die moeten dan allemaal uit de bak en ondertussen poets ik haar tanden. 

  #10325247 Quote

  Wij zingen vanaf het begin af aan het zelfde tandenpoetslied..

  Tabden poetsen is dus hetkenbaar! Zodra hij zn borstel ziet gaat zn mond lachend open!

  Wellicht komen er tandjes door en is het pijnlijk? De pijnlijke plek doen wij als laatste!

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Huismus
  Bijdrager
  #10325254 Quote

  Ja, filmpje geprobeerd, maar dat wilde niet echt. Liedjes wil soms. Misschien is het ook gewoon even doorzetten. Heb wel het idee dat er iets dwars zit met een opkomend tandje


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10325287 Quote

  Andere tandpasta kun je nog proberen. Wij hadden zoete babytandpasta maar ze vind de mint smaakt die we nu hebben veel prettiger! We gebruiken nu elmex baby…


  Phet
  Bijdrager
  #10325316 Quote

  Bij ons (17 maanden) gaat het erg goed maar dat is puur omdat hij de tandpasta lekker vindt haha. Wij gebruiken ook Elmex baby. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct