Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tandjes 9

 • Auteur
  Berichten
 • #10285227

  Hallo.

  Mijn docher is 5 maanden. 

  Ze kwijlt sins 2/3 weken ongelooflijk veel, haar shirt of slabbertje is altijd nat. En ze stopt echt alles in haar mond.

  Is dat een teken dat ze tandjes krijgt?

  Ik zie verder niks op haar tandvlees maar mijn schoonmoeder zegt dat ze wel knobbeltjes heeft

  #10285280 Quote

  Meestal is dat een teken van een doorkomend tandje en ze heeft er ook de leeftijd voor echter mijn zoontje van toen 3 maanden kwijlde ook heel erg veel maar er was echt nog geen tandje te bekennen. 


  Nicollee
  Bijdrager
  #10285282 Quote

  Dat kan een teken zijn van tandjes ja.

  Mijn zoontje kwijlde ook  heel veel maar toch duurde her wel een tijd voor de 1e tand door kwam . Ik denk pas tegen een jaar . En dat  die al met  de 4 maanden begon te kwijlen. 

  Dus het kan ook nog eventjes duren hoor 😊


  Niempje
  Bijdrager
  #10285340 Quote

  Kunnen tandjes zijn maar hoeft niet.

  Met hun mond ontdekken ze alles dus daar stoppen ze het liefst van alles in. Ook gaan ze op die leeftijd aan de gang met hun ‘spraak’, daardoor gaan ze ook veel kwijlen.

  Je kunt eens voelen waar de ondertandjes moeten doorkomen. Of even proberen te kijken. Er komen geen bobbels te zitten waar de eerste onder tanden doorkomen. Het begin ziet eruit als een grijzig randje onder het tandvlees.

  #10285474 Quote

  Kunnen tandjes zijn, maar wij hebben dit idee ook al ruim een maand (:P) en hij heeft nog geen tandjes. Wel zie ik iets wits op verschillende plekken al echt vlak onder het oppervlak van zijn tandvlees zitten, dus denk wel dat tandjes eraan komen. Wat je kunt doen is een keer met een vinger in haar mondje en voelen op het tandvlees. Schijnbaar voel je het ook als een scherp puntje als ze er echt aan komen.

  Kwijlen/alles in mond stoppen schijnt ook bij de leeftijd te horen. 

  Mijn zoon is bijna 6 maanden trouwens.


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10285502 Quote

  Idd een teken dat er tandjes aankomen maar dit kan lang duren! Mijn dochter heeft wel een aantal weken gekwijld en op dingen gebeten  voordat er daadwerkelijk een tandje door kwam.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #10285517 Quote

  Ik wacht af haha kan lang duren dus 🙈 

  Ik probeer vaak in haar mond te kijken maar ze doet haar tong er telkens voor dus is nog niet gelukt om het te zien.  


  xFmkk
  Bijdrager
  #10293386 Quote

  Hier ook al enorm veel kwijl met de 3 maanden. CB ernaar laten kijken. De holtes waar de tanden in komen te zitten waren zich nu al aan het vullen. Wil enkel nog niet zeggen dat het eerste tandje doorkomt. Nog even afwachten dus.

  #10300904 Quote

  Mij werd verteld bij het cb dat het kwijlen komt omdat ze hun speeksel moeten leren door slikken wat nog lastig is. En alles in de mond stoppen doen ze omdat ze alles gaan ontdekken met hun mondje.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct