Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tandvlees

 • Auteur
  Berichten
 • #10165679

  Hoi,

   

  ik ben inmiddels 16 weken zwanger en heb vanaf het begin al wat last van bloedend en pijnlijk tandvlees maar het lijkt wel alsof het steeds erger wordt?

  ik ben 3 weken geleden naar de mondhygienist geweest en zij zei dat ik dit wel weer onder controle  zou krijgen met poetsen en stokeren.. 

  ik ben momenteel op vakantie en ja hoor.. mij  elektrische tandenborstel vergeten dus poets ik nu manueel (met parodontitis) en stoker ook iedere dag maar alleen de aanraking doet al zeer.. het is helemaal opgezet en rood en als ik bv spoel met spoelingsmiddel dan voel ik Mn tandvlees gewoon kloppen😔

  zijn er mensen met tips en kan het zijn dat dit erger wordt naarmate je zwangerschap vorderd?

   

  thnx :)


  MammavanB
  Bijdrager
  #10165682 Quote

  Heel herkenbaar, heb er ook last van. Spoel je met corsidyl? Of hoe je t schrijf 😅😅 dat helpt echt heel goed. Het is verkrijgbaar bij de apotheek..


  Miesjeeee
  Bijdrager
  #10165687 Quote

  Ook gehad tijdens de zwangerschap. Het enige wat ik heb gedaan is met een extra zachte tandenborstel gepoetst. En verder niks, schijnt een zwangerschapskwaal te zijn. 

  #10165708 Quote

  @MammavanB dankje! Ga ik als ik thuis ben gelijk halen!

  #10165709 Quote

  @Miesjeeee thnx.. heb wel al een zacht opzetborsteltje.. misschien nog zachter poetsen.. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10165728 Quote

  Hoort helaas bij de zwangerschap, komt door de hormonen. Meer als goed poetsen, stoken en mondwater gebruiken kun je niet doen. Heb het ook een groot deel van de zwangerschap gehad en nu is het nog niet helemaal goed 4,5 maand na de bevalling. Je zou een keer extra naar de mondhygiënist kunnen gaan. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10165729 Quote

  Oja en je tandvlees zelf ook voorzichtig poetsen. Zal in het begin veel pijn doen, maar als je het elke dag doet dan wordt het vanzelf beter. 

  #10165733 Quote

  Ik zou gewoon een afspraak maken bij je tandarts. Wij kunnen via een forum niet zien hoe erg het is en het zou erg vervelend zijn als je daarom te lang wacht. Het kan tenslotte leiden tot vroeggeboorte 


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10165870 Quote

  Hoi,

  Hier een tandartsassistente 😉

  Als jij parodontitis hebt, zal je tijdens je zwangerschap nog meer ongemak kunnen ervaren. Het is tenslotte een zwangerschapskwaal dat je tandvlees opzet en gevoeliger wordt, helaas.

  Wat je het beste kunt doen, is een extra zachte tandenborstel (een Baby of peuterborsteltje is echt zacht) halen, dit kan ook op vakantie, en minimaal 3x per dag je tandvlees masseren. Dit zal in het begin echt heel gevoelig zijn, maar je zal merken dat je met een dag of 3-5 echt verlichting voelt. 

  Daarnaast kun je bij de apotheek, ook op vakantie in het buitenland, Perio Aid halen. Dit spoelmiddel desinfecteert. Gebruik dit overigens niet meer dan 5 dagen. Hierdoor kun je een zwarte aanslag op je toch creëren. Ga niet met ander mondwater spoelen en al helemaal niet (lees NOOIT, ook niet als je niet zwanger bent) met mondwater welke alcohol bevat. Kijk hiervoor goed op het etiket.

  Tevens zou je na het spoelen met Perio Aid, Corsodyl gel kunnen halen. De gel kalmeert je tandvlees. 

  Blijf daarnaast ook goed interdentaal reinigen. Het liefst met ragertjes, anders met softpicks. Dit zijn kleine rubberen ragertjes, meestal groen of blauw van kleur, te koop bij elke drogist. Je hebt ze van Gum, Tepe, maar ook van huismerken. Er zijn hier, net als gewone ragertjes, diverse maten.

  Verder: geniet van je zwangerschap en heel veel succes met je parodontitis. Ik hoop dat je er snel vanaf komt.

  Liefs, Maaike 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct